Luo uusi vahti
Luo uusi hintarobotti
+ -
Luo uusi hintarobotti
Hintarobottien yhteenveto

Voit peruuttaa hintarobotin koska tahansa, eikä sinulla ole mitään rahallisia velvoitteita, kun hintarobotti tekee tilauksen.

1 oz Etelä-Afrikan Krugerrand

Ei varastossa
Mikäli etsit kestävää ja tunnettua sijoituskultakolikkoa, jonka likviditeetti on vertaansa vailla, Etelä-Afrikan Krugerrand voi olla etsimäsi. Etelä-Afrikan ... lue lisää
Myymme Ostamme
-
2085,59 €
Kaikki kuvat ovat vain suuntaa antavia eivätkä välttämättä vastaa täydellisesti kyseistä tuotetta.

Esittely

Mikäli etsit kestävää ja tunnettua sijoituskultakolikkoa, jonka likviditeetti on vertaansa vailla, Etelä-Afrikan Krugerrand voi olla etsimäsi. Etelä-Afrikan rahapajan vuonna 1967 julkaisema kolikko nousi suosioon, sillä se oli ensimmäinen kultakolikko joka sisälsi unssin verran puhdasta kultaa. Tähän päivään mennessä sijoittajat ovat ostaneet Krugerrandeja noin 48 miljoonaa unssia 60 miljoonassa kolikossa. Krugerrand on näin ollen suosituin ja vilkkaimmin vaihdetuin kultakolikko 2000-luvulla. Omistamalla Krugerrand kultakolikon, sinulla on takuu siitä, että kolikkosi hyväksytään maailmanlaajuisesti niin kultakauppiaiden, rahoituslaitosten kuin sijoittajienkin keskuudessa. 

Miksi ostaa

 • Krugerrand kultakolikot ovat likvidejä. Tätä tukee se tosiasia, että ne ovat hyvin tunnettuja ja laajalti vaihdettuna maailmanlaajuisesti kultakauppiaiden, sijoittajien ja pankkien keskuudessa. Markkinat ovat aina olemassa Krugerrandeille.
 • Krugerrand seuraa kullan hintaa. Kolikon arvo määräytyy pääasiassa sen kultapitoisuuden mukaan, joka linkittyy kullan maailmanmarkkinahintaan.
 • Krugerrandit ovat rahaa. Ne ovat laillisia maksuvälineitä Etelä-Afrikassa ja ovat vaihdettavissa ympäri maailman.
 • Krugerrand kultakolikot ovat kestäviä. Ne valmistetaan 91,67 % puhtaasta kullasta (22 karaattia). Loppuosa seoksesta sisältää kuparia, joka vahvistaa kolikon pintaa ja tekee kolikosta kestävän ja sopivan käsiteltäväksi sellaisenaan.
 • Krugerrand kolikot ovat tapa säästää. Krugerrandit ovat ihanteellinen valinta pitkäaikaiseksi sijoitukseksi, kun arvostat turvallisuutta ja pysyvyyttä, jonka fyysisen kullan omistaminen antaa.
 • Krugerrandit ovat erinomainen lisä salkkuusi. Kullan alhainen riippuvuus muista rahoitustuotteista tekee Krugerrand kultakolikoista hyvän keinon suojautua markkinariskeiltä.

Kullan ostaminen tarkoittaa matalia riskejä ja arvon säilyttämistä

Kullan arvo on vuosien saatossa noussut tehden siitä hyvän arvon säilyttäjän.

 • Tuotteen arvo (1kpl)
  2313,22 €
 • Takaisinostohinta
  2085,59 €
 • Riski nyt
  227,63 €

Fakta: Kullan hinta EUR on noussut 82.1% viimeisen 8 vuoden aikana. Alimmillaan hinta oli 1011,47 EUR/oz ja korkeimmillaan 2286,90 EUR/oz. Nykyinen maailmanmarkkinahinta on 2161,10 EUR/oz

Historia

Etelä-Afrikan Krugerrand kultakolikko laskettiin liikkeelle vuonna 1967 ja se on siitä lähtien ollut jatkuvassa tuotannossa. Kolikon valmistaa Etelä-Afrikan rahapaja. Krugerrandilla ei ole nimellisarvoa. Syynä tähän epätavalliseen ratkaisuun oli halu ilmoittaa kolikon puhtaan kullan määrä kolikossa. Tämä linkitti kolikon suoraan kullan maailmanmarkkinahintaan. 

