Luo uusi vahti

Perusasiat: mitä ovat maailmanmarkkinakeskikurssi, osto- ja myyntihinta, osto- ja myyntihinnan erotus, maailmanmarkkinahinnan ja myyntihinnan erotus?

Julkaistu Kirke Sööt 5 vuotta sitten
Kullan hinta (XAU-EUR)
2181,03 EUR/oz
  
+ 35,49 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
27,63 EUR/oz
  
+ 0,66 EUR

Maailmanmarkkinahinta (spot) on kuluvan hetken hinta kullalle tai hopealle, jonka asettaa kysyntä ja tarjonta maailmanlaajuisilla markkinoilla. Maailmanmarkkinahinta esitetään 1 unssin .999 puhtaana kultana tai hopeana.

Ostohinta (bid) on hinta, millä markkinaosapuolet, kuten Tavex, ovat valmiita ostamaan kultaa tai hopeaa kyseisellä hetkellä.

Myyntihinta (ask) on hinta, millä markkinaosapuolet, kuten Tavex, ovat valmiita myymään kultaa tai hopeaa kyseisellä hetkellä.

Osto- ja myyntihinnan erotus (spread). Esimerkiksi, jos 1 unssin Philharmoniker kultakolikon ostohinta on 1000 euroa ja myyntihinta 1040 euroa, osto- ja myyntihinnan välinen ero (bid-ask spread) on 40 euroa. Matala ero on usein merkki korkeasta likviditeetistä. Tuotteilla, joilla on korkea likviditeetti, eli liikkuvuus, kuten Philharmoniker kultakolikoilla, on matalampi osto- ja myyntihinnan ero verrattuna muihin vähemmän tunnettuihin kultakolikoihin. Tämä tarkoittaa, että sijoittajana säästät rahaa, kun hankit tuotteita, joiden osto- ja myyntihinnan välinen ero on pieni

Jokaisella Tavexin tuotteella on preemio, joka on maailmanmarkkinahinnan ja myyntihinnan erotus. Preemio lisätään kattamaan tuotteen valmistus- ja välityskulut. Preemio lasketaan vähentämällä tuotteen myyntihinnasta maailmanmarkkinahinta. Esimerkiksi, mikäli kullan maailmanmarkkinahinta on 1020 euroa ja Tavex myy 1 unssin Philharmoniker kultakolikon hintaan 1070 euroa, preemio on 50 euroa.

Kullan hinta (XAU-EUR)
2181,03 EUR/oz
  
+ 35,49 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
27,63 EUR/oz
  
+ 0,66 EUR

Voisit myös haluta lukea