Historia
Punailves on yksineläjä ja salaperäinen eläin. Se pitää harvoin ääntä, mutta paritteluaikaan se ulvoo. Ulvontaa voi kuulla varsinkin, jos kaksi urosta kilpailee samasta naaraasta. Punailves sekoitetaan usein kanadanilvekseen, mutta sen kasvot muistuttavat enemmän kotikissaa ja muiden kissojen tapaan se sähisee, murisee ja kehrää. Punailves on myös pienempi kuin kanadanilves, sen korvatupsut ovat lyhyemmät, turkki täplikkäämpi ja töpön hännän alaosa valkoinen. Sillä on myös pienemmät tassut, mikä tekee lumessa liikkumisesta haasteellista ja rajoittaa sen elinaluetta eteläisempään Kanadaan. Punailves saalistaa pääasiassa jäniksiä ja kaneja, mutta se metsästää myös jyrsijöitä, lintuja, kaloja, matelijoita ja joskus jopa peuroja. Punailves on opportunistien metsästäjä, se on hyvin vahva ja sen on havaittu ottavan kiinni itseään huomattavastikin suurempikokoisia saaliita.
Vuonna 1908 perustettu Kanadan kuninkaallinen rahapaja (The Royal Canadian Mint) on muutaman viime vuosikymmenen ajan ollut yksi markkinajohtajista soveltaessaan uutta teknologiaa kulta- ja hopeakolikoiden tuotannossa. Se ei ainoastaan luonut ensimmäistä laillisena maksuvälineenä toiminutta .9999 pitoisuuden hopea- ja kultakolikkoa, vaan meni askelen edemmäs vuonna 1998 esitellen erityispainoksen kultakolikoita, jotka sisälsivät 1,02233 troy-unssia 99.999 % (viisi yhdeksikköä) puhdasta kultaa. Rahapajan tavoite parantaa korkean pitoisuuden kolikoita ei pysähtynyt yhden unssin painorajaan. Itse asiassa, se saavutti uuden tavoitteen vuonna 2007 julkistaessaan kultaisen Maple Leaf -kolikon. Kolikon puhtaus on .99999, paino 100 kg ja nimellisarvo yksi miljoona Kanadan dollaria.
Vuonna 2014 Kanadan kuninkaallinen rahapaja asetti uuden standardin kolikoiden turvamerkintöihin, kun se esitteli uusinta teknologiaa olevan turvallisuusominaisuuden, "Buillion DNA Anti-Counterfeiting Technology", joka sisältää tekniikan jossa yksilöllinen mikroskooppisen pieni turvallisuusmerkintä lyödään jokaiseen kolikkoon. Turvallisuusmerkinnässä on numero "14" (vuosi 2014) ja se näkyy ainoastaan tehokkaalla suurennuslasilla. Tämä suojaa kolikoita väärennöksiltä ja lyödään jatkossa kaikkiin kultaisiin Maple Leaf -kolikoihin.