Yhteistyökumppanimme

Saamme tuotteemme suoraan
yhteistyökumppaneiltamme,
jotka ovat kultateollisuuden
suurimpia nimiä.

Valcambi on vuonna 1961 perustettu sveitsiläinen jalometallipuhdistamo ja se on maailmankuulu yhtenä suurimmista valettujen ja lyötyjen jalometallilaattojen tuottajista ja toimittajista. Valcambin laatat ovat arvostettuja ympäri maailman niiden erinomaisen laadun vuoksi ja ne ovat tunnusmerkki sveitsiläisestä ammattitaidosta. Valcambin laatat ovatkin haluttuja jalometallien tuntijoiden keskuudessa. Yhtiö valmistaa tuotteensa Sveitsin Balernassa, missä se operoi yhtä maailman suurimmista jalometallilaitoksista, joka pystyy puhdistamaan vakuuttavat 2 000 tonnia jalometalleja vuodessa. Jotta tämän lukeman saa perspektiiviin, maailman kultakaivokset tuottivat vuonna 2013 kultaa 3 000 tonnia.

Tehtaan vuosittain tuottama kokonaisarvo on liioittelematta valtaisa ja se, että yksi maailman suurimmista kultakaivosyhtiöistä, Newmont Mining, omistaa enemmistön Valcambista, on merkki Valcambin merkittävyydestä yhtenä maailman tärkeimmistä jalometallivalimoista.
Kaikkien suurten jalometallivälittäjien, Sveitsin keskuspankin sekä LBMA:n (London Bullion Market Association) akkreditoimana Valcambin kulta- ja hopealaatat ovat tunnettuja maailmanlaajuisesti sen asiakkaiden ollessa niin piensijoittajia, suurimpia kansainvälisiä rahoituslaitoksia, valtioita kuin keskuspankkejakin.

 

PAMP perustettiin Sveitsissä vuonna 1977 ja se on siitä alkaen kasvanut yhdeksi maailman tärkeimmäksi jalometallilaattojen valmistajaksi. PAMP valmistaa laattoja 1 grammasta 100 grammaan. PAMPin pääpaikka on pittoreskissa sveitsiläisessä Castel san Pietron kylässä, missä se operoi kehittynyttä puhdistamoa ja tehdasta. PAMP käyttää kuuluisien jalometallilaattojen tuotantovaiheissa korkeinta sveitsiläistä insinööritaitoa ja viimeisintä huipputekniikkaa. Markkinajohtajana innovaatioissa sekä laattojen valmistuksessa yhtiö oli ensimmäinen jalometallivalmistaja joka kaunisti laattojensa toisen puolen erilaisilla esteettisillä kuva-aiheilla.

Yksi niistä, kaunis kuva Lady Fortunasta, roomalaisesta onnen jumalattaresta, nousi menestykseksi maailmalla ja on nykyisin tunnusmerkki PAMPin erinomaisuudesta. Ei ole ihme, että lyhenne PAMP (Produits Artistiques Métaux Précieux) tarkoittaa taiteellisia jalometallituotteita. PAMPin laattojen korkea puhtaus ja laatu on tunnustettu Sveitsin kansallispankin sekä LBMA:n (London Bullion Market Association) toimesta, tehden laatoista suositun vaihtoehdon johtavien rahoituslaitosten, keskuspankkien, sijoittajien ja keräilijöiden keskuudessa maailmanlaajuisesti.

 

Itävallan rahapaja, Itävallan keskuspankin tytäryhtiö, on maailmankuulu rahapaja, jonka juuret johtavat 1100-luvulle. Itävallan rahapajan tarina alkoi vuonna 1194, jolloin Rikhard Leijonamieli maksoi 12 tonnia hopeaa turvatakseen vapautensa ja välttääkseen Itävallan herttua Leopold V:n vangitsemasta hänet. Itävallan herttua löi hopeasta myöhemmin hopeakolikoita luoden samalla perustan Itävallan rahapajalle. Rikkaan ja pitkän historiansa aikana Itävallan rahapaja on tuottanut monia Euroopan kuuluisimmista ja laajimmin käytetyistä kultakolikoista, kuten kultakruunut, guldenit, dukaatit sekä hopeakolikoista, kuten Maria Teresa taaleri.
Useat Itävallan rahapajan julkaisemat kultakolikot olivat laajalti käytettyjä Itävalta-Unkarin keisarikunnassa, kun samalla hopeataaleri oli yksi eniten lyödyistä ja laajalti maailmankaupassa käytetyistä hopeakolikoista vuosien 1750-luvulta 1950-luvulle saakka. Nykyisin rahapaja tunnetaan parhaiten sen tuottamista halutuimmista eurooppalaisista sijoituskulta- ja -hopeakolikoista, Itävallan Philharmonikereista, jotka tunnetaan myös Wienin Philharmonikereina.

