Luo uusi vahti

Osakkeet vs. kulta – mihin kannattaa sijoittaa?

Julkaistu Martin Karus kategoriassa Arvometallit, 02.03.2021
Kullan hinta (XAU-EUR)
2210,03 EUR/oz
  
+ 7,18 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
26,90 EUR/oz
  
+ 0,70 EUR

Mihin kannattaa sijoittaa? Miksi? Miksi ei toiseen kohteeseen? Kaikki nämä kysymykset ovat  erittäin yleisiä sijoittajille. Jokainen sijoitus pitää sisällään paljon mietintää, plussien ja miinuksien vertailua, riskipalkkiosuhteen pohdintaa ja paljon muuta. Hyvän ja tuottavan päätöksen tekeminen on vaativaa. Sijoituksista ei voi koskaan olla 100%:sen varma. Sijoittaminen on monipuolistamispeliä.

Osakkeet vs. kulta

Osakkeiden aiheuttamaan hehkutukseen on helppo jäädä kiinni. Pitkällä aikajanalla voidaan huomata, että amerikkalaisten osakkeiden suoriutuminen on 11%:n vuositasolla. 11%:n kasvu vuotta kohden. On siis selvää, että osakkeisiin kannattaa sijoittaa, eikö?

30 vuoden aikajanalla se olisi vaikuttavaa. Tässä laskelma:

Sanotaan, että sijoitamme 1000 euroa ja saamme 11%:n vuosituoton.

*1. vuonna sijoitamme 1000 euroa ja tuottoa tulee +11%:a. Ensimmäisen vuoden saldo olisi 1110 euroa

*2. vuotena sijoitamme jo olemassa olevan summan, joten 1110 euroa + 11% = 1232,10 euroa

*3. vuotena uudelleensijoitamme, jolloin laskelma olisi 1232,10 euroa + 11% = 13673 euroa

Ja jos teet laskelmat 30 vuoden ajalle, osakesalkun arvo kasvaisi yli 2000%.

Eikö vaikutakin helpolta? Ongelmana on, että näiden 30-40 vuoden aikana tapahtuu useita suuria pudotuksia. Vuoden 2008 talouskriisi, vuoden 2001 IT-kupla, 1997 Aasian talouskriisi, vuoden 1987 pörssiromahdus. Tässä vain muutama mainitsemisen arvoinen tapahtuma. Pitkälle aikajanalle mahtuu monta häiriötekijää.

Sama pätee kultaan. Jokaisen tulisi monipuolistaa portfoliotaan. ”Älä kasaa kaikkia munia samaan koriin”, kuten Warren Buffetilla on tapana sanoa. Kysymys ei kuitenkaan ole kullasta osakkeita vastaan. Sen sijaan kyseessä on monipuolistamispeli.

Kun pörssi alkaa romahtaa, monet ihmiset kärsivät isoja tappioita. Kulta mahdollistaa salkun nopean toipumisen pörssiromahdusten jäljiltä.

9 kertaa 10:stä kulta liikkuu toiseen suuntaan

Yleensä pörssin romahtaessa kullan ja muiden hyödykkeiden, niin kuin raakaöljyn, bensiinin, kuparin ja jopa kahvin hinta nousee terävästi. Näin pörssi on käyttäytynyt menneisyydessä, ja on turvallista sanoa niin käyvän 9 kertaa 10:stä.

Kullan hinnalla on tapana nousta pörssin romahtaessa, joten jos sijoitat tarpeeksi kultaan osakemarkkinoiden ollessa korkealla suojaat osakesijoituksiasi mahdollisia häviöitä vastaan pitkällä aikavälillä. On tärkeää alkaa kartoittamaan riskejä ja vähentää osakesijoituksien osaa ennen pörssiromahdusta.

Kulta tärkeänä voimavarana talouskriisin aikana

Kulta on täydellinen voimavara talouskriisin aikana. Omaisuuden suojaaminen on oma hommansa, mutta voit myös hyötyä romahduksesta suurilla summilla. Voit aina sijoittaa kullalla tekemäsi rahan takaisin osakkeisiin niiden ollessa todella matalalla ja seuraavalla talouden nousukaudella olet huipulla. Uskomme, että kaikki haluavat olla voittajien puolella, joten älä hätiköi, hae tietoa ja sijoita oikein!

Yhteenvetona

Voittajat ovat niitä, jotka monipuolistavat ja ovat kärsivällisiä. Koska kulta ja osakkeet usein liikkuvat vastakkaisiin suuntiin, voittajia ovat ne, jotka jaksavat odottaa osakeromahduksen läpi, tai jotka liikuttavat rahojaan juuri oikealla hetkellä oikeaan omaisuuserään. Kultaan sijoittaneet päätyvät yleensä voittoisalle puolelle.

Monipuolista ja sijoita kultaan turvataksesi omaisuutesi!

Kullan hinta (XAU-EUR)
2210,03 EUR/oz
  
+ 7,18 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
26,90 EUR/oz
  
+ 0,70 EUR

Voisit myös haluta lukea