Luo uusi vahti
Luo uusi hintarobotti
+ -
Luo uusi hintarobotti
Hintarobottien yhteenveto

Voit peruuttaa hintarobotin koska tahansa, eikä sinulla ole mitään rahallisia velvoitteita, kun hintarobotti tekee tilauksen.

1 oz Britannia hopeakolikko

Ei varastossa
1 unssin Britannia hopeakolikoiden hahmo syntyi lähes 2000 vuotta sitten symboloimaan kansakuntaa ja sen ihmisiä. Roomalaiset hahmottelivat ... lue lisää
Myymme Ostamme
-
24,59 €
Kaikki kuvat ovat vain suuntaa antavia eivätkä välttämättä vastaa täydellisesti kyseistä tuotetta.

Esittely

1 unssin Britannia hopeakolikoiden hahmo syntyi lähes 2000 vuotta sitten symboloimaan kansakuntaa ja sen ihmisiä. Roomalaiset hahmottelivat jalon ja viehättävän naissoturin ja kuvasivat hänet kolikkoon, joka nimettiin roomalaisten valtaaman uuden alueen mukaan Britanniaksi. Britannia on hahmoteltu uudelleen useasti, sillä se on esiintynyt brittiläisissä kolikoissa aina Charles II:n ajasta nykyiseen kuningatar Elizabeth II:een. Taiteilijat kunakin aikana ovat kuvanneet Britannian oman aikansa mukaiseksi. Jokaisella uudelleensyntymällään Britannia on saanut lisää kerroksia kuvaamaan kansakuntansa henkeä.

Miksi ostaa

 • Britannia hopeakolikko on oikea hopeinen taideteos. Siinä on James Tottlen luova tulkinta ajattomasta ikonista - Britanniasta.
 • Britannia hopeakolikko on legendaarinen. The Royal Mintin lippulaivakolikkoa, Britanniaa, on lyöty vuodesta 1672.
 • Britannia hopeakolikko on lyöty huippustandardein. Kolikko on viimeistelty Uncirculated Bullion standardin mukaan.
 • Britannia hopeakolikko määrittelee uudelleen turvallisuuden jalometallimarkkinoilla. Neljä edistyksellistä turvallisuusominaisuutta vie kolikon visuaalisen turvallisuuden uudelle tasolle.

Hopeatuotteiden ostaminen tarkoittaa matalia riskejä ja varallisuuden säilyttämistä

Hopean arvo on noussut vuosien aikana ja tehnyt siitä hyvän tavan säilyttää varallisuutta.

 • Tuotteen arvo (1kpl)
  45,77 €
 • Takaisinostohinta
  24,59 €
 • Riski nyt
  21,18 €

Fakta: hopean hinta EUR on noussut 47.67% viimeisen 8 vuoden aikana. Alhaisimmillaan hinta oli 10,57 EUR/oz ja korkeimmillaan 29,94 EUR/oz. Nykyinen maailmanmarkkinahinta on 26,87 EUR/oz

Historia

Yli tuhannen vuoden ajan The Royal Mint on innovoinut luodakseen kolikoita, jotka ovat sekä kauniita että turvallisia. Vuonna 2021 Britannia, Ison-Britannian symboli, johtaa tietä turvallisuuden uudelleenmäärittelyssä jalometallimarkkinoilla. Ikonin viimeisin askel evoluutiossa vie Philip Nathanin tulkinnan Britanniasta uudelle tasolle. Kolikkoon on lisätty neljä uraauurtavaa turvaominaisuutta tekemään Britanniasta maailman turvallisimman kolikon visuaalisesti. Nämä turvaominaisuudet sekä koristavat että suojaavat kolikkoa, juuri niin kuin yksi ominaisuuksista, mikroteksti sanoo - DECUS ET TUTAMEN (suom. koriste ja suoja). Alavasemmalla kolikossa, Britannian hameen liehuvan helman vieressä, on turvallisuusmerkintä, jonka pinnalla on viivoin luotu aallokko ja kolikkoa liikuttamalla aaltojen alta paljastuu kuva lukosta. Britannian taustan pinta ilmentää aaltojen liikettä ja Britannian kilpi on korostettu sävytetyin viivoin.

