Luo uusi vahti

Bank of America: Kulta näyttää pelottavan hyvältä

Julkaistu Kirke Sööt kategoriassa Ajankohtaista, 01.11.2013
Kullan hinta (XAU-EUR)
1 592,10 EUR/oz
  
+ 0,19 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
17,02 EUR/oz
  
+ 0,40 EUR


 


Wall Streetin huippuanalyytikko uskoo kullan hinnan reippaaseen nousuun, Yahoo Finance kertoo.


Kulta näyttää ottavan siipeensä tänä vuonna ensimmäistä kertaa sitten vuosituhannen vaihteen.


Kullan hinta on tippunut 19 prosenttia vuoden alusta. Yahoo Financen mukaan vuosi on ollut kullalle surkein sitten vuoden 1997, jolloin sen arvo laski 20,5 prosenttia.


Edes USA:n keskuspankin rahanpumppaustalkoot eivät ole nostaneet turvasatamanakin pidetyn arvometallin kurssia nousuun. Kultaunssi noteerattiin 1 324 dollariin torstaina. Dollari on jatkanut vahvistumistaan tällä viikolla.


Bank of America Merrill Lynchin pääanalyytikko MacNeil Curry kuitenkin uskoo, että jalometallin kurssissa tapahtuu käänne.


Kullan hinta saattaa hänen mukaansa nousta jopa 180 dollaria unssilta. Curry näkee kullan hinnan olevan matkalla kohti 1500 dollaria unssilta – ja jopa sen yli.


Olemme muuttaneet näkemystämme kullan suhteen. Impulsiivinen nousu lokakuun pohjalukemista 1 250 dollarista kahden kuukauden laskutrendin jälkeen viestii siitä, että keskipitkän aikavälin käänne on tapahtumassa”, Curry kirjoitti sijoittajille suunnatussa raportissaan.


Näkyvissä on nousu elokuun 1 433 dollarin rajan rikkoutuminen ja potentiaalinen nousu 1 500/1 533 dollariin pidemmällä aikavälillä. Käännettä odottavien kannattaa tarkkailla 1 375 dollarin ylitystä”, Curry kirjoitti.


Curry on ollut toiveikas kullan hinnan suhteen aiemminkin. Viime vuonna hän ennusti kullan kipuavan jopa 3 000–5 000 dollariin unssilta pitkällä aikavälillä. Hän pitää edelleen kiinni uskomattoman kuuloisesta ennusteestaan.


Tämä on edelleen pitkänaikavälin nousutrendi, joka alkoi vuosisadan vaihteessa”, Curry sanoo.


 


Kauppalehden uutiseen pääset tästä
Voisit myös haluta lukea