Luo uusi vahti
Luo uusi hintarobotti
+ -
Luo uusi hintarobotti
Hintarobottien yhteenveto

Voit peruuttaa hintarobotin koska tahansa, eikä sinulla ole mitään rahallisia velvoitteita, kun hintarobotti tekee tilauksen.

15 ruplan Venäjän Nikolai II

Ei varastossa
Jos haluat omistaa palan ajatonta ja ylellistä Venäjän historiaa, sinun tulisi ehdottomasti harkita Venäjän Nikolai II 15 ... lue lisää
Myymme Ostamme
-
811,98 €
Kaikki kuvat ovat vain suuntaa antavia eivätkä välttämättä vastaa täydellisesti kyseistä tuotetta.

Esittely

Jos haluat omistaa palan ajatonta ja ylellistä Venäjän historiaa, sinun tulisi ehdottomasti harkita Venäjän Nikolai II 15 ruplan kultakolikoita. Nämä Venäjän historiaa yli 300 vuoden ajalta ilmentävät 15 ruplan kultakolikot tiivistävät yhden historian suurimman valtakunnan tärkeimmät taloudelliset, poliittiset ja sosiaaliset muutokset yhteen kolikkoon. Ne ovat jäänteitä kiehtovasta menneisyydestä, kuvaten yhtä maailman mahtavimmista hallitsijasuvuista. Näiden kolikoiden historia on kerrassaan hämmästyttävää.

Pietarin rahapajassa vuonna 1897 lyödyt Venäjän 15 ruplan kultakolikot ovat saman kokoisia kuin Iso-Britannian sovereignit samalta ajalta, mutta paljon harvinaisempia. 15 ruplan kultakolikot ovat Venäjän suosituimpia kultakolikoita ja ovatkin hyvä lisä jokaiseen sijoitussalkkuun tai kolikkokokoelmaan.

 

 

Miksi ostaa

 • 15 ruplan Nikolai II kultakolikot ovat kuuluisia venäläisiä kultakolikoita. Venäjän tunnetuimmat historialliset kultakolikot edustavat yhden maailman mahtavimman keisarillisen dynastian, Romanovien, aikakautta.

 • 15 ruplan kultkolikot ovat kultaan sijoittamisen lisäksi myös numismaattisia tuotteita. Kolikon ostaessaan ei saa ainoastaan rahallaan kultaa, vaan myös numismaattista arvoa.

 • 15 ruplan kultakolikoita on valmistettu vain vähän. Vaikka kolikoita lyötiin miljoonia kappaleita vuosien 1898 ja 1911 välillä, suurin osa niistä on sulatettu tai kadonnut. Koska kolikot ovat suhteellisen harvinaisia, ne ovat hyvin suosittuja keräilijöiden sekä sijoittajien keskuudessa.

 • 15 ruplan Nikolai II kultakolikot sopivat hienosti kolikkokokoelmiin. Rahapajassa tehtiin erinomaista työtä näitä kolikoita valmistettaessa. Kolikon runsaat yksityiskohdat, taiteellinen muotoilu sekä laaja historia tekee kolikoista hyvän vaihtoehdon keräilijöille.

 • 15 ruplan kultakolikoissa on arvoa kullan hinnan lisäksi. Kolikoiden historiallinen arvo sekä niiden harvinaisuus antaa kolikoille kelvollisen lisähinnan, jos päätät koskaan myydä kolikkosi.

   

 

Kullan ostaminen tarkoittaa matalia riskejä ja arvon säilyttämistä

Kullan arvo on vuosien saatossa noussut tehden siitä hyvän arvon säilyttäjän.

