Luo uusi vahti

Ensimmäinen Australian Lunar II sarjan kultaraha on nyt saatavana

Julkaistu Kirke Sööt kategoriassa Ajankohtaista, 29.11.2007
Kullan hinta (XAU-EUR)
1 573,96 EUR/oz
  
- 4,67 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
16,14 EUR/oz
  
+ 0,11 EUR

The Perth Mint -rahapajan 1996-2007 valmistama australialaisten Lunar-kolikoiden ensimmäinen sarja osoittautui sekä sijoittajien että keräilijöiden keskuudessa yllättävän suosituksi, minkä tähden ensimmäisen kolikkosarjan loppuminen aiheutti uuden 12 vuoden Lunar-kultarahasarjan suuren kysynnän.


Australian Lunar II sarjan ensimmäinen kultakolikko on Rotan vuoden kolikko (2008). Aluksi on saatavana vain yhden unssin kolikoita, mutta pian tulevat myyntiin myös muut koot.


Toisen sarjan kolikoihin on tehty pari muutosta, jotta Lunar-kultakolikot olisivat entistäkin houkuttelevampia.


Muutoksia on tehty myös valmistusmäärien rajoituksiin


1 kg:n sekä 10, 2, 1/2, 1/4, 1/10 ja 1/20 unssin kultarahoilla ei ole suoranaisia tuotantorajoituksia. Kyseisiä rahoja valmistetaan vain yhden vuoden ajan ja sen jälkeen Perth Mint ilmoittaa myös kultakolikoiden lopulliset lyöntimäärät.


Perth Mint lyö yhden unssin Lunar kultakolikoita enintään 30000 kappaletta. Valmistus lopetetaan, kun enimmäismäärä on myyty loppuun tai kun 12 vuoden sarjan valmistus lopetetaan, sen mukaan, kumpi ajankohta saapuu ennemmin.


Suurempi halkaisija


Australialaisen Lunar II sarjan viehättävyyttä lisää myös useimpien kolikoiden normaalia huomattavasti suurempi halkaisija, joka tekee kyseisten kultarahojen ulkomuodon entistäkin vaikuttavammaksi.


Australian Lunarin vuoden 2008 kultaraha – Rotta


Vuoden 2008 australialaisen Lunar-kolikon tunnuspuolen kuva-aiheena on rotta, joka kyyhöttää kivien päällä. Taustalla näkyy rykelmä chilipippureita. Tunnuspuolella on myös The Perth Mint -rahapajan merkintä P, teksti Year of the Mouse (Hiiren vuosi) sekä kiinalainen hieroglyfi, joka tarkoittaa hiirtä.


Kaikki Lunar kolikot ovat myös laillisia maksuvälineitä Australiassa, minkä vuoksi kolikon arvopuolella on kuningatar Elisabeth II:n muotokuva. Arvopuolelle on merkitty myös kolikon alkuperämaan nimi, vuosiluku, nimellisarvo, kullan paino ja kultapitoisuus.


Lue lähemmin TÄSTÄ


Voisit myös haluta lukea