Luo uusi vahti
Luo uusi hintarobotti
+ -
Luo uusi hintarobotti
Hintarobottien yhteenveto

Voit peruuttaa hintarobotin koska tahansa, eikä sinulla ole mitään rahallisia velvoitteita, kun hintarobotti tekee tilauksen.

Hollannin 10 guldenin Vilhelmiina

Varastossa
Hollannin kuningaskunnan historia ja perintö maailmankaupan edelläkävijänä on kiteytetty tähän 21,6 karaatin 10 guldenin kultakolikkoon. Hollannin kuninkaallinen ... lue lisää
Myymme Ostamme Spredi
470,22 €
426,92 € 9.21%
Postitse - 8,00 €
See less
Delivery costs start from 8,00 €
See more
Kaikki kuvat ovat vain suuntaa antavia eivätkä välttämättä vastaa täydellisesti kyseistä tuotetta.

Esittely

Hollannin kuningaskunnan historia ja perintö maailmankaupan edelläkävijänä on kiteytetty tähän 21,6 karaatin 10 guldenin kultakolikkoon. Hollannin kuninkaallinen rahapaja löi 10 guldenin kultakolikkoa ensimmäisen kerran vuonna 1818 ja sen muotoilu osoittautui niin menestyksekkääksi, että sitä ei juurikaan muutettu 115 vuotisen historiansa aikana. Tähän Tavexin tarjoamaan 10 guldenin kolikkoon on kuvattu kuningatar Vilhelmiina - pisimpään Hollantia hallinnut kuninkaallinen -  ja hänen 58-vuotinen hallitsijakautensa. Arvostettu ja tunnettu 10 guldenin kolikko on haluttu hollantilainen historiallinen kultakolikko, joka on hieno lisä jokaiseen sijoitussalkkuun.

Miksi ostaa

 • 10 guldenia on vaalittu hollantilainen kultakolikko. Se oli hollantilaisten käytössä 115 vuoden ajan ja oli maan ankkuri myrskyisinä aikoina.
 • 10 guldenia on sekä kultasijoitus että keräilytuote. Kolikon historia juontaa juurensa 1300-luvulle muistuttaen Hollannin loistokkaasta menneisyydestä yhtenä maailman etummaisista kaupankäynnin maista.
 • 10 guldenin kultakolikot ovat rahaa. Ne on vapautettu arvonlisäverosta ja ovat siksi vaihdettavissa ympäri Euroopan sijoituskultakauppiaiden ja sijoittajien keskuudessa.
 • 10 guldenin kultakolikot ovat tapa säästää. Hollannin kultaguldenit ovat ihanteellinen valinta pitkäaikaiseksi sijoitukseksi, kun arvostat turvallisuutta ja pysyvyyttä, jonka fyysisen kullan omistaminen antaa.
 • 10 guldenin kultakolikot ovat erinomainen lisä salkkuusi. Kullan alhainen riippuvuus muista rahoitustuotteista tekee kultaguldeneista hyvän keinon suojautua markkinariskeiltä.

Kullan ostaminen tarkoittaa matalia riskejä ja arvon säilyttämistä

Kullan arvo on vuosien saatossa noussut tehden siitä hyvän arvon säilyttäjän.

 • Tuotteen arvo (1kpl)
  470,22 €
 • Takaisinostohinta
  426,92 €
 • Riski nyt
  43,30 €

Fakta: Kullan hinta EUR on noussut 85.91% viimeisen 8 vuoden aikana. Alimmillaan hinta oli 1011,47 EUR/oz ja korkeimmillaan 2286,90 EUR/oz. Nykyinen maailmanmarkkinahinta on 2210,18 EUR/oz

Historia

Lujatahtoinen kuningatar Vilhelmiina kuvattuna 10 guldenin kultakolikkoon

Vuonna 1890 kymmenenvuotias Vilhelmiina, kuningas Vilhelm III:n tytär ja ainoa perillinen, julistettiin Hollannin kuningattareksi. Hyvin älykkäänä, hurmaavana ja tahdikkaana pidetyn Vilhelmiinan lujatahtoinen luonne ansaitsi hänelle maineen yhtenä Hollannin vaikutusvaltaisimmista hallitsijoista koskaan. Hänen valtakautensa näki kaksi maailmansotaa, vakavan laman sekä siirtomaa-ajan suuntauksen. Maansa edun mukaisesti hän piti Hollannin puolueettomana ensimmäisen maailmansodan aikana ja säilytti näin suhteellisen hyvät poliittiset välit kaikkien suurvaltojen kanssa. Kuningatar Vilhelmiina oli taitava poliitikko ja hän nautti kansainvälistä arvostusta kun hän 20-vuotiaana uhmasi Englannin laivaston saartoa Etelä-Afrikkaan ja lähetti kuninkaallisen sotalaivan pelastamaan Paul Krugerin, buurijohtajan ja hollantilaisten uudisraivaajien jälkeläisen, joka pyrki voittamaan Etelä-Afrikan pois brittiläisen siirtomaavallan alta.

Kuningattaren pätevyys ylitti valtiovallan ja hän oli myös taitava bisnesnainen. Hänestä tuli maailman rikkain nainen sijoitustensa johdosta. Huolimatta valtavasta varallisuudestaan, Vilhelmiina eli säästeliästä elämää ja nautti 58-vuotisen valtakautensa aikana suurta kansansuosiota tehden hänestä Hollannin rakastetuimman ja pisimpään hallinneen kuninkaallisen.

Kautta historian, valtiot jotka onnistuneesti käyttivät suhteellisia etujaan, laajenivat niin varaudeltaan kuin alueiltaankin. Ja vaikka Hollanti ei ollut erilainen tässä suhteessa, sen historia valtana niin merellä kuin maissakin alkoi hieman erikoisesti, maukkaalla voimavaralla: kalalla.

Kun pohjanmeressä oli valtavat määrät tätä resurssia, hollantilaisista tuli tehokkaita kalastajia. Saadakseen kalaa mahdollisimman paljon, he paransivat laivanrakennustaitojaan. Näin heistä tuli myös tavaraliikenteen harjoittajia. Hollantilaiset kauppalaivat pystyivät kuljettamaan enemmän tavaraa pienemmällä miehistöllä kuin kilpailijansa, ja silti niitä oli edullisempi tuottaa. Tämän seurauksena syntyi 1500-luvun teknologian läpimurto: tuulivoimalla käyvä sahamylly, jonka hollantilaiset keksivät. Keksintö teki puutavarasta sahatavaraa tehokkaammin ja tämä teki laivanrakentamisesta edullisempaa.

Vuoteen 1670 mennessä hollantilaiset olivat kasanneet valtavan kauppalaivaston; heillä oli enemmän laivoja kuin Britannialla, Ranskalla, Saksalla ja Espanjalla yhteensä. Koska hollantilaiset olivat sydämeltään kauppamiehiä, he perustivat laivareittejä Amerikkaan ja kaukoitään, luoden samalla siirtomaita ja perustan Hollannin maineelle yhtenä maailman kaupallisista keskipisteistä.

Luonnollisesti, helpottaakseen kaupankäyntiä, Hollanti laski liikkeelle suuren valikoiman kulta- ja hopeakolikoita. Hollannin dukaatteja, stuivereita, cavaliereita ja ducatoneja, vain muutamia mainitakseen. Kolikoista tuli suosittuja kaupankäynnissä joka oli levinnyt ympäri maailmaa Hollannin kauppalaivaston myötä. Hollannin guldenilla oli kuitenkin hieman erilainen rooli täytettävänään.

Hollannin kuningaskunnan perustamisen seurauksena vuonna 1815, guldeni laskettiin liikkeelle kuningaskunnan uudeksi viralliseksi valuutaksi. Tässä roolissa se oli vuoteen 1933 saakka. Guldenia, joka tarkoittaa hollanniksi kultaista, lyötiin 5, 10 ja 20 guldenin arvoisina, joista 10 guldenia oli kaikista suosituin. Itse asiassa, kolikko pysyi samanlaisena alusta loppuun saakka, jos pienen pieniä muutoksia ei oteta huomioon. Kolikon kultapitoisuus oli 21,6 karaattia ja sen mitat pysyivät samoina 115 vuoden ajan. Eniten laskettiin liikkeelle guldeneita kuningas Vilhelm III:n ja kuningatar Vilhelmiinan kuvilla.

Tuotteen paino grammoina
6.72866
Kulta paino grammoina
6.0558
Puhtaus
900
Kulta paino troy unsseina
0.1947
Halkaisija
22
Paksuus
-
Nimellisarvo
10 guldenia
Valmistaja
Hollanti

Etupuoli

Hollannin 10 guldenia, 1892-1897

Kolikon etupuolella on kuvattuna nuori ja seesteinen kuningatar Vilhelmiina. Hänen hiuksensa ovat avonaiset ja laineikkaat. Muotokuvaa kiertää hänen tittelinsä "KONINGIN WILHELMINA" sekä motto "GOD ZIJ MET ONS", joka tarkoittaa "Jumala on kanssamme".

Hollannin 10 guldenia, 1898

Kolikon etupuolella on kuvattuna teini-ikäinen kuningatar Vilhelmiina tiara päässään ja hiukset vedettyinä nutturalle. Muotokuvaa kiertää hänen tittelinsä "KONINGIN WILHELMINA" sekä motto "GOD ZIJ MET ONS", joka tarkoittaa "Jumala on kanssamme". Muotokuvan alapuolella on kolikon suunnitelleen taiteilijan nimikirjoitus "P PANDER".

Hollannin 10 guldenia, 1911-1923

Kolikon etupuolella on kuvattuna kypsempään ikään ehtinyt kuningatar Vilhelmiina puettuna kärpänturkisviittaan. Hänellä on päässään tiara ja hiukset on vedetty taakse nutturalle. Muotokuvaa kiertää hänen tittelinsä "KONINGIN WILHELMINA" sekä motto "GOD ZIJ MET ONS", joka tarkoittaa "Jumala on kanssamme".

Hollannin 10 guldenia, 1925-1933

Kolikon etupuolella on kuvattuna vanhempi kuningatar Vilhelmiina. Hänen hiuksensa ovat nutturalla. Muotokuvaa kiertää hänen tittelinsä "KONINGIN WILHELMINA" sekä motto "GOD ZIJ MET ONS", joka tarkoittaa "Jumala on kanssamme".

Kääntöpuoli

Kolikon kääntöpuolella on Hollannin vaakuna. Vaakunassa on leijona, jolla on miekka ja nuolia tassuissaan. Vaakunan päällä on kruunu. Vaakunan vasemmalla puolella on kolikon nimellisarvo "10" ja oikealla puolella guldenia tarkoittava kirjain "G". Vaakunaa kiertää teksti "KONINGRIJK DER NEDERLANDEN", joka tarkoittaa "Hollannin kuningaskunta". Kolikon lyöntivuosi on kolikon alareunassa. Vuonna 1875 lyödyissä kolikoissa vuosiluku on kolikon yläreunassa ja alareunassa on sana "DER".

Pakkaus

Kolikko pakataan kovamuoviseen kapseliin asiakkaan niin halutessa.

Turvallinen ja nopea toimitus Postin kautta

Tilauksesi lähetetään kirjattuna tai postivakuutettuna lähetyksenä. Kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi, tilauksesi lähtee matkaan yhden arkipäivän kuluessa. Toimitusaika on 2-4 arkipäivää. Saat Postilta ilmoituksen, kun tilauksesi on noudettavissa lähimmästä postin toimipisteestäsi. Voit myös noutaa tilauksesi toimipisteestämme Helsingistä heti, kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi. Mikäli varastotilanteemme on puutteellinen, olemme sinuun yhteydessä viivästyksestä.

Vakuutus

Lähetys on täysin vakuutettu ja on hyvin epätodennäköistä, että paketti katoaisi tai vaurioituisi. Mikäli näin kuitenkin tapahtuisi, Posti on velvollinen korvaamaan tuotteet täydestä arvostaan.

Seuranta

Kun tuotteet on pakattu ja lähetetty, saat sähköpostiisi ohjeet lähetyksen seurantaan.

Toimituskulut

Tavex tarjoaa helpon ja turvallisen toimitustavan tilauksiin. Katso tarkemmat toimituskulut.

Laaja varastosaatavuus

Valtaosa Tavexin tuotteista löytyy aina varastosta ja siksi Tavex voi tarjota tuotteille nopean toimituksen markkinoiden johtavaan hintaan. Tavex on useiden suurimpien rahapajojen (esim. Perth Mint, Itävallan rahapaja, China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse ja Valcambi) sekä useiden muiden tehtaiden ja myyjien virallinen yhteistyökumppani.

Nouto samana päivänä

Voit tulla myymäläämme ostoksille tai tutustumaan tuotteisiin. Mikäli haluat ostaa sijoituskultaa tai -hopeaa, voit tehdä sen myymälässämme joko käteis- tai korttimaksulla tai tilisiirtona. Voit myös tehdä tilauksen nettikaupastamme ja suorittaa maksun tilisiirtona. Mikäli suoritat maksun saman pankkiryhmän sisällä kuin missä Tavexin pankkitili on, ovat tilaamasi tuotteet noudettavissa heti maksun suoritettuasi. Muussa tapauksessa voit noutaa tuotteet seuraavana pankkipäivänä, heti kun raha näkyy Tavexin tililllä.

Alhaiset hinnat

Yli 25 vuoden kokemus ja suuret vaihdettavat määrät ovat mahdollistaneet meidät tekemään kauppaa markkinoiden parhain hinnoin. Tavexin kanssa voit maksimoida sijoituksesi alhaisten marginaalien vuoksi.

Tuote varastossa

Tuote on varastossa ja valmis noudettavaksi heti kun suoritus näkyy tilillämme.

Varaa ilmainen konsultointi
Opi lisää sijoitustuotteista ja saa arvokkaita näkemyksiä markkinoista.