Kiinalaiset hamuavat kultaa

Eurokriisi ja yleinen epävarmuus ovat saaneet myös kiinalaiset varpailleen, mikä on lisännyt kiinnostusta turvasatamana pidettyyn kultaan.


Industrial and Commercial Bank of China uskoo kultasijoitusten kasvavan kiinassa tänä vuonna jopa 10 prosenttia, Bloomberg uutisoi.


”Sijoittajat haluavat pitää osan varoistaan kullassa suojautuakseen riskeiltä, etenkin nyt kun finanssikriisistä on tullut valtioiden kriisi”, ICBC:n jalometalliosaston johtaja Zheng Zhiguang kertoi Bloombergin haastattelussa.


Zhengin mukaan sijoittajien ja myös valtioiden on nyt hyvä omistaa kultaa, kun keskuspankit lisäävät elvytystoimiaan ja rahan arvo laskee.


Vaikka dollari on viime aikoina vahvistunut suhteessa euroon ja painanut kullan hintaa, arvioi Zheng, että etenkin Kiinan kasvava kysyntä tulee nostamaan kullan hintaa pidemmällä tähtäimellä


Kullan hinta noteerattiin aamulla vajaan prosentin nousussa 1 603 dollarissa.


Tavexista

Tavex tarjoaa sijoituskultaa alhaisimpaan mahdolliseen hintaan. Asiakkaamme ovat tietoisia tästä ja siksi suurempi määrä asiakkaita kuin koskaan ostaa tuotteitamme hajauttaakseen riskiä muista omaisuuslajeista.

Tuoreimmat uutiset

Yhteistyökumppanimme