Historia
Kanadan Maple Leaf hopeakolikon hinta määräytyy sen .9999 hopeapitoisuuden mukaan
Kanadan kultaisen Maple Leaf kolikon menestyksen myötä Kanadan kuninkaallinen rahapaja (The Royal Canadian Mint) päätti julkaista vuonna 1988 myös hopeisen version kolikosta. Vaikka kolikko ei ollutkaan ensimmäinen puhdasta hopeaa oleva unssin painoinen hopeakolikko (American Eagle ja Kiinan Panda hopeakolikot julkaistiin jo aiemmin), oli se ensimmäinen hopeakolikko, jonka hopeapitoisuus oli 99,99 % (neljä yhdeksikköä). Viime vuosien aikana muutamat muutkin rahapajat ovat julkaisseet lailliseksi maksuvälineeksi luokiteltavia puhtaasta hopeasta lyötyjä kolikoita. Näitä kolikoita ovat esimerkiksi Itävallan rahapajan hopeinen Philharmoniker ja Perth Mintin hopeinen Kookaburra. Näiden kolikoiden hopeapitoisuudessa on kuitenkin vain kolme yhdeksikköä. Tähän päivään mennessä Kanadan hopeisen Maple Leafin puhtaus on lailliseksi maksuvälineeksi luokitelluista hopeakolikoista korkein maailmassa.
Vuonna 1908 perustettu Kanadan kuninkaallinen rahapaja (The Royal Canadian Mint) on muutaman viime vuosikymmenen ajan ollut yksi markkinajohtajista soveltaessaan uutta teknologiaa kulta- ja hopeakolikoiden tuotannossa. Se ei ainoastaan luonut ensimmäistä laillisena maksuvälineenä toiminutta .9999 pitoisuuden hopea- ja kultakolikkoa, vaan meni askelen edemmäs vuonna 1998 esitellen erityispainoksen kultakolikoita, jotka sisälsivät 1,02233 troy-unssia 99.999 % (viisi yhdeksikköä) puhdasta kultaa. Rahapajan tavoite parantaa korkean pitoisuuden kolikoita ei pysähtynyt yhden unssin painorajaan. Itse asiassa, se saavutti uuden tavoitteen vuonna 2007 julkistaessaan kultaisen Maple Leaf -kolikon. Kolikon puhtaus on .99999, paino 100 kg ja nimellisarvo yksi miljoona Kanadan dollaria.
Vuonna 2014 Kanadan kuninkaallinen rahapaja asetti uuden standardin kolikoiden turvamerkintöihin, kun se esitteli uusinta teknologiaa olevan turvallisuusominaisuuden, "Buillion DNA Anti-Counterfeiting Technology", joka sisältää tekniikan jossa yksilöllinen mikroskooppisen pieni turvallisuusmerkintä lyödään jokaiseen kolikkoon. Turvallisuusmerkinnässä on numero "14" (vuosi 2014) ja se näkyy ainoastaan tehokkaalla suurennuslasilla. Tämä suojaa kolikoita väärennöksiltä ja lyödään jatkossa kaikkiin kultaisiin Maple Leaf -kolikoihin.