Luo uusi vahti
Luo uusi hintarobotti
+ -
Luo uusi hintarobotti
Hintarobottien yhteenveto

Voit peruuttaa hintarobotin koska tahansa, eikä sinulla ole mitään rahallisia velvoitteita, kun hintarobotti tekee tilauksen.

1 oz American Buffalo kultakolikko

Ei varastossa
Jos haluat omistaa kultakolikon, joka kuvaa Pohjois-Amerikan perintöä, joka on luokiteltu lailliseksi maksuvälineeksi ja jossa on yhden ... lue lisää
Myymme Ostamme
-
2096,43 €
Kaikki kuvat ovat vain suuntaa antavia eivätkä välttämättä vastaa täydellisesti kyseistä tuotetta.

Esittely

Jos haluat omistaa kultakolikon, joka kuvaa Pohjois-Amerikan perintöä, joka on luokiteltu lailliseksi maksuvälineeksi ja jossa on yhden unssin verran .9999 puhdasta kultaa, älä etsi kultaista American Buffaloa pidemmälle. Yhdysvaltojen kongressin valtuuttamana vuonna 2005, ja seuraavana vuonna US West Point Mintin lyömänä, American Buffalo on ensimmäinen 24 karaatin lailliseksi maksuvälineeksi luokiteltu yhdysvaltalainen kultakolikko. Kolikko kuvaa ikonisia amerikkalaisia tunnusmerkkejä, ja se onkin pakollinen lisä kaikille, jotka arvostavat USA:n historiaa.

Miksi ostaa

 • Tämä 1 oz kolikko seuraa kullan hintaa. American Buffalo kultakolikon arvo määräytyy pääasiassa sen kultapitoisuuden mukaan, joka linkittyy kullan maailmanmarkkinahintaan.
 • Kultaiset Buffalo kolikot ovat rahaa. Ne ovat laillisia maksuvälineitä Yhdysvalloissa ja ovat vaihdettavissa ympäri maailman.
 • Kultaiset American Buffalot tunnistetaan. Se, että American Buffalot lyö US West Point Mint ja että niihin on kuvattu kaksi Pohjois-Amerikan ikonista merkkiä, biisoni ja intiaani, takaa kolikoiden kansainvälisen tunnistettavuuden ja likviditeetin.
 • American Buffalo kolikot ovat 99,99 % puhdasta kultaa. On monin tavoin jännittävämpää pidellä 24 karaatin American Buffalo kolikkoa kuin kultaseoksesta valmistettua kolikkoa. Toisin kuin kultaseoksesta valmistetussa kullassa, puhtaassa 24 karaatin kullassa on kullan kiilto ja painavampi tuntu.
 • Kultaiset Buffalo kolikot ovat tapa säästää. Puhtaasta kullasta valmistetut ja Yhdysvaltojen takaamat kultaiset American Buffalo kolikot ovat ihanteellinen valinta pitkäaikaiseksi sijoitukseksi, kun arvostat turvallisuutta ja pysyvyyttä, jonka fyysisen kullan omistaminen antaa.
 • Nämä kolikot ovat erinomainen lisä salkkuusi. Kullan alhainen riippuvuus muista rahoitustuotteista tekee American Buffalo kultakolikoista hyvän keinon suojautua markkinariskeiltä.

Kullan ostaminen tarkoittaa matalia riskejä ja arvon säilyttämistä

Kullan arvo on vuosien saatossa noussut tehden siitä hyvän arvon säilyttäjän.

 • Tuotteen arvo (1kpl)
  2346,16 €
 • Takaisinostohinta
  2096,43 €
 • Riski nyt
  249,73 €

Fakta: Kullan hinta EUR on noussut 82.17% viimeisen 8 vuoden aikana. Alimmillaan hinta oli 1011,47 EUR/oz ja korkeimmillaan 2286,90 EUR/oz. Nykyinen maailmanmarkkinahinta on 2161,83 EUR/oz

Historia

American Buffalo kultakolikon design on sama kuin kuuluisassa viiden sentin nikkelikolikossa.

James Earle Fraser, yksi Yhdysvaltojen kuuluisimmista 1900-luvun alun kuvanveistäjistä, loi alkuperäisen American Buffalo kolikon designin. Alkuperäisessä kolikossa käytettiin valmistusaineena kuparia ja nikkeliä ja näitä viiden sentin kolikoita valmistettiin vuosien 1913 ja 1938 välillä Yhdysvalloissa. Kesti lähes 70 vuotta ennen kuin tämä sama kuva otettiin uudelleen käyttöön, tällä kertaa kultakolikossa. Sen lisäksi että Fraser suunnitteli kuvan Buffalo kolikkoon, hän loi myös useita Yhdysvaltojen julkisista monumenteista, kuten Benjamin Franklinin muistopatsaan Philadelphiaan ja Arts of Peace -patsaan Washington D.C:hen.

American Buffalo edustaa Pohjois-Amerikan alkuperää

Biisoni, joka on kuvattuna American Buffalo kolikkoon, on laji joka aikanaan vaelsi vapaana Pohjois-Amerikan tasangoilla. Ylettömän metsästyksen vuoksi buffalokanta katosi lähes täysin Yhdysvalloissa 1800-luvulla. Kiitos muutamien kansallispuistojen, kantaa on saatu elvytettyä. 

