Luo uusi vahti
Luo uusi hintarobotti
+ -
Luo uusi hintarobotti
Hintarobottien yhteenveto

Voit peruuttaa hintarobotin koska tahansa, eikä sinulla ole mitään rahallisia velvoitteita, kun hintarobotti tekee tilauksen.

1 oz Amerikan Eagle hopeakolikko aiemmat vuodet

Varastossa
Toivoisitko omistavasi maailman suosituimman sijoitushopeatuotteen? Mikäli vastasit kyllä, Tavex tarjoaa American Eagle hopeakolikoita. Yhdysvaltojen kongressin vuonna 1985 ... lue lisää
Myymme Ostamme Spredi
46,18 €
25,37 € 45.06%
Postitse - 8,00 €
See less
Delivery costs start from 8,00 €
See more

Esittely

Toivoisitko omistavasi maailman suosituimman sijoitushopeatuotteen? Mikäli vastasit kyllä, Tavex tarjoaa American Eagle hopeakolikoita. Yhdysvaltojen kongressin vuonna 1985 valtuuttamana ja seuraavana vuonna lyömään ryhdytystä hopeisesta American Eagle kolikosta on tullut 2000-luvun suosituin sijoitushopeakolikko. Niitä on lyöty jo yli 375 miljoonaa kappaletta vuodesta 1986 lähtien. American Eagle hopeakolikot ovat saaneet osakseen maailmanlaajuista tunnustusta ja vertaansa vailla olevan likviditeetin.

US West Point Mintin tuottama American Eagle hopeakolikko sisältää yhden unssin verran .999 puhdasta hopeaa ja se on ainoa hopeakolikko, jonka puhtauden ja laadun Yhdysvaltojen hallitus on taannut. Kolikon status laillisena maksuvälineenä ja sen kaunis "Walking Liberty" -design tekee hopeisesta American Eaglesta sopivan ja edullisen hopeakolikon jokaiselle sijoittajalle. 

Miksi ostaa

 • Tämä 1 oz kolikko seuraa hopean hintaa. American Eagle hopeakolikon arvo määräytyy ensisijaisesti sen hopeapitoisuuden mukaan, joka linkittyy hopean maailmanmarkkinahintaan.
 • Hopeisen American Eaglen hinta nousee inflaation myötä. Hopea on osoittautunut läpi historian suureksi voimavaraksi korkean inflaation aikana sen arvon noustessa nopeammin kuin monien muiden sijoitustuotteiden.
 • Hopeiset American Eaglet ovat hyvin suosittuja sijoittajien keskuudessa. Vuosittaisen kysynnän noustua vuoden 1986 5,4 miljoonasta massiiviseen 42,7 miljoonaan kolikkoon vuonna 2013, Yhdysvaltojen rahapaja käyttää jopa yli 5 % maailman vuosittaisesta hopeantuotannosta American Eagle hopeakolikoiden valmistukseen.
 • Hopeiset American Eaglet ovat tunnustettuja ja helposti rahaksi muutettavia. Tähän päivään mennessä useat yhdysvaltalaiset rahapajat ovat lyöneet yli 375 miljoonaa yhden unssin hopeista American Eagle kolikkoa tehden siitä 2000-luvun myydyimmän hopeakolikon.
 • Hopeiset American Eaglet ovat rahaa. Taatun laillisen maksuvälineen statuksen Yhdysvaltojen kongressilta vuonna 1985 saanut hopeinen American Eagle on ainoa lailliseksi maksuvälineeksi arvotettu jatkuvasti lyöty yhdysvaltalainen hopeakolikko sitten 1970-luvun. 
 • Hopeiset American Eaglet ovat .999 puhdasta hopeaa. American Eagle hopeakolikot ovat mainio tapa päästä käsiksi tähän kallisarvoiseen valkoiseen metalliin.
 • Hopeiset American Eaglet ovat tapa säästää. Historiallisen alhainen hopean hinta verrattuna kullan hintaan tekee hopeasta ihanteellisen sijoitusmuodon niillekin, jotka haluavat sijoittaa pienempiä summia, sekä niille, jotka haluavat saada enemmän jalometallia eurollaan odottaen jyrkempää arvostusta hopean hinnalle verrattuna kullan hintaan.

Hopeatuotteiden ostaminen tarkoittaa matalia riskejä ja varallisuuden säilyttämistä

Hopean arvo on noussut vuosien aikana ja tehnyt siitä hyvän tavan säilyttää varallisuutta.