Krugerrand kultakolikoissa on presidentti Krugerin kuva

Kolikon etupuolella on Stephanus Johannes Paulus Krugerin, Transvaalin tasavallan entisen presidentin, kuva. Kruger nousi kansainväliseen maineeseen Buurien johtajana vastustaessaan Brittien joukkoja 1800-luvun lopulla. Buurit, Etelä-Afrikassa asuva, vallitsevasti saksankielinen uudisasukkaiden joukko Euroopasta, väsyivät brittiläisen imperiumin valtaan ja päättivät luoda oman itsenäisen valtion nimellä Transvaal. Paulus Krugerista, joka oli buurien jälkeläinen, tuli buurien johtohahmo heidän yrityksissään luoda itsehallinto brittihallinnon alaiselle Etelä-Afrikan alueelle.

Kruger oli lähtöisin vaatimattomista oloista. Hän syntyi Etelä-Afrikassa maatilalla vuonna 1825. Hänellä ei ollut koulutusta, mutta hänen metsästys- ja ratsastustaitonsa osoittautuivat hyödyllisiksi asepalveluksen aikana Transvaalin armeijassa. Hän eteni nopeasti armeijassa ja nelikymppisenä hänet ylennettiin Transvaalin joukkojen kenraalimajuriksi. Krugerin taidot olivat enemmän kuin tavallisella sotilaalla, hän oli myös taitava diplomaatti. Vuonna 1877, kun buurit ottivat ensimmäisen kerran yhteen Britannian kanssa, Kruger takasi voiton buureille diplomaattisia taitojaan käyttäen. Tämä kasvatti hänen suosiotaan ja tuloksena hänet valittiin Transvaalin tasavallan presidentiksi kolme vuotta myöhemmin.

Etelä-Afrikan Krugerrandin kulta on rikkaimmasta kultaesiintymästä maailmassa

Valitettavasti rauha buurien ja brittien välillä ei kestänyt kauaa suurien kultaesiintymien löydyttyä Transvaalin tasavallasta, Witwatersrandin alueelta. Vielä nykyäänkin Witwatersrandin alue on yksi maailman rikkaimpien kultaesiintymien koti. Uskotaan, että lähes 45 % kaikesta koko maailmassa kaivetusta kullasta on peräisin täältä Etelä-Afrikan rikkaalta alueelta. Britit, jotka päättivät ottaa hallintaansa nämä suunnattomat rikkaudet, lähettivät valtavat joukot, joidenkin arvioiden mukaan miesvahvuudeltaan jopa 400 000, taistelemaan buureja vastaan. Buurit, jotka olivat vahvuudessaan valtavassa alakynnessä, hävisivät sodan ja Transvaal liitettiin takaisen Brittiläiseen Imperiumiin vuonna 1902. Presidentti Kruger onnistui pakenemaan Eurooppaan, eikä käynyt enää koskaan Etelä-Afrikassa. Hän kuoli maanpaossa Sveitsissä heinäkuun 14. päivä vuonna 1904.

Etelä-Afrikka oli suurin kullankaivajamaa 1900-luvun puolivälissä, tuottaen lähes 50 % maailman kultamalmista. Saadakseen myytyä runsaat määrät kultaa helpommin, Etelä-Afrikan kullankaivuuteollisuus keksi idean kehittää kiertoon kultakolikon, joka sisälsi yksinomaan eteläafrikkalaista kultaa. Etelä-Afrikan keskuspankki hyväksyi idean ja antoi luvan Krugerrand-kolikon valmistukselle. South African Mint löi ensimmäisen Krugerrand-kolikon 1960-luvun lopussa ja kolikko osoittautui menestyneimmäksi Etelä-Afrikan lyömäksi kultakolikoksi koskaan.