 • Tuotteen arvo (1kpl)
  2871,23 €
 • Takaisinostohinta
  811,98 €
 • Riski nyt
  2059,25 €

Fakta: Kullan hinta EUR on noussut 85.3% viimeisen 8 vuoden aikana. Alimmillaan hinta oli 1011,47 EUR/oz ja korkeimmillaan 2286,90 EUR/oz. Nykyinen maailmanmarkkinahinta on 2195,22 EUR/oz

Historia

Nikolai II kuvattuna 15 ruplan kultakolikkoon

Kolikon etupuolelle on kuvattu Venäjän keisari ja itsevaltias, Suomen suuriruhtinas ja Puolan kuningas vuodesta 1896 vuoteen 1917, Nikolai II. Hän oli viimeinen Romanovin kuningashuoneen viimeinen kuninkaallinen, joka johti Venäjää yksinvaltiudella. Romanovit olivat yksi voimakkaimmista ja pisimpään hallinneista kuninkaallisista suvuista maailman historiassa. Suku tuli päätökseensä yllättäen, kun Nikolai II perheineen surmattiin vallankumouksellisten bolševikkien toimesta vuonna 1918. Romanovien sukupuu oli tähän mennessä hallinnut Venäjää ja kaikkia sen alueita yli 300 vuoden ajan. Romanovien vaikutusvalta, vauraus ja valta olivat suunnattomat. Romanovien dynastian huippu oli vuonna 1866, kun Venäjän keisarikunta kattoi 22,8 miljoonan neliökilometrin kokoisen alueen, 15 % maapallon maa-alueiden pinta-alasta, uloittuen itäisestä Euroopasta Alaskaan saakka.

Kultarupla ja Venäjän teollinen vallankumous

Romanovien dynastia, joka alkoi vuonna 1616 ja jatkui vuoteen 1917, näki Venäjän käyvän läpi merkittäviä rakenteellisia muutoksia. Huomattavimmat asiat olivat maaorjien vapauttaminen, rautateiden rakentaminen ja kultakantaan siirtyminen. Kultarupla laskettiin liikkeelle vuonna 1897 ja sillä oli välitön vaikutus Venäjän talouteen: ulkomaalaiset sijoittajat viehättyivät uuteen vakaaseen kultaruplaan ja sijoittivat valtavia määriä pääomaa teollisuuteen kaupungeissa kuten Pietarissa ja Moskovassa. Uudet rautatiet takasivat tehokkaamman kuljetuksen raaka-aineille syrjäisemmiltä alueilta Venäjän teollisuuskeskittymiin. Lopulta maaorjien vapauttaminen tarkoitti, että uutta liikkuvaa työvoimaa vapautui Venäjän kasvavan teollisuuden käyttöön. Vuoteen 1900 mennessä Venäjä oli raaka-aineita tuottava voimanpesä. 

Valitettavasti kultakaudet eivät kestä ikuisesti ja tässä tapauksessa ensimmäisen maailmansodan syttyminen sai Venäjän hylkäämään kultakannan. Muutos rahajärjestelmässä tasoitti tietä rajattoman paperirahamäärän painamiseen, joka yhdessä Leninin sotakommunismin kanssa loi pitkittyneen taloudellisen taantuman. Hyperinflaatio sekä huonosti johdettu julkinen valta tuhosi suuren osan kukoistavista teollisuuden aloista. Onnekkaita olivat he, jotka pitivät kiinni kultaruplistaan, sillä niiden avulla he selvisivät aikakauden epäonnesta.

 

Tuotteen paino grammoina
12.9039
Kulta paino grammoina
11.6140382
Puhtaus
900
Kulta paino troy unsseina
0.3734
Halkaisija
25
Paksuus
-
Nimellisarvo
15 ruplaa
Valmistaja
Venäjä

Etupuoli

Kolikon etupuolella on keisari Nikolai II:n muotokuva. Näkyvissä on myös merkintä “НИКОЛАЙ II ИМПЕРАТОРЪ И САМОДЕРЖЕЦЬ ВСЕРОСС”, joka tarkoittaa "Tsaari Nikolai II koko Venäjän keisari ja itsevaltias".

