Luo uusi vahti

Tavexin uutiskirje: Kullan ostobuumi ja vaihteleva hinta

Julkaistu Kirke Sööt kategoriassa Ajankohtaista, 21.10.2008
Kullan hinta (XAU-EUR)
1 579,30 EUR/oz
  
+ 0,58 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
16,90 EUR/oz
  
+ 0,24 EUR


  

Kullan hinta on ollut viime kuukautena erittäin vaihteleva
Syyskuun lopussa nähtiin kahdessa päivässä lähes 14 %:n nousu, mikä oli historian yksi jyrkimmistä nousuista näin lyhyessä ajassa. Lokakuun alussa nähtiin toinen lähes 11 %:n jyrkkä nousu parissa päivässä. Syynä siihen pidettiin huonoja uutisia finanssikriisistä Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Lokakuun puolivälissä kullan hinta laski noin 11 %.Perinteisesti kullan hinta on noussut, kun taloudessa on vaikeita aikoja. Uskomme, että vaikeudet maailmantaloudessa eivät ole ohi ja asiat voivat mennä vieläkin huonommiksi. Finanssi- ja pankkikriisin jälkeen lama tulee vaikuttamaan myös yhtiöihin. Monet menevät konkurssiin ja useat ihmiset menettävät työnsä. Huonot ajat eivät ole vielä ohi. Pitkällä aikavälillä uskomme, että kullan hinta pystyy talouslaman aikana säilyttämään ostovoimansa.


Jaksoittain ostaminen auttaa pitämään keskiarvon tasaisempana


Aikoina, jolloin kullan hinta on vaihteleva, suosittelemme ostamaan kultaa jaksoittain. Sijoittaja voi jakaa sijoituksensa viikottaisiksi ostoiksi. Näin saatte kullan keskiarvon tasaisemmaksi ja näin vaikuttavat lyhytaikaiset kullan hinnan jyrkät noussut ja laskut sijoitussalkun arvoon vähemmän.
Jos olette ostanut kultaa korkeammalta tasolta, sitten nyt on hyvä aika ostaa lisää ja saada kullan hinnan keskiarvoa alemmaksi. Näin saatte myydessänne enemmän voittoa tai vähemmän tappiota.


Kultabuumi on vaikuttanut myös Tavexiin


Viime kuukausina on fyysisen kullan kysyntä maailmassa kasvanut ja markkinoilla on kova kullan puute. Suurin puute on yhden unssin kultakolikoiden suuremmista eristä. Sijoituskullan kysyntä on ollut viimeaikoina myös Suomessa ennätysmäisen suuri. Tavid/Tavex – konserni on myynyt lokakuun puoliväliin mennessä noin 300 kg kultaa, mikä on lähes 5 kertaa enemmän kuin normaalisti. Kullan puute maailmassa ja raju kysynnän nousu Suomessa ovat aiheuttaneet vaikeuksia myös Tavexin kultavarastoon.


Pienempiä eriä  on melkein kaikista kolikoista saatavana,  mutta suurempien erien  varastotilanteet ovat monen tuotteen kannalta huonot. Tällä hetkellä on vaikeuksia yhden unssin Etelä-Afrikan Krugerrandien, Australian Lunareiden, Itävallan Philarmonikerin ja Kanadan Maple Leafin kanssa. Varastotilanne on myös aika  pieni 100g laattojen kohdalla.


Suuremmissa erissä pystymme 100g laattojen tilalle tarjoamaan 50g laattoja samaan hintaan. 100g laattoja pitäisi olla varastossa normaalisti taas parin viikon kuluttua. Kolikoista on suuremmissa erissä riittävästi saatavana Kiinan Pandan 2008 kolikoita.


Tavex osallistuu Sijoitus-Invest 08 tapahtumaan


Olette tervetulleet tutustumaan sijoituskultaan Suomen suurimmassa sijoitustapahtumassa Sijoitus-Invest 08, 12.-13. marraskuuta. Messuilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä Tavex:in kulta-asiantuntijoille ja tutustua erilaisiin sijoituskultakolikoihin ja -laattoihin.12. marraskuuta klo 10.30 Tavid / Tavex – konsernin hallintoneuvoston jäsen Meelis Atonen pitää tietoiskun kullasta.


Messut järjestetään Wanhan Sataman messukeskuksessa, Pikku Satamakatu 3-5, Helsinki.


Lisätietoa Wanhan sataman nettisivuilta.

Huomenna 21. lokakuuta ilmestyy Tavexin kolmas kultalehti


Huomenna, 21. lokaluuta ilmestyy Helsingin Sanomien välissä Tavexin kultalehti. Kultalehden saavat paperimuodossa Helsingin, Espoon ja Forssan alueen lehden tilaajat. Muiden on mahdollista lukea kultalehteä Tavexin nettisivuilta.


Lehden voi lukea tästä.


Hyviä lukuhetkiä.


Tavexin toimistolla uusi ulkonäkö


Tavexin Fabianinkadun konttori sai remontin jälkeen uuden ulkonäön. Edustavan ulkonäön lisäksi on asiakkaalla nyt mahdollisuus tutustua kultaan asiakassalissa ja tehdä suuremmat kaupat rauhassa turvallisessa asiakasboksissa.


Tervetuloa!


Jos ette halua enää Tavexin “Kultauutisia” sähköpostiin, ilmoittakaa siitä tavex@tavex.fi
 


 


 

Voisit myös haluta lukea