Historia
Hopean hinta nousee inflaation myötä
Alkaen 1960-luvun alusta, Yhdysvaltojen hallitus alkoi tehdä suurta budjettivajetta, sillä verotulot eivät riittäneet kattamaan Vietnamin sodan kuluja eivätkä eri presidenttien toimeenpanemia useita talousohjelmia. Kun budjettialijäämä johti inflaatioon, hopea vastasi siihen hinnan nousulla. Tämä sai yleisön hamstraamaan laillista Yhdysvaltojen valuuttaa olevia hopeakolikoita, sillä hopean arvo oli ylittänyt kolikoiden nimellisarvon. Pysäyttääkseen hopean hinnannousun, ja samalla kolikoiden hamstraamisen, Yhdysvaltojen valtiovarainministeriö yritti hallita hopean hintaa vapauttamalla sitä markkinoille suuria määriä. Tämä käytäntö kesti useita vuosia, mutta korkea inflaatio ja hopean suuri kysyntä jatkuivat sinnikkäästi. Peläten menettävänsä kaiken hopean holveistaan, Yhdysvallat poisti hopeakolikot laillisista maksuvälineistään vuonna 1968. Seuraavien kolmen vuoden aikana se lakkasi tuottamasta hopeaa markkinoille. Hopean hinta jätettiin vaihtumaan vapaasti, jonka se tekikin. Seuraavien yhdeksän vuoden aikana hopean unssihinta nousi 1,55 dollarista 48,70 dollariin, nousua oli ällistyttävät 3000 %!
American Eagle hopeakolikoiden hinta nousee kymmenkertaisesti
Minne tämä vie hopeisen American Eaglen? No, kun ensimmäiset American Eagle hopeakolikot lyötiin vuonna 1986, hopean keskimääräinen unssihinta oli 5,47 dollaria ja pysyi noin viidessä dollarissa vuoteen 2003 asti. Valitettavasti, mutta kuitenkin ennustettavasti talouden toistuvan luonteen vuoksi, vuonna 2008 alkanut taantuma johti massiivisiin budjettivajeisiin monissa länsimaissa. Samankaltaisesti tapahtui 1960-luvulla, kun sodat ja niiden aiheuttamat kulut johtivat inflaatioon. Vuosien 2000 ja 2011 välillä hopeisten American Eaglejen hinta nousi lähes 1000 %.
Hopeisten American Eagle kolikoiden arvo nousee inflaation myötä
Vaikka maailmantalous on tasaantunut sitten vuoden 2008, taustalla olevia peruskysymyksiä, jotka yleensä aiheuttavat hopean, ja näin myös hopeisten Eaglejen, hinnannousua, on vielä ratkaisematta. Budjettialijäämät pysyvät syvästi miinuksella monissa kehittyneissä talouksissa, mukaanluettuna Yhdysvallat. Valtion velka-asteet nousevat myös edelleen ja maailmanlaajuinen geopoliittinen tilanne on hyvin kireä. On totta, että American Eagle hopeakolikoiden vuosittaiset myyntimäärät kasvavat edelleen, talouden elpymisen kasvojen edessä, ja pitkän aikavälin sijoittajien kasvava tietoisuus maailman taloudentilasta johtaa samaan loogiseen johtopäätökseen: on yksinkertaisesti erittäin järkevää hankkia American Eagle hopeakolikoita.
Todistaessaan muiden maiden 24 karaatin kultakolikoiden suosiota, joista Kanadan Maple Leaf ja Itävallan Philharmoniker ovat hyviä esimerkkejä, Yhdysvaltojen rahapaja päätti myös ensimmäistä kertaa historiansa aikana julkaista kultakolikon .9999 pitoisuudella. Vuoteen 2006 asti ainoa laillisena maksuvälineenä käyvä yhdysvaltalainen kultakolikko oli American Eagle, joka, toisin kuin kultainen Buffalo, on 22 karaatin kultaa sisältäen kultaa, kuparia ja hopeaa. American Buffalon julkistaminen oli historiallinen tapahtuma Yhdysvaltojen rahapajalle, joka ensimmäistä kertaa julkisti yhtäaikaa kaksi laillisena maksuvälineenä käyvää kultakolikkoa, molemmat eri kultapitoisuudella.