Luo uusi vahti

Miljardöörisijoittajat, jotka ostavat kultaa ja miksi

Julkaistu Martin Karus kategoriassa Arvometallit, 31.03.2021
Kullan hinta (XAU-EUR)
2210,27 EUR/oz
  
- 12,25 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
28,25 EUR/oz
  
- 0,70 EUR

Lordi Jacob Rothschild, David Einhorn, Ray Dalio, Stanley Druckenmiller. Nämä miljardöörit uskovat ja sijoittavat kultaan, mutta jokainen eri syistä. Osa ostaa kultaa inflaatiosuojaksi, toiset monipuolistamaan salkkuaan. Tässä artikkelissa kerromme neljästä miljardööristä ja syistä, joiden vuoksi he ovat päättäneet sijoittaa kultaan.

Lordi Jacob Rothschild

Sijoituspankkiiri ja merkittävän Rothschild-pankkiirisuvun jäsen, jonka nettovarallisuus on 5 miljardia Yhdysvaltain dollaria. (1)

Jacob Rothschild sanoi: ”Keskuspankkiirit jatkavat rahapolitiikan maailmanhistorian suurinta koetta” ja, että sijoittajien tulisi keskittyä varallisuuden säilyttämiseen. Hän sanoi myös: ”Me olemme näin ollen kartoittamattomilla vesillä ja on mahdotonta ennustaa erittäin matalien korkotasojen aiheuttamia tahattomia seurauksia yhdistettynä valtavaan määrälliseen keventämiseen maailmanlaajuisen valtionvelan ollessa 30% ja tuottojen ollessa miinuksella.” – Jacob Rothschild Rothschild Investment Trustin osakkeenomistajille suunnatussa kirjeessä vuonna 2016. (1)

Rothschild omistaa kultaa kahdesta pääsyystä:

  • Varallisuuden säilyttäminen
  • Arvon säilyttäminen

David Einhorn

Greenlight Capitalin perustaja. Einhorn pystytti rahastonsa, Greenlight Capitalin, vuonna 1996. Hän on tähän mennessä kerännyt suurin piirtein 11 miljardin dollarin arvoisen salkun ja on toinen kultaan mieltyneistä, huomattavista miljardööreistä. AlternativeInvestmentCoachin mukaan 10% Einhornin rahastosta koostuu kultaharkoista. (2)

Yhtiö on tunnettu Lehmanin shorttauksesta ennen sen romahdusta vuonna 2008. (1)

”Uskomme kasvavan, seikkailunhaluisen rahapolitiikan olevan perso kullalle” – David Einhorn, Greenlight Capital.

Syy, jonka vuoksi Einhorn omistaa kultaa:

  • Inflaatiosuojaus

Ray Dalio

Hän on maailman suurimman hedge-rahaston, Bridgewater Associatesin, perustaja ja hänen nettovarallisuutensa on yli 16,8 miljardia dollaria.

”Jos et omista kultaa, et tunne historiaa etkä taloutta” – Ray Dalio

Syyt, joiden vuoksi Dalio omistaa kultaa:

  • Arvon säilyttäminen
  • Salkun monipuolistaminen

Stanley Druckenmiller

Hän on miljardööri, joka on onnistunut aikaansaamaan keskimäärin 30% vuosituoton rahastolleen ilman yhtäkään tappiovuotta. Druckenmillerin sijoitusrahasto oli toiminnassa vuodesta 1986 vuoteen 2010. Useiden lähteiden mukaan 20% hänen kokonaissalkustaan koostuu kullasta.

”Olen aina tehnyt suuria, keskitettyjä sijoituksia. En usko monipuolistamiseen. En usko sen olevan oikea tapa tehdä rahaa” – Stanley Druckenmiller

Syyt, joiden vuoksi Druckenmiller omistaa kultaa:

  • Tulevaisuuden noususuuntaus
  • Perustekijät

Jos olet joskus harkinnut kultaan sijoittamista, voit tutustua kuukausittaisiin erikoistarjouksiimme osoitteessa www.tavex.fi


Kullan hinta (XAU-EUR)
2210,27 EUR/oz
  
- 12,25 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
28,25 EUR/oz
  
- 0,70 EUR

Voisit myös haluta lukea