Luo uusi vahti

USA:n velkakriisi vetää kullan hintaa ennätyksiin

Julkaistu Kirke Sööt kategoriassa Ajankohtaista, 25.07.2011
Kullan hinta (XAU-EUR)
1 577,50 EUR/oz
  
+ 4,57 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
16,12 EUR/oz
  
+ 0,16 EUR

 


 


Umpikuja neuvotteluissa Yhdysvaltain velkakaton nostamisesta veti kullan hinnan uuteen ennätykseen maanantaina.Kullan dollarinoteeraus kävi Aasian markkinoilla korkeimmillaan 1 622 dollarissa unssilta.


Kullan hintaa nosti sijoittajien pelko Yhdysvaltain velanmaksun laiminlyönnistä. Presidentti Barack Obaman johdolla käydyissä neuvotteluissa ei sunnuntaina löytynyt sopua velkakaton nostamisesta ja Yhdysvaltain valtiontalouden tasapainottamisesta.


Velkakaton nostamiseen on enää viikko aikaa. Yhdysvallat saavutti velkakattonsa jo toukokuussa ja sen mahdollisuudet huolehtia maksuistaan poikkeusjärjestelyin loppuvat ensi tiistaina. Ellei velkakattoa nosteta, Yhdysvallat laiminlyö silloin velanhoidon.


Yhdysvaltain pääpuolueiden suhteet ovat tulehtuneet. Niiden näkemykset velkakriisin ratkaisemisesta ovat kaukana toisistaan. Demokraatit ja republikaanit valmistelivat omia esityksiään neuvottelujen ajauduttua umpikujaan. Kummankin puolueen esitysten mahdollisuuksia tulla hyväksytyksi pidettiin vähäisinä.http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20110784501

Voisit myös haluta lukea