Luo uusi vahti

Nyt saatavana sian vuoden Lunarin kultaraha

Julkaistu Kirke Sööt kategoriassa Ajankohtaista, 07.05.2007
Kullan hinta (XAU-EUR)
1 603,35 EUR/oz
  
- 19,79 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
20,75 EUR/oz
  
- 0,36 EUR

Nyt on saatavana kauan odotettu Lunarin sian vuoden kultaraha, joka on viimeinen kolikko kuuluisasta kultarhasarjasta, jonka kuva-aiheina on kiinalaisen kalenterin 12 eläinhahmoa.


Australian valtion rahapaja Perth Mint alkoi valmistaa Lunarin kokoelmaa 1996, joka oli rotan vuosi. Ensimmäinen 12 vuoden jakso täyttyy vuonna 2007, joka on sian vuosi. Muutamien vuosien kolikot, kuten lohikäärmeen, hevosen ja käärmeen vuoden kolikot on jo loppuunmyyty ja niitä on saatavana ainoastaan jälkimarkkinoilta 15–35 % kullan markkinahintaa korkeampaan hintaan. Lunarin kultaraha on täten samalla kannattava sijoitus ja erityinen lahja.


Sijoitus


Australian Lunar-kolikot on helppo ja turvallinen tapa sijoittaa arvometalliin. Kullan puhtauden ja kolikkoihin merkityn kullan painon takaa Australian hallitus. Kolikot ovat Australiassa laillisia maksuvälineitä ja arvometallin ostaminen kolikoiden muodossa on hyvin kannattavaa.


Erityinen lahja ja keräyskohde


Australian Lunar-kolikot ovat samalla erityisen kiehtovia, joka nostaa niiden arvon investointia korkeammaksi. Jokaista kultakolikkoa suunniteltaessa on käytetty jotain hahmoa kiinalaisen kalenterin kahdestatoista eläimestä. Kolikko on täten erinomainen lahja tai keräilykohde. Nyt, sian vuoden kolikon julkaisemisen jälkeen (v. 2007), on kaikki 12 Lunarin kultakolikkoa saatavana.


Sian vuoden kolikot ovat erityisen arvokkaita ihmisille, jotka ovat syntyneet vuonna 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995 tai 2007. Kiinalaisen kalenterin mukaan sian vuonna syntyneet ihmiset ovat kohteliaita, rehellisiä, jalomielisiä ja älykkäitä.


Valmistettu rajoitettu määrä


Australian Lunar-kolikot sopivat sekä sijoittajille että numismaatikoille, sillä niitä on saatavana useita eri kokoja, joista useita on tuotettu vain rajoitettu määrä.

Voisit myös haluta lukea