Luo uusi vahti
Luo uusi hintarobotti
+ -
Luo uusi hintarobotti
Hintarobottien yhteenveto

Voit peruuttaa hintarobotin koska tahansa, eikä sinulla ole mitään rahallisia velvoitteita, kun hintarobotti tekee tilauksen.

1/4 oz Britannia kultakolikko

Ei varastossa
Britannia kultakolikoiden hahmo syntyi lähes 2000 vuotta sitten symboloimaan kansakuntaa ja sen ihmisiä. Roomalaiset hahmottelivat jalon ja ... lue lisää
Myymme Ostamme
-
531,16 €
Kaikki kuvat ovat vain suuntaa antavia eivätkä välttämättä vastaa täydellisesti kyseistä tuotetta.

Esittely

Britannia kultakolikoiden hahmo syntyi lähes 2000 vuotta sitten symboloimaan kansakuntaa ja sen ihmisiä. Roomalaiset hahmottelivat jalon ja viehättävän naissoturin ja kuvasivat hänet kolikkoon, joka nimettiin roomalaisten valtaaman uuden alueen mukaan Britanniaksi. Britannia on hahmoteltu uudelleen useasti, sillä se on esiintynyt brittiläisissä kolikoissa aina Charles II:n ajasta nykyiseen kuningas Charles III:een. Taiteilijat kunakin aikana ovat kuvanneet Britannian oman aikansa mukaiseksi. Jokaisella uudelleensyntymällään Britannia on saanut lisää kerroksia kuvaamaan kansakuntansa henkeä.

Kun Britannia kolikot lisättiin The Royal Mintin tuotevalikoimaan vuonna 1987, Philip Nathan loi tulkinnan Britanniasta, joka oli täydellinen uusiin kolikoihin. Britannia kolikon tulkinta oli hyvin merellinen ja moderni kuvaus voimasta ja perinteestä.

Miksi ostaa

 • Britannia kultakolikot ovat tunnettuja kauneudestaan ja luotettavuudestaan. Niiden paino ja laatu on varmistettu vuosisatoja vanhalla Pyx-testillä (Trial of the Pyx).
 • Britannia on oikea kultainen taideteos. Siinä on James Tottlen luova tulkinta ajattomasta ikonista - Britanniasta.
 • Britannia kultakolikko on legendaarinen. The Royal Mintin lippulaivakolikkoa, Britanniaa, on lyöty vuodesta 1672.
 • Britannia kultakolikko on lyöty huippustandardein. Kolikko on viimeistelty Uncirculated Bullion standardin mukaan.
 • Britannia kultakolikko määrittelee uudelleen turvallisuuden jalometallimarkkinoilla. Neljä edistyksellistä turvallisuusominaisuutta vie kolikon visuaalisen turvallisuuden uudelle tasolle.

Kullan ostaminen tarkoittaa matalia riskejä ja arvon säilyttämistä

Kullan arvo on vuosien saatossa noussut tehden siitä hyvän arvon säilyttäjän.

 • Tuotteen arvo (1kpl)
  681,38 €
 • Takaisinostohinta
  531,16 €
 • Riski nyt
  150,22 €

Fakta: Kullan hinta EUR on noussut 79.95% viimeisen 8 vuoden aikana. Alimmillaan hinta oli 1011,47 EUR/oz ja korkeimmillaan 2286,90 EUR/oz. Nykyinen maailmanmarkkinahinta on 2181,03 EUR/oz

Historia

Kun Britannia kolikot lisättiin The Royal Mintin tuotevalikoimaan vuonna 1987, Philip Nathan loi tulkinnan Britanniasta, joka oli täydellinen uusiin kolikoihin. Britannia kolikon tulkinta oli hyvin merellinen ja moderni kuvaus voimasta ja perinteestä. Tänä päivänä Britannia on The Royal Mintin lippulaivatuote.

Britannia kultakolikot ovat tunnettuja kauneudestaan ja luotettavuudestaan. Niiden paino ja laatu on varmistettu vuosisatoja vanhalla Pyx-testillä (Trial of the Pyx).

Kuninkaallinen rahapaja (The Royal Mint) on yksi vanhimmista ja arvostetuimmista valtionlaitoksista Isossa-Britanniassa. Sen pitkä, joidenkin arvioiden mukaan yli 1100 vuotta vanha, historia sekä sen panos useiden kuuluisien kultakolikoiden, kuten sovereignin, tuotannossa, on tehnyt siitä yhden maailman tunnetuimmista rahapajoista. Vuodesta 1279 lähtien, jolloin rahapaja aloitti toimintansa Towerin linnassa Lontoossa, se on vastannut Iso Britannian kolikoiden valmistuksesta. Kuninkaallisen rahapajan maine luotettavana ja täydellisten kolikoiden tuottajana vahvistui entisestään, kun sir Isaac Newtonista tuli rahapajan johtaja. Hänen johtajuutensa aikana Englannin punta siirtyi kultakantaan.

Nykyisin kuninkaallinen rahapaja ei vastaa ainoastaan isobritannialaisten kolikoiden lyönnistä, mutta tuottaa virallista valuuttaa yli 60 maahan ympäri maailman. Rahapajan kautta aikojen tunnetuin kolikko on kuitenkin sovereign, jota lyödään Llantrisantin kaupungissa Walesissa. Uuden kultaisen sovereignin tarkkuus ja laatu on sama kuin se oli kaksisataa vuotta sittenkin. Kolikko on 22 karaatin kultaa ja se painaa täsmälleen 7,98805 grammaa. Kultaisen sovereignin suosio ei ole myöskään muuttunut, joka vahvistettiin vuonna 2014, kun sovereignit loppuivat kuninkaalliselta rahapajalta niiden suuren kysynnän vuoksi. Kultainen sovereign on eittämättä yksi kuuluisimmista koskaan tuotetuista kultakolikoista ja niitä on vuoden 1957 jälkeen valmistettu yhteensä lähes 100 miljoonaa kappaletta. Kultaisen sovereignin maine kaikkien kultakolikoiden päällikkönä elää vielä vuosisatoja, sillä fiksut sijoittajat suosivat aina pitää osan omaisuuttaan kultakolikoissa.

Tuotteen paino grammoina
7.8
Kulta paino grammoina
7.776
Puhtaus
999.9
Kulta paino troy unsseina
0.25
Halkaisija
22
Paksuus
-
Nimellisarvo
£25
Valmistaja
The Royal Mint, Iso-Britannia

Etupuoli

Kolikon etupuolella on kuningatar Elizabeth II:n (vuoteen 2022 asti) tai kuningas Charles III:n (vuodesta 2023 lähtien) muotokuva. Muotokuvaa päivitetään tasaisin väliajoin, joten se vaihtelee kolikon vuosiluvusta riippuen. Kolikossa on myös hallitsijan nimi "Elizabeth II DG" tai "Charles III DG" (Dei Gratia - Jumalan armosta), Reg, Fid, Def" (Kuningatar/kuningas uskon puolustaja) sekä kolikon nimellisarvo "25 Pounds".

Kääntöpuoli

Kolikon kääntöpuolella on Philip Nathanin ylistetty tulkinta Britanniasta - viehättävästä naissoturista, jonka roomalaiset muotoilivat symboloimaan brittiläistä kansakuntaa lähes 2000 vuotta sitten. Päässään Britannialla on korinttilainen kypärä. Oikeassa kädessä atrain, jolla hän puolustaa merta ja Englannin kanaalia. Britannian vasemmassa kädessä on Ison-