Luo uusi vahti

Sijoittajalegenda: Seuraavaksi tulee valuuttakriisi

Julkaistu Kirke Sööt kategoriassa Ajankohtaista, 12.05.2009
Kullan hinta (XAU-EUR)
1 577,50 EUR/oz
  
+ 4,57 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
16,12 EUR/oz
  
+ 0,16 EUR

George Soroksen entisenä aisaparina tunnettu sijoittajalegenda Jim Rogers uskoo dollarin ajautuvan valuuttakriisiin joko ensi syksynä tai viimeistään ensi vuoden syksyllä.


”Valuuttakriisi on ollut ilmassa jo pitkään. Dollariralli on ollut hurja, joten seuraavaksi vuorossa on valuuttakriisi”, Rogers sanoo Bloombergille.


Rogers kertoo itse miettivänsä nyt jenisijoitustensa lisäämistä. Hän kertoo myös suosivansa nyt euroa dollarin tai punnan sijaan.


Euro maksoi aamulla noin 1,36 dollaria ja kävi eilen ylimmillään jo lähes 1,37 dollarissa. Viimeksi euro on ollut näillä tasoilla vajaat kaksi kuukautta sitten.


Osakemarkkinoille Rogers ennakoi korjausliikettä. S&P 500 -indeksi on vahvistunut maaliskuun alun tasoiltaan yli 30 prosenttia. Itse hän kertoo aikovansa välttää osakemarkkinoita pari, kolme seuraavaa vuotta, koska näkymät markkinoilla eivät ole muuttuneet.


”Osakemarkkinat nousivat USA:ssa voimakkaasti yhdeksän viikon ajan, joten tottakai nyt on korjausliikkeen vuoro. Fundamentit eivät mielestäni ole muuttuneet mihinkään.”


Rogers kertoo omistavansa joitakin kiinalaisia ja japanilaisia osakkeita sekä joitakin lentoyhtiöitä. Hän ei kuitenkaan suostu nimeämään niitä.


http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/article285306.ece

Kullan hinta (XAU-EUR)
1 577,50 EUR/oz
  
+ 4,57 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
16,12 EUR/oz
  
+ 0,16 EUR

Voisit myös haluta lukea