Tuotteen paino grammoina
33.95576
Kulta paino grammoina
31.10347
Puhtaus
916.7
Kulta paino troy unsseina
1
Halkaisija
32.7
Paksuus
-
Nimellisarvo
1 unssi kultaa
Valmistaja
The South African Mint, Etelä-Afrikka

Etupuoli

Kolikon etupuolella on kuvattuna Etelä-Afrikan tasavallan entinen presidentti, Paul Kruger. Hänen kuvaansa kiertää teksti "Sud-Afrika" sekä "South Africa", merkiten Etelä-Afrikkaa maan kahdella eri virallisella kielellä, afrikaansiksi ja englanniksi.

Kääntöpuoli

Kolikon kääntöpuolella on kuva juoksevasta hyppyantiloopista ruohikolla. Antiloopin yläpuolella on teksti "KRUGERRAND". Eläimen alapuolella on teksti "FYNGOUD", joka merkitsee hienokultaa, sekä kolikon paino. Kolikon keskellä on kolikon lyöntivuosi, josta kaksi ensimmäistä numeroa on antiloopin vasemmalla puolella ja kaksi viimeistä numeroa sen oikealla puolella.

Pakkaus

Kukin kolikko pakataan kovamuoviseen kapseliin asiakkaan niin halutessa.

Turvallinen ja nopea toimitus Postin kautta

Tilauksesi lähetetään kirjattuna tai postivakuutettuna lähetyksenä. Kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi, tilauksesi lähtee matkaan yhden arkipäivän kuluessa. Toimitusaika on 2-4 arkipäivää. Saat Postilta ilmoituksen, kun tilauksesi on noudettavissa lähimmästä postin toimipisteestäsi. Voit myös noutaa tilauksesi toimipisteestämme Helsingistä heti, kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi. Mikäli varastotilanteemme on puutteellinen, olemme sinuun yhteydessä viivästyksestä.

Vakuutus

Lähetys on täysin vakuutettu ja on hyvin epätodennäköistä, että paketti katoaisi tai vaurioituisi. Mikäli näin kuitenkin tapahtuisi, Posti on velvollinen korvaamaan tuotteet täydestä arvostaan.

Seuranta

Kun tuotteet on pakattu ja lähetetty, saat sähköpostiisi ohjeet lähetyksen seurantaan.

Toimituskulut

Tavex tarjoaa helpon ja turvallisen toimitustavan tilauksiin. Katso tarkemmat toimituskulut.

Laaja varastosaatavuus

Valtaosa Tavexin tuotteista löytyy aina varastosta ja siksi Tavex voi tarjota tuotteille nopean toimituksen markkinoiden johtavaan hintaan. Tavex on useiden suurimpien rahapajojen (esim. Perth Mint, Itävallan rahapaja, China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse ja Valcambi) sekä useiden muiden tehtaiden ja myyjien virallinen yhteistyökumppani.

Nouto samana päivänä

Voit tulla myymäläämme ostoksille tai tutustumaan tuotteisiin. Mikäli haluat ostaa sijoituskultaa tai -hopeaa, voit tehdä sen myymälässämme joko käteis- tai korttimaksulla tai tilisiirtona. Voit myös tehdä tilauksen nettikaupastamme ja suorittaa maksun tilisiirtona. Mikäli suoritat maksun saman pankkiryhmän sisällä kuin missä Tavexin pankkitili on, ovat tilaamasi tuotteet noudettavissa heti maksun suoritettuasi. Muussa tapauksessa voit noutaa tuotteet seuraavana pankkipäivänä, heti kun raha näkyy Tavexin tililllä.

Alhaiset hinnat

Yli 25 vuoden kokemus ja suuret vaihdettavat määrät ovat mahdollistaneet meidät tekemään kauppaa markkinoiden parhain hinnoin. Tavexin kanssa voit maksimoida sijoituksesi alhaisten marginaalien vuoksi.

Tuote loppu varastosta

Tämä tuote on juuri nyt loppu varastosta, mutta voit tiedustella saatavuutta puhelimitse 09 68 149 149 tai sähköpostitse tavex@tavex.fi.

Varaa ilmainen konsultointi
Opi lisää sijoitustuotteista ja saa arvokkaita näkemyksiä markkinoista.