Kullassa “aivan järjetön” hintakupla – “pysykää poissa”

24.09.2010


Epävarmuus erityisesti Yhdysvaltain taloudesta vetää sijoittajia jälleen kultaan, kertoo Satakunnan Kansa.


Alkuviikosta kullan hinta nousi ja hipoi jo kolmatta päivää ennätyslukemia. Maanantaina iltapäivällä kulta maksoi 1 275,95 dollaria unssilta, kun taas viime viikolla kullan hinta nousi ennätykseensä eli 1 283,70 dollariin unssilta.


Sijoittajien klassiseksi turvasatamaksi luonnehditun arvometallin hinnan arvioidaan joulukuussa tasaantuvan 1 280,80 dollariin unssilta.


Ennätystasoista huolimatta Taaleritehtaan päästrategi Tuomas Komulainen haluaa jäitä hattuun.


– Kullan hinta on aivan järjetön, ja kyseessä on kupla. Piensijoittajien kannattaisi suhtautua tähän tilanteeseen pidättyvästi, Komulainen sanoo Satakunnan Kansalle.


Komulainen perustelee kuplaväitettään kolmella seikalla. Jalometalli on yliarvostettu, ja sijoittajat ovat satsanneet siihen liikaa. Länsimaissa pelätään korkeaa inflaatiota, mutta lopulta turhaan. Kolmanneksi, piensijoittajien ei pidä upottaa rahojaan raaka-aineeseen, mikä ei itsessään tuota mitään.


Kriittinen suhtautuminen kultaan turvasatamana tuntuu nyt olevan sijoittajapiireissä yleisempääkin. Sijoitusyhtiöt ovat viime vuosina suursijoittajien George Soros ja John Paulson johdolla satsanneet kultaan paljon. Siltikin myös Soros varoitti viime viikolla kullan olevan tässä vaiheessa “äärimmäinen kupla”.


– Kaikesta huolimatta kupla voi jatkaa elämäänsä vielä jonkin aikaa. Uskon, että kulta pysyy kalliina ainakin niin kauan kuin USA:n keskuspankki Fed jatkaa valtionvelkakirjojen ostoa. Fedin ostojen on kuitenkin loputtava jossain vaiheessa ensi vuotta, Komulainen arvioi.


Matti Kuhna


MYÖHEMMIN


 


 

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20100921159&ext=rssTavexista

Tavex tarjoaa sijoituskultaa alhaisimpaan mahdolliseen hintaan. Asiakkaamme ovat tietoisia tästä ja siksi suurempi määrä asiakkaita kuin koskaan ostaa tuotteitamme hajauttaakseen riskiä muista omaisuuslajeista.

Tuoreimmat uutiset

Yhteistyökumppanimme