Britannia on ainoa hopeakolikko, jossa on käytetty näitä uusia turvaominaisuuksia. Merkinnät löytyvät 1oz, 1/2 oz, 1/4 oz ja 1/10 oz kokoisista 2021 lyödyistä kolikoista.

 

Kuninkaallinen rahapaja (The Royal Mint) on yksi vanhimmista ja arvostetuimmista valtionlaitoksista Isossa-Britanniassa. Sen pitkä, joidenkin arvioiden mukaan yli 1100 vuotta vanha, historia sekä sen panos useiden kuuluisien kultakolikoiden, kuten sovereignin, tuotannossa, on tehnyt siitä yhden maailman tunnetuimmista rahapajoista. Vuodesta 1279 lähtien, jolloin rahapaja aloitti toimintansa Towerin linnassa Lontoossa, se on vastannut Iso Britannian kolikoiden valmistuksesta. Kuninkaallisen rahapajan maine luotettavana ja täydellisten kolikoiden tuottajana vahvistui entisestään, kun sir Isaac Newtonista tuli rahapajan johtaja. Hänen johtajuutensa aikana Englannin punta siirtyi kultakantaan.

Nykyisin kuninkaallinen rahapaja ei vastaa ainoastaan isobritannialaisten kolikoiden lyönnistä, mutta tuottaa virallista valuuttaa yli 60 maahan ympäri maailman. Rahapajan kautta aikojen tunnetuin kolikko on kuitenkin sovereign, jota lyödään Llantrisantin kaupungissa Walesissa. Uuden kultaisen sovereignin tarkkuus ja laatu on sama kuin se oli kaksisataa vuotta sittenkin. Kolikko on 22 karaatin kultaa ja se painaa täsmälleen 7,98805 grammaa. Kultaisen sovereignin suosio ei ole myöskään muuttunut, joka vahvistettiin vuonna 2014, kun sovereignit loppuivat kuninkaalliselta rahapajalta niiden suuren kysynnän vuoksi. Kultainen sovereign on eittämättä yksi kuuluisimmista koskaan tuotetuista kultakolikoista ja niitä on vuoden 1957 jälkeen valmistettu yhteensä lähes 100 miljoonaa kappaletta. Kultaisen sovereignin maine kaikkien kultakolikoiden päällikkönä elää vielä vuosisatoja, sillä fiksut sijoittajat suosivat aina pitää osan omaisuuttaan kultakolikoissa.

Tuotteen paino grammoina
31.13461
Hopea paino grammoina
31.10347
Puhtaus
999
Hopea paino troy unsseina
1
Halkaisija
38.61
Paksuus
-
Nimellisarvo
2 puntaa
Valmistaja
The Royal Mint, Iso-Britannia

Etupuoli

Kolikon etupuolella on Jody Clarkin viides muotokuva Hänen Majesteettinsa kuningatar Elizabeth II:sta. Rintakuvaa ympäröi teksti 'D. G. REG. F. D. ELIZABETH II'. D G REG on lyhennös latinankielisestä fraasista "Dei Gratia Regina", joka tarkoittaa suomeksi "Jumalan armosta, kuningatar". F D puolestaan on lyhennös latinan sanoista "Fidei defensor", joka on versio kuningattaren tittelistä "Uskon puolustaja", joka annettiin hallitsijalle Englannin kirkon korkeimpana kuvernöörinä.

Kääntöpuoli

Kolikon kääntöpuolella on Philip Nathanin ylistetty tulkinta Britanniasta - viehättävästä naissoturista, jonka roomalaiset muotoilivat symboloimaan brittiläistä kansakuntaa lähes 2000 vuotta sitten. Kolikon vasemmalle puolelle, Britannian oikeaan käteen, kuvattu atrain edustamaan maan laivastohistoriaa. Kolikon oikealla laidalla, Britannian vasemmassa kädessä, on Ison-Britannian lipulla koristettu kilpi.

Alavasemmalla, Britannian hameen liehuvan helman vieressä, on turvallisuusmerkintä, jonka pinnalla on viivoin luotu aallokko ja kolikkoa liikuttamalla aaltojen alta paljastuu kuva lukosta. Toinen mainittava turvallisuusmerkintä on Britannian kilpi, jota on korostettu sävytetyin viivoin. Kolikkoa ympäröi mikroteksti 'DECUS ET TUTAMEN' eli suomeksi 'koriste ja suoja'. 

 

Pakkaus

Kukin kolikko pakataan kovamuoviseen kapseliin.

Turvallinen ja nopea toimitus Postin kautta

Tilauksesi lähetetään kirjattuna tai postivakuutettuna lähetyksenä. Kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi, tilauksesi lähtee matkaan yhden arkipäivän kuluessa. Toimitusaika on 2-4 arkipäivää. Saat Postilta ilmoituksen, kun tilauksesi on noudettavissa lähimmästä postin toimipisteestäsi. Voit myös noutaa tilauksesi toimipisteestämme Helsingistä heti, kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi. Mikäli varastotilanteemme on puutteellinen, olemme sinuun yhteydessä viivästyksestä.

Vakuutus

Lähetys on täysin vakuutettu ja on hyvin epätodennäköistä, että paketti katoaisi tai vaurioituisi. Mikäli näin kuitenkin tapahtuisi, Posti on velvollinen korvaamaan tuotteet täydestä arvostaan.

Seuranta

Kun tuotteet on pakattu ja lähetetty, saat sähköpostiisi ohjeet lähetyksen seurantaan.

Toimituskulut

Tavex tarjoaa helpon ja turvallisen toimitustavan tilauksiin. Katso tarkemmat toimituskulut.

Laaja varastosaatavuus

Valtaosa Tavexin tuotteista löytyy aina varastosta ja siksi Tavex voi tarjota tuotteille nopean toimituksen markkinoiden johtavaan hintaan. Tavex on useiden suurimpien rahapajojen (esim. Perth Mint, Itävallan rahapaja, China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse ja Valcambi) sekä useiden muiden tehtaiden ja myyjien virallinen yhteistyökumppani.

Nouto samana päivänä

Voit tulla myymäläämme ostoksille tai tutustumaan tuotteisiin. Mikäli haluat ostaa sijoituskultaa tai -hopeaa, voit tehdä sen myymälässämme joko käteis- tai korttimaksulla tai tilisiirtona. Voit myös tehdä tilauksen nettikaupastamme ja suorittaa maksun tilisiirtona. Mikäli suoritat maksun saman pankkiryhmän sisällä kuin missä Tavexin pankkitili on, ovat tilaamasi tuotteet noudettavissa heti maksun suoritettuasi. Muussa tapauksessa voit noutaa tuotteet seuraavana pankkipäivänä, heti kun raha näkyy Tavexin tililllä.

Alhaiset hinnat

Yli 25 vuoden kokemus ja suuret vaihdettavat määrät ovat mahdollistaneet meidät tekemään kauppaa markkinoiden parhain hinnoin. Tavexin kanssa voit maksimoida sijoituksesi alhaisten marginaalien vuoksi.

Tuote loppu varastosta

Tämä tuote on juuri nyt loppu varastosta, mutta voit tiedustella saatavuutta puhelimitse 09 68 149 149 tai sähköpostitse tavex@tavex.fi.

Varaa ilmainen konsultointi
Opi lisää sijoitustuotteista ja saa arvokkaita näkemyksiä markkinoista.