Luo uusi vahti

6 syytä miksi kultaa kannattaa omistaa

Julkaistu Martin Karus kategoriassa Arvometallit, 04.01.2021
Kullan hinta (XAU-EUR)
2162,07 EUR/oz
  
- 1,24 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
28,72 EUR/oz
  
- 0,86 EUR

Kulta oli ensimmäinen laajasti tuntemistamme metalleista. Raudan ja kuparin työstön kehittymistä pidetään teknologisen kehityksemme historian yhtenä suurimmista saavutuksista niin taloudellisesti kuin kulttuurisestikin – mutta kulta ennätti ensin.

Kullan voima on aina ollut suuri. Ihmishistorian aikaisimmat kohtaamiset kullan kanssa ovat jääneet unholaan kauan sitten, mutta monia kulttuureja ympäri maailmaa yhdistävät kultaan liittyvät käsitykset jumalista, kuolemattomuudesta sekä vauraudesta.

Kuusi syytä omistaa kultaa 2000-luvulla.

  • Arvon säilyminen

Kulta on epävakaata, mutta sen arvo ei koskaan nollaudu. Toisin kuin rahavaluutta, kolikot tai muu omaisuus, kullan arvo on säilynyt läpi aikojen. Kulta nähdään suvun voimavarana, joka siirtyy sukupolvelta toiselle.

  • Yhdysvaltain dollarin heikkous

Epävarmoina aikoina ihmiset hakevat vaihtoehtoisia sijoitustapoja. Yhdysvaltain dollari on yksi maailman tärkeimmistä varantovaluutoista, mutta usein sen heiketessä ihmiset sijoittavat kultaan nostaen sen hintoja – hyvänä esimerkkinä voidaan käyttää ajanjaksoa vuosien 1998 ja 2008 välillä, jolloin sen hinta lähes kolminkertaistui. Vuoden 2008 alkupuolella Kullan hinta saavutti 1000 dollarin rajapyykin per unssi ja lähes tuplaantui siitä vuosina 2008-2012.

  • Inflaatio

Yksinkertaistetusti: elinkustannusten noustessa niin tekee myös kullan hinta.

  • Maailman epävarmuus

Poliittisten ja taloudellisten aikojen ollessa epävarmoja osakemarkkinat laskevat, yrityksille ei myönnetä lainoja helposti ja luottamus hallitukseen laskee – mutta kullan hinta nousee. Miksi? Uusien sijoittajien ilmestyessä kullan koetaan olevan hyvä sijoituskohde ja sen hinta kohoaa.

  • Anonymiteetti

Sijoittajien on mahdollista ostaa sekä omistaa kiinteää kultaa yksityisesti ja nimettömästi.

  • Sen lisäksi…

Kulta on maailmanlaajuisesti tunnettua valuuttaa, käsinkosketeltavaa varallisuutta ja turvanantaja. Kiinteä kulta ei voi mennä konkurssiin tai köyhtyä eikä kultaharkko laiminlyö lupauksiaan tai velvoitteitaan.

Lopputulema

Kullan arvo on aina säilynyt pitkällä aikavälillä lyhyen aikavälin hinnanvaihteluistaan huolimatta. Kulta on siis melko turvallinen pitkäaikaissijoituskohde ja me Tavexilla suosittelemme monipuolistamaan sijoituksiasi sekä omistamaan vähintään 15% osakesalkustasi jalometalleille.

TÄSSÄ MUUTAMIA PARHAITEN MYYVIÄ TUOTTEITAMME:

Kullan hinta (XAU-EUR)
2162,07 EUR/oz
  
- 1,24 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
28,72 EUR/oz
  
- 0,86 EUR

Voisit myös haluta lukea