Todistaessaan muiden maiden 24 karaatin kultakolikoiden suosiota, joista Kanadan Maple Leaf ja Itävallan Philharmoniker ovat hyviä esimerkkejä, Yhdysvaltojen rahapaja päätti myös ensimmäistä kertaa historiansa aikana julkaista kultakolikon .9999 pitoisuudella. Vuoteen 2006 asti ainoa laillisena maksuvälineenä käyvä yhdysvaltalainen kultakolikko oli American Eagle, joka, toisin kuin kultainen Buffalo, on 22 karaatin kultaa sisältäen kultaa, kuparia ja hopeaa. American Buffalon julkistaminen oli historiallinen tapahtuma Yhdysvaltojen rahapajalle, joka ensimmäistä kertaa julkisti yhtäaikaa kaksi laillisena maksuvälineenä käyvää kultakolikkoa, molemmat eri kultapitoisuudella.  

Tuotteen paino grammoina
31.10659
Kulta paino grammoina
31.10348
Puhtaus
999.9
Kulta paino troy unsseina
1
Halkaisija
32.7
Paksuus
-
Nimellisarvo
$50
Valmistaja
The United States West Point Mint, Yhdysvallat

Etupuoli

Kolikon etupuolelle on kuvattu Amerikan intiaani, joka on kolikon suunnittelijan James Earle Fraserin mukaan luotu yhdistämällä kolmen intiaanipäällikön piirteitä. Kolikon etupuolella on myös teksti "LIBERTY" sekä kolikon lyöntivuosi ja suunnittelijan nimikirjain "F" tarkoittaen Fraseria. 

Kääntöpuoli

Kolikon kääntöpuolella on kuvattuna biisoni, jota kutsutaan myös buffaloksi. Buffalon yläpuolella on teksti "UNITED STATES OF AMERICA" sekä latinankieliset sanat "E PLURIBUS UNUM", joka tarkoittaa "yksi monista". Buffalon alapuolella on sanat "IN GOD WE TRUST", kolikon nimellisarvo $50 sekä kolikon paino ja pitoisuus.

Pakkaus

Jokainen kolikko on suljettu rahapajan muoviseen pakkaukseen. Kolikot, joiden lyöntivuosi on 2016 tai myöhemmin, ovat irrallisia ja pakataan Tavexilla muovikapseliin.

Turvallinen ja nopea toimitus Postin kautta

Tilauksesi lähetetään kirjattuna tai postivakuutettuna lähetyksenä. Kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi, tilauksesi lähtee matkaan yhden arkipäivän kuluessa. Toimitusaika on 2-4 arkipäivää. Saat Postilta ilmoituksen, kun tilauksesi on noudettavissa lähimmästä postin toimipisteestäsi. Voit myös noutaa tilauksesi toimipisteestämme Helsingistä heti, kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi. Mikäli varastotilanteemme on puutteellinen, olemme sinuun yhteydessä viivästyksestä.

Vakuutus

Lähetys on täysin vakuutettu ja on hyvin epätodennäköistä, että paketti katoaisi tai vaurioituisi. Mikäli näin kuitenkin tapahtuisi, Posti on velvollinen korvaamaan tuotteet täydestä arvostaan.

Seuranta

Kun tuotteet on pakattu ja lähetetty, saat sähköpostiisi ohjeet lähetyksen seurantaan.

Toimituskulut

Tavex tarjoaa helpon ja turvallisen toimitustavan tilauksiin. Katso tarkemmat toimituskulut.

Laaja varastosaatavuus

Valtaosa Tavexin tuotteista löytyy aina varastosta ja siksi Tavex voi tarjota tuotteille nopean toimituksen markkinoiden johtavaan hintaan. Tavex on useiden suurimpien rahapajojen (esim. Perth Mint, Itävallan rahapaja, China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse ja Valcambi) sekä useiden muiden tehtaiden ja myyjien virallinen yhteistyökumppani.

Nouto samana päivänä

Voit tulla myymäläämme ostoksille tai tutustumaan tuotteisiin. Mikäli haluat ostaa sijoituskultaa tai -hopeaa, voit tehdä sen myymälässämme joko käteis- tai korttimaksulla tai tilisiirtona. Voit myös tehdä tilauksen nettikaupastamme ja suorittaa maksun tilisiirtona. Mikäli suoritat maksun saman pankkiryhmän sisällä kuin missä Tavexin pankkitili on, ovat tilaamasi tuotteet noudettavissa heti maksun suoritettuasi. Muussa tapauksessa voit noutaa tuotteet seuraavana pankkipäivänä, heti kun raha näkyy Tavexin tililllä.

Alhaiset hinnat

Yli 25 vuoden kokemus ja suuret vaihdettavat määrät ovat mahdollistaneet meidät tekemään kauppaa markkinoiden parhain hinnoin. Tavexin kanssa voit maksimoida sijoituksesi alhaisten marginaalien vuoksi.

Tuote loppu varastosta

Tämä tuote on juuri nyt loppu varastosta, mutta voit tiedustella saatavuutta puhelimitse 09 68 149 149 tai sähköpostitse tavex@tavex.fi.

Varaa ilmainen konsultointi
Opi lisää sijoitustuotteista ja saa arvokkaita näkemyksiä markkinoista.