Luo uusi vahti

Tavexin tammikuun uutiskirje: Kullan hintaennätykset ja syvenevä talouskriisi

Julkaistu Kirke Sööt kategoriassa Ajankohtaista, 28.01.2009
Kullan hinta (XAU-EUR)
1 603,35 EUR/oz
  
- 19,79 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
20,75 EUR/oz
  
- 0,36 EUR


  

Kullan hinta ennätyksissä
Kullan hinta on noussut alkuvuodesta lähtien ja se on saavuttanut ennätystasot euroissa, punnissa sekä monissa muissa käytetyimmissä valuutoissa. Yhteensä kullan hinta on noussut tämän vuoden ensimmäisen kolmen viikon aikana euroissa lähes 8 %.Kullan hinnan nousun syynä pidetään erittäin epävarmoja aikoja valuuttamarkkinoilla ja uutisia talouslaman syventymisestä maailmalla.


Kullan hinta on noussut viimeiset kahdeksan vuotta peräkkäin ja se on ollut yksi harvoista sijoituskohteista, joka on pystynyt nostamaan arvoaan tämänhetkisen talouslaman aikana. Valuuttariskin ja luottoriskin puuttuminen ovat tehneet kullasta suositun sijoituskohteen koko maailmassa.


Kullan hyvä suoja valuuttariskiä vastaan ilmeni erittäin hyvin Iso-Britanniassa ja Ruotsissa. Esimerkiksi ne britit, jotka olivat sijoittaneet kultaan, pystyivät säilyttämään varallisuutensa arvon, koska kulta nousi viime vuoden aikana Englannin punnissa noin 44 %. Kullan hinta nousi keskitasoa enemmän myös arvoaan laskeneissa Ruotsin kruunuissa.


Katso kullan hinnan viime vuoden kehitystä eri valuutoissa tästä

Kulta nousee vuoteen 2012 asti, ennustaa Morgan Stanley


Morgan Stanley ennustaa, että kullan keskiarvo voi nousta ennätyksiin seuraavan kolmen vuoden aikana. Syinä ovat: kasvava kullan kysyntä ja heikentyvä dollari, kun USA:n valtio taistelee talouskriisiä vastaan kasvattamalla kuluttamista, sanoo Morgan Stanley.Kullan keskiarvo voi olla tänä vuonna 900 dollaria per oz, vuonna 2010 vastaavasti 1000 dollaria, vuonna 2011 1050 dollaria ja vuonna 2012 1075 dollaria. Tämä viimeisin kullan hintakehityksen ennuste on 34 % suurempi kuin edellinen Morgan Stanleyn ennuste. Kullan hintaennätys oli 17.3.2008, jolloin se oli 1032,70 dollaria unssilta.


Lue koko artikkeli tästä.Tavex osallistuu helmikuussa Venemessuille sekä Waasan sijoitustapahtumaan


Tavex osallistuu 5. helmikuuta WAASAN SIJOITUS 2009 –tapahtumaan, joka on alueen suurin sijoituskohteisiin keskittyvä tapahtuma. WAASAN SIJOITUS 2009 -tapahtuma järjestetään Vaasan kaupungintalolla jo kymmenettä kertaa. Tavex pitää tietoiskut salissa 2 kello 11.00 ja 16.00.


Tavexin asiakkailla on mahdollisuus osallistua tapahtumaan ilmaiseksi. Ilmaisen kutsun saamiseksi lähetä sähköpostia yhteystiedoilla varustettuna osoitteeseen paavo@tavex.fi. Kutsut lähetämme Teille postitse.


Lisätietoa messuista löydät tästä.Tavexin henkilökuntaa on mahdollista tavata 7.-15. helmikuuta pidettävillä kansainvälisillä venemessuilla. VENE 09 BÅT -messut järjestetään Helsingin messukeskuksessa. Tavexin osasto sijaitsee hallissa numero 5.Lisätietoja messuista löydät tästä.


Tervetuloa messuille!


Onnellista uutta (Härän) vuotta!


Tämän viikon maanantaina alkoi Kiinassa Härän vuosi. Härkä symboloi tasapainoa, kovaa työtä ja päättäväisyyttä. Härän vuotta pidetään yleensä onnekkaana, koska härkä luo ihmisille turvallisuuden tunteen. Nähtäväksi jää, kuinka yleisesti onnekas Härän vuosi auttaa tämänhetkisessä taloustilanteessa.


Lunar -sarjaan kuuluvaa Härän vuoden kultakolikkoa on mahdollista ostaa Tavexilta. Kolikon valmistaja on australialainen Perth Mint.


Kolikkoa voi ostaa Tavexin E-kaupasta tai myymälästä, Fabianinkatu 12, Helsinki.


Kiinnostavia artikkeleita


South African gold output plunges by 14% (20.01.2009, The Financial Times)
Merrill Lynch says rich turning to gold bars for safety (12.01.2009, telegraoh.co.uk)
China tries settling trade with yuan instead of dollar (09.01.2009, shanghaidaily.com)
Trading in gold soars by 60pc (14.01.2009  | Telegraph.co.uk)


Jos ette halua enää Tavexin “Kultauutisia” sähköpostiin, ilmoittakaa siitä tavex@tavex.fi
 


 


 

Kullan hinta (XAU-EUR)
1 603,35 EUR/oz
  
- 19,79 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
20,75 EUR/oz
  
- 0,36 EUR

Voisit myös haluta lukea