 

The Perth Mint (Perthin rahapaja) on maailman arvostetuin rahapaja ja jalometallipuhdistamo. Se sijaitsee Perthin kaupungissa Länsi-Australiassa. Britannian kuninkaallinen rahapaja perusti Perth Mintin vuonna 1896 reaktiona Länsi-Australiasta löytyneisiin kultaesiintymiin. Perth Mintin tehtävänä oli puhdistaa kultamalmia kaivoksista ja lyödä sovereign kultakolikoita puhdistetusta jalometallista. Vuosien 1899 ja 1931 välillä Perth Mint tuotti huomattavan määrän kultaisia sovereign kolikoita, jotka levisivät Australiaan ja koko brittiläiseen imperiumiin käytettäväksi valuutaksi.

Iso-Britannia luovutti vuonna 1971 Perth Mintin hallinnan Länsi-Australian territoriolle, joka nykyisin vastaa rahapajan toiminnasta. Nykyisin Perth Mint tunnetaan sijoituskolikoidensa, kuten Australian kultainen Kenguru, Kookaburra ja Koala hopeakolikot sekä kultainen ja hopeinen Lunar-sarja, poikkeuksellisesta laadusta. Perth Mint on ollut Lontoon kultapörssin (LBMA:n edeltäjä) jäsen vuodesta 1934 lähtien.

 

China Great Wall Coins Investments Ltd on China Coin Inc.:n tytäryhtiö sekä Kiinan keskuspankin tytärpankki. Yhtiö perustettiin vuonna 1987 ja sen päätoimiala on kiinalaisten jalometallijuhlakolikoiden, metallisten juhlakolikoiden sekä juhlaseteleiden myynti. Se myös huolehtii kansallisten juhlakolikoiden lyönnistä ja tukee Kiinan kansallispankin rahan liikkeellelaskujärjestelmää. China Great Wall Coins laskee liikkeelle suurimman osan Kiinan kuuluisimmista jalometallisijoituskolikoista, Kiinan kulta ja hopea Pandoista.

 

Heraeus Precious Metals on osa Heraeus Holding yhtiötä, vuonna 1851 perustettua konepajakonsernia, joka on tänä päivänä yksi Saksan suurimmista yksityisomisteisista yhtiöistä vuosittaisen liikevaihdon ylittäessa 20 miljardia euroa. Yhtiön päämaja on Saksan Hanaussa, missä se operoi yhtä Saksan suurimmista puhdistamoista ja jalometallitehtaista. Tehdas tuottaa maan tunnetuimpia kulta- ja hopealaattoja brändillä Heraeus.

Yhtiö työllistää yli 12 000 henkilöä yli 100 eri tytäryhtiössä maailmanlaajuisesti ja toimii laaja-alaisesti esimerkiksi jalometallien valmistuksessa ja myynnissä, korkealaatuisten biomateriaalien sekä lääketeollisuuden ja kehittyneiden teknologian tuotteiden tuotannossa.
Heraeus Precious Metals on LBMA:n akkreditoitu jäsen.

 

Istanbul Gold Refinery, eli IGR, perustettiin vuonna 2002 Istanbulissa ja se on yksi Turkin suurimmista jalometallipuhdistamoista ja -laattojen valmistajista. IGR oli ensimmäinen turkkilainen jalostamo, joka pääsi LBMA:n listalle ja myös ensimmäinen, joka pääsi Istanbulin kultapörssiin ja DMCC:n (Dubai Multi Commodities Centre) jäseneksi. IGR tuottaa laajan valikoiman sijoituskulta- ja -hopealaattoja jälleenmyyntiin niin Turkkiin kuin lähialueillekin.

 

Metalor Technologies on ylistetty sveitsiläinen jalostamo ja valmistaja, joka on perustettu vuonna 1852. Yhtiön päätoimipiste on nykyisin Sveitsin Neuchatelissa, missä sen kapasitetti puhdistaa ja tuottaa jalometallilaattoja on 650 tonnia vuodessa. Metalor tuottaa jalometallilaattoja rahoituslaitoksille ja jälleenmyyjille. Se tuottaa myös useita korkeapitoisia metalleja ja komponentteja korkean teknologian teollisuuteen.

Metalor on tuottanut jalometallilaattoja Lontoon kultapörssiin (LBMA:n edeltäjä) vuodesta 1934 tehden siitä yhden vanhimmista jatkuvatuotantoisista kultalaattojen valmistajista.

Yhteistyökumppanimme