Osta kultaa – niin Soroskin tekee

Kultaan sijoittaminen ja kullan kysyntä on ylittänyt jalokivien kysynnän – ensi kertaa sitten vuoden 1980. Näin kertoo AngloGold Ashanti, Afrikan suurin metallien tuottajayhtiö.


Kulta kiinnostaa maailmalla nyt suuressa mitassa. Esimerkiksi suursijoittaja George Soroksen sijoitusyhtiön kultasijoitukset yli tuplaantuivat viime vuoden viimeisellä neljänneksellä.


Kullan hinta löi entiset hintaennätykset moneen kertaan viime vuonna. Hinta nousi neljänneksen, kun dollari halpeni. Kullan hinta liikkuu tyypillisesti käänteisesti dollarin kurssiin nähden.


Kullan hinnan on hurjimmissa arvioissa ennustettu nousevan tänä vuonna jopa 1500 dollariin unssilta. Joulukuussa kullan hinta kävi uudessa ennätyksessään vajaassa 1223 dollarissa, mutta alkuvuonna sen hinta on laskenut hieman huippulukemista. Keskiviikkona kultaunssi maksoi 1120 dollaria.


– Yhdysvalloissa markkinat vetävät nyt melko hyvin, ja kultaan sijoittaminen nähdään houkuttelevaksi sekä vähittäiskauppiaiden että instituutiosijoittajien keskuudessa, AngloGold kirjoitti raaka-aineraportissaan keskiviikkona.


http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010/02/30762


Tavexista

Tavex tarjoaa sijoituskultaa alhaisimpaan mahdolliseen hintaan. Asiakkaamme ovat tietoisia tästä ja siksi suurempi määrä asiakkaita kuin koskaan ostaa tuotteitamme hajauttaakseen riskiä muista omaisuuslajeista.

Tuoreimmat uutiset

Yhteistyökumppanimme