Luo uusi vahti

Rogers: Raaka-aineiden lasku keinotekoista

Julkaistu Kirke Sööt kategoriassa Ajankohtaista, 24.11.2011
Kullan hinta (XAU-EUR)
1 577,89 EUR/oz
  
+ 6,71 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
16,13 EUR/oz
  
+ 0,19 EUR

Raaka-aineguruna tunnetun Jim Rogersin mukaan raaka-ainehintojen viimeaikaisella laskulla ei ole mitään tekemistä fundamentaalisten tekijöiden kanssa.


Sen sijaan pankkiiriliike MF Globalin kaatumisella on hänen mukaansa ollut suuri vaikutus hintojen käyttäytymiseen.


”MF Global oli suuri raaka-ainekauppaan erikoistunut pankkiiriliike ja se on joutunut toteuttamaan runsaasti pakkomyyntejä, mikä on aiheuttanut laskupainetta keinotekoista laskupainetta raaka-aineissa”, Rogers kertoi CNBC:n haastattelussa.


Laajapohjainen raaka-aineindeksi, CRB Jefferies -indeksi on laskenut MF Globalin kaatumisen jälkeen 4 prosenttia. Eniten ovat laskeneet maatalousraaka-aineet, joista riisin hinta yli 14 ja vehnän hinta 9 prosenttia.


Rogersille tämä ei ole tullut yllätyksenä.


”Sama tapahtui vuonna 2008, kun Lehman ja AIG menivät nurin. Molemmat olivat suuria tekijöitä raaka-ainejohdannaisissa ja kaikkien oli pakko myydä.”


Hänen toistaa jo moneen kertaan tänä vuonna kertomansa näkemyksen, että raaka-aineet tulevat pärjäämään hyvin, kääntyi maailmantalous sitten huonompaan tai parempaan.


”Nyt on samanlainen tilanne kuin 1970-luvulla; osakkeista ei ollut mihinkään, mutta raaka-aineiden hinnat nousivat pilviin.”


Mirko Hurmerinta


http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/rogers+raakaaineiden+lasku+keinotekoista/a727088

Kullan hinta (XAU-EUR)
1 577,89 EUR/oz
  
+ 6,71 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
16,13 EUR/oz
  
+ 0,19 EUR

Voisit myös haluta lukea