Luo uusi vahti

Miksi Etelä-Afrikan Krugerrand on niin suosittu?

Julkaistu Martin Karus kategoriassa Arvometallit, 27.01.2021
Kullan hinta (XAU-EUR)
2213,08 EUR/oz
  
+ 10,23 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
26,75 EUR/oz
  
+ 0,55 EUR

Kulta on historiallisesti säilyttänyt arvonsa ja on toiminut vakuutuksena odottamattomille markkinoiden vaihteluille ja muille talouskriiseille.

Etelä-Afrikan Krugerrand on yksi maailman suosituimmista yhden unssin kultakolikoista. Se on laadukas kultakolikko, jolla käydään kauppaa ahkerasti kaikkialla maailmassa. Krugerrand on edelleen yksi menestyneimmistä nykyaikaisista jalometallikolikoista.

Historia

Krugerrand on ylivoimaisesti tunnetuin unssin kultakolikko. Ensimmäinen Krugerrand lyötiin vuonna 1967, ja siitä lähtien tämä eteläafrikkalainen kolikko on pysynyt sijoittajien suosikkina. Etelä-Afrikan ikoninen teollisuudenalaa muuttanut jalometallikolikko on kullan yksityisomistuksen kulmakivi.

Krugerrandista tuli maailmanlaajuisesti niin suosittu, että se inspiroi muita maita lyömään omia 1 unssin kultakolikoitaan, kuten Kanadan Maple Leaf -kultakolikko, Australian Nugget -kolikko (nykyään Kenguru), Kiinan Gold Panda -kolikko, Amerikan Gold Eagle -kolikko ja Iso-Britannian Britannia-kolikot.

Yksi Krugerrandin tärkeistä valteista on sen historia ja suosio. Se on maailman eniten kaupatuin ja kerätyin jalometallikolikko. Jos olet kiinnostunut sijoittamaan kultaan, Etelä-Afrikan Krugerrand on turvallinen ja oikea valinta!

Kultakolikoilla on yleisesti yhteisiä etuja jalometalliharkkoihin ja -koruihin nähden. Ensinnäkin ne ovat valtioiden liikkeeseen laskemia, minkä ansiosta ne tunnistetaan kaikkialla maailmassa. Tämä tarkoittaa sitä, että voit myydä 1 unssin kolikoitasi melkein kaikkialla maailmassa ilman ongelmia aitouden varmentamisessa.

Laillinen maksuväline

Eteläafrikkalaiset kolikot ovat olleet laillisia maksuvälineitä niiden lyömisestä lähtien. Krugerrandeilla ei ole nimellisarvoa, mikä tarkoittaa, että niiden arvo laillisena maksuvälineenä määräytyy kullan markkinahinnan mukaan. Voit siis laillisesti vaihtaa Krugerrandi-kolikon 1 unssin kultaa vastaavaan käteisarvoon.

Hinta

Krugerrandilla on pieni etu muihin  yhden unssin jalometallikolikoihin verrattuna, koska ne ovat yleensä hieman halvempia kuin Amerikan Eagle ja Kanadan Maple Leaf. Yhden unssin jalometallirahat ovat yleensä kustannustehokkain kultainvestointi, ja hieman alhaisempi hinta antaa Krugerrandille lisäedun muihin kolikoihin nähden.

Kestävyys

22-karaattiset Krugerrandi-kolikot ovat yli 90-prosenttisesti kultaa, loput seoksesta on kuparia. Tämä seos antaa Krugerrandille sen kullanoranssin hehkun ja tekee siitä myös kestävämmän, koska puhdas kulta on melko pehmeää ja helposti vahingoittuvaa. 22 karaatin Krugerrandi-kolikot ovat muita jalometallikolikoita vahvempia, minkä ansiosta ne eivät vahingoitu niin helposti.

Edut

Krugerrandien preemio on pieni niiden kultapitoisuuden arvoon nähden pieni.
Kultapitoisuus taataan
Krugerrandit ovat vahvoja ja kestäviä
Pienemmät sijoituskustannukset
Helppo myydä
Suosittu malli
Helppo säilyttää ja kuljettaa

Kullan hinta (XAU-EUR)
2213,08 EUR/oz
  
+ 10,23 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
26,75 EUR/oz
  
+ 0,55 EUR

Voisit myös haluta lukea