 

Kääntöpuoli

Kolikon kääntöpuolella on Venäjän keisarikunnan vaakuna, jossa on kuvattuna kaksipäinen kotka pitämässä valtikkaa ja kuulaa kynsissään. Kotkan rinnassa on kilpi, johon on kuvattuna St. George (Yrjö) taistelemassa lohikäärmettä vastaan. Kotkan alapuolella kuvatut kruunut on koristeltu nauhoin. Kotkan siivissä on kahdeksan vaakunaa, yksi kullekin kuningaskunnalle, jotka olivat osa Venäjää: Puolan, Chersonese Taurican (alue Ukrainan Sevastopolissa), Georgian, Siperian ja Kazanin kuningaskunnat, Kievin ja Suomen ruhtinaskunnat ja Novgorod. Kolikon nimellisarvo ja lyöntivuosi ovat merkittyinä kolikon alareunaan.

 

Pakkaus

Kolikko pakataan kovamuoviseen kapseliin asiakkaan niin halutessa.

 

Turvallinen ja nopea toimitus Postin kautta

Tilauksesi lähetetään kirjattuna tai postivakuutettuna lähetyksenä. Kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi, tilauksesi lähtee matkaan yhden arkipäivän kuluessa. Toimitusaika on 2-4 arkipäivää. Saat Postilta ilmoituksen, kun tilauksesi on noudettavissa lähimmästä postin toimipisteestäsi. Voit myös noutaa tilauksesi toimipisteestämme Helsingistä heti, kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi. Mikäli varastotilanteemme on puutteellinen, olemme sinuun yhteydessä viivästyksestä.

Vakuutus

Lähetys on täysin vakuutettu ja on hyvin epätodennäköistä, että paketti katoaisi tai vaurioituisi. Mikäli näin kuitenkin tapahtuisi, Posti on velvollinen korvaamaan tuotteet täydestä arvostaan.

Seuranta

Kun tuotteet on pakattu ja lähetetty, saat sähköpostiisi ohjeet lähetyksen seurantaan.

Toimituskulut

Tavex tarjoaa helpon ja turvallisen toimitustavan tilauksiin. Katso tarkemmat toimituskulut.

Laaja varastosaatavuus

Valtaosa Tavexin tuotteista löytyy aina varastosta ja siksi Tavex voi tarjota tuotteille nopean toimituksen markkinoiden johtavaan hintaan. Tavex on useiden suurimpien rahapajojen (esim. Perth Mint, Itävallan rahapaja, China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse ja Valcambi) sekä useiden muiden tehtaiden ja myyjien virallinen yhteistyökumppani.

Nouto samana päivänä

Voit tulla myymäläämme ostoksille tai tutustumaan tuotteisiin. Mikäli haluat ostaa sijoituskultaa tai -hopeaa, voit tehdä sen myymälässämme joko käteis- tai korttimaksulla tai tilisiirtona. Voit myös tehdä tilauksen nettikaupastamme ja suorittaa maksun tilisiirtona. Mikäli suoritat maksun saman pankkiryhmän sisällä kuin missä Tavexin pankkitili on, ovat tilaamasi tuotteet noudettavissa heti maksun suoritettuasi. Muussa tapauksessa voit noutaa tuotteet seuraavana pankkipäivänä, heti kun raha näkyy Tavexin tililllä.

Alhaiset hinnat

Yli 25 vuoden kokemus ja suuret vaihdettavat määrät ovat mahdollistaneet meidät tekemään kauppaa markkinoiden parhain hinnoin. Tavexin kanssa voit maksimoida sijoituksesi alhaisten marginaalien vuoksi.

Tuote loppu varastosta

Tämä tuote on juuri nyt loppu varastosta, mutta voit tiedustella saatavuutta puhelimitse 09 68 149 149 tai sähköpostitse tavex@tavex.fi.

Varaa ilmainen konsultointi
Opi lisää sijoitustuotteista ja saa arvokkaita näkemyksiä markkinoista.