 • Tuotteen arvo (1kpl)
  46,18 €
 • Takaisinostohinta
  25,37 €
 • Riski nyt
  20,81 €

Fakta: hopean hinta EUR on noussut 78.99% viimeisen 8 vuoden aikana. Alhaisimmillaan hinta oli 10,57 EUR/oz ja korkeimmillaan 27,90 EUR/oz. Nykyinen maailmanmarkkinahinta on 27,12 EUR/oz

Historia

Hopean hinta nousee inflaation myötä

Alkaen 1960-luvun alusta, Yhdysvaltojen hallitus alkoi tehdä suurta budjettivajetta, sillä verotulot eivät riittäneet kattamaan Vietnamin sodan kuluja eivätkä eri presidenttien toimeenpanemia useita talousohjelmia. Kun budjettialijäämä johti inflaatioon, hopea vastasi siihen hinnan nousulla. Tämä sai yleisön hamstraamaan laillista Yhdysvaltojen valuuttaa olevia hopeakolikoita, sillä hopean arvo oli ylittänyt kolikoiden nimellisarvon. Pysäyttääkseen hopean hinnannousun, ja samalla kolikoiden hamstraamisen, Yhdysvaltojen valtiovarainministeriö yritti hallita hopean hintaa vapauttamalla sitä markkinoille suuria määriä. Tämä käytäntö kesti useita vuosia, mutta korkea inflaatio ja hopean suuri kysyntä jatkuivat sinnikkäästi. Peläten menettävänsä kaiken hopean holveistaan, Yhdysvallat poisti hopeakolikot laillisista maksuvälineistään vuonna 1968. Seuraavien kolmen vuoden aikana se lakkasi tuottamasta hopeaa markkinoille. Hopean hinta jätettiin vaihtumaan vapaasti, jonka se tekikin. Seuraavien yhdeksän vuoden aikana hopean unssihinta nousi 1,55 dollarista 48,70 dollariin, nousua oli ällistyttävät 3000 %!

 American Eagle hopeakolikoiden hinta nousee kymmenkertaisesti

Minne tämä vie hopeisen American Eaglen? No, kun ensimmäiset American Eagle hopeakolikot lyötiin vuonna 1986, hopean keskimääräinen unssihinta oli 5,47 dollaria ja pysyi noin viidessä dollarissa vuoteen 2003 asti. Valitettavasti, mutta kuitenkin ennustettavasti talouden toistuvan luonteen vuoksi, vuonna 2008 alkanut taantuma johti massiivisiin budjettivajeisiin monissa länsimaissa. Samankaltaisesti tapahtui 1960-luvulla, kun sodat ja niiden aiheuttamat kulut johtivat inflaatioon. Vuosien 2000 ja 2011 välillä hopeisten American Eaglejen hinta nousi lähes 1000 %. 

Hopeisten American Eagle kolikoiden arvo nousee inflaation myötä

Vaikka maailmantalous on tasaantunut sitten vuoden 2008, taustalla olevia peruskysymyksiä, jotka yleensä aiheuttavat hopean, ja näin myös hopeisten Eaglejen, hinnannousua, on vielä ratkaisematta. Budjettialijäämät pysyvät syvästi miinuksella monissa kehittyneissä talouksissa, mukaanluettuna Yhdysvallat. Valtion velka-asteet nousevat myös edelleen ja maailmanlaajuinen geopoliittinen tilanne on hyvin kireä. On totta, että American Eagle hopeakolikoiden vuosittaiset myyntimäärät kasvavat edelleen, talouden elpymisen kasvojen edessä, ja pitkän aikavälin sijoittajien kasvava tietoisuus maailman taloudentilasta johtaa samaan loogiseen johtopäätökseen: on yksinkertaisesti erittäin järkevää hankkia American Eagle hopeakolikoita.

Todistaessaan muiden maiden 24 karaatin kultakolikoiden suosiota, joista Kanadan Maple Leaf ja Itävallan Philharmoniker ovat hyviä esimerkkejä, Yhdysvaltojen rahapaja päätti myös ensimmäistä kertaa historiansa aikana julkaista kultakolikon .9999 pitoisuudella. Vuoteen 2006 asti ainoa laillisena maksuvälineenä käyvä yhdysvaltalainen kultakolikko oli American Eagle, joka, toisin kuin kultainen Buffalo, on 22 karaatin kultaa sisältäen kultaa, kuparia ja hopeaa. American Buffalon julkistaminen oli historiallinen tapahtuma Yhdysvaltojen rahapajalle, joka ensimmäistä kertaa julkisti yhtäaikaa kaksi laillisena maksuvälineenä käyvää kultakolikkoa, molemmat eri kultapitoisuudella.  

Tuotteen paino grammoina
31.13461
Hopea paino grammoina
31.10347
Puhtaus
999
Hopea paino troy unsseina
1
Halkaisija
40.6
Paksuus
-
Nimellisarvo
1 dollari
Valmistaja
The United States West Point Mint, Yhdysvallat

Etupuoli

Kolikon etupuolella on kuvattuna ikoninen "Walking Liberty" jota aiemmin käytettiin 50 sentin hopeadollarissa vuosien 1916 ja 1947 välillä. Kuvan suunnitteli Adolph A. Weinman, saksalais-amerikkalainen kuvanveistäjä, ja sitä pidettiin yhtenä menestyneimmistä designeista yhdysvaltalaisissa laillisissa maksuvälineissä. Pääkuvan yläpuolella on teksti "LIBERTY" ja oikealla puolella "IN GOD WE TRUST". Lyöntivuosi on merkitty kolikon alareunaan.

Kääntöpuoli

Kolikon kääntöpuolella on kuvattuna kotka kilven takana. Kuvan suunnitteli John Mercanti, Yhdysvaltojen rahapajan kahdestoista johtava kaivertaja. Kotka on tarrautuneena oliivipuun oksaan oikealla kynnellään ja kahteen nuoleen vasemmalla kynnellään. Nokassaan kotka pitää nauhaa, jossa on teksti "E PLURIBUS UNUM", joka on latinaa ja tarkoittaa "yksi monista". Kotkan yläpuolella on kolmetoista tähteä, jotka edustavat siirtokuntia jotka yhdessä julistavat itsenäisyyttä Britanniasta vuonna 1776. Kotkan alapuolella on kirjain "W", merkiten West Point Mintiä, joka on kolikon valmistanut, sekä kirjain "m" merkiten suunnittelija John Mercantia. Kotkaa kiertää teksti "UNITED STATES OF AMERICA" sekä "1 OZ. FINE SILVER - ONE DOLLAR".

Pakkaus

Jokainen kolikko on pakattu kovamuoviseen kapseliin. 20 kappaleen erät ovat saatavilla alkuperäisissä rahapajan muoviputkiloissa. Suuremmissa erissä pakkaamme muoviputkilot rahapajan muovilaatikoihin, 25 putkiloa laatikkoon, eli yhteensä 500 kolikkoa yhteen laatikkoon.

Turvallinen ja nopea toimitus Postin kautta

Tilauksesi lähetetään kirjattuna tai postivakuutettuna lähetyksenä. Kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi, tilauksesi lähtee matkaan yhden arkipäivän kuluessa. Toimitusaika on 2-4 arkipäivää. Saat Postilta ilmoituksen, kun tilauksesi on noudettavissa lähimmästä postin toimipisteestäsi. Voit myös noutaa tilauksesi toimipisteestämme Helsingistä heti, kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi. Mikäli varastotilanteemme on puutteellinen, olemme sinuun yhteydessä viivästyksestä.

Vakuutus

Lähetys on täysin vakuutettu ja on hyvin epätodennäköistä, että paketti katoaisi tai vaurioituisi. Mikäli näin kuitenkin tapahtuisi, Posti on velvollinen korvaamaan tuotteet täydestä arvostaan.

Seuranta

Kun tuotteet on pakattu ja lähetetty, saat sähköpostiisi ohjeet lähetyksen seurantaan.

Toimituskulut

Tavex tarjoaa helpon ja turvallisen toimitustavan tilauksiin. Katso tarkemmat toimituskulut.

Laaja varastosaatavuus

Valtaosa Tavexin tuotteista löytyy aina varastosta ja siksi Tavex voi tarjota tuotteille nopean toimituksen markkinoiden johtavaan hintaan. Tavex on useiden suurimpien rahapajojen (esim. Perth Mint, Itävallan rahapaja, China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse ja Valcambi) sekä useiden muiden tehtaiden ja myyjien virallinen yhteistyökumppani.

Nouto samana päivänä

Voit tulla myymäläämme ostoksille tai tutustumaan tuotteisiin. Mikäli haluat ostaa sijoituskultaa tai -hopeaa, voit tehdä sen myymälässämme joko käteis- tai korttimaksulla tai tilisiirtona. Voit myös tehdä tilauksen nettikaupastamme ja suorittaa maksun tilisiirtona. Mikäli suoritat maksun saman pankkiryhmän sisällä kuin missä Tavexin pankkitili on, ovat tilaamasi tuotteet noudettavissa heti maksun suoritettuasi. Muussa tapauksessa voit noutaa tuotteet seuraavana pankkipäivänä, heti kun raha näkyy Tavexin tililllä.

Alhaiset hinnat

Yli 25 vuoden kokemus ja suuret vaihdettavat määrät ovat mahdollistaneet meidät tekemään kauppaa markkinoiden parhain hinnoin. Tavexin kanssa voit maksimoida sijoituksesi alhaisten marginaalien vuoksi.

Tuote varastossa

Tuote on varastossa ja valmis noudettavaksi heti kun suoritus näkyy tilillämme.

Varaa ilmainen konsultointi
Opi lisää sijoitustuotteista ja saa arvokkaita näkemyksiä markkinoista.