Luo uusi vahti

Rikas väki hamstraa taas kultaa

Julkaistu Kirke Sööt kategoriassa Ajankohtaista, 24.09.2012
Kullan hinta (XAU-EUR)
1 635,50 EUR/oz
  
- 4,73 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
22,46 EUR/oz
  
+ 0,85 EUR


Yhä useammat rikkaat ihmiset lisäävät kultasijoituksiaan, kirjoittaa Deutsche Bankin varainhoitoyksikkö uutistoimisto Bloombergin siteeraamassa raportissa.


Tärkein syy jalometallin hamstraamiseen on pelko siitä, että keskuspankkien elvytystoimet vauhdittavat inflaatiota. Kulta on perinteisesti ollut sijoittajien suosima turvasatama inflaatiota vastaan.


”Asiakkaidemme keskuudessa on nähtävissä kasvavaa halua hankkia lisää kultaa”, Deutsche Bankin Aasian ja Tyynenmeren alueen varainhoitopomo Mark Smallwood sanoo Bloombergille. Hänen mukaansa sijoitukset painottuvat entistä enemmän fyysiseen kultaan arvopaperipohjaisten sijoitusten kustannuksella.


Kullalla on takana kahdentoista vuoden nousuputki, ja vuodenvaihteesta sen hinta on noussut 13,5 prosenttia.


Kulta-etf:iin sijoitetut varat saavuttivat kaikkien aikojen ennätyksensä eilen. Sellaiset tunnetut sijoittajapersoonat kuin George Soros ja John Paulson ovat kanavoineet huomattavia summia kulta-etf:iin.


Samaan aikaan eräät keskuspankit, esimerkiksi Venäjän ja Etelä-Korean, lisäävät kultavarantojaan.


Jos Deutsche Bankin ja Bank of American ennusteisiin on uskominen, kiinnostus jalometallia kohtaan ei ole vielä noussut huippuunsa, sillä kumpikin pankki uskoo kullan hinnan jatkavan nousuaan.


”Keskuspankkien viimeaikaiset toimenpiteet herättävät sijoittajien keskuudessa kasvavaa huolta siitä, minkälaisiin pitkän ajan vaikutuksiin likviditeetin kasvattaminen johtaa”, Smallwood tähdentää.


Arvopaperin uutiseen pääset tästä.

Voisit myös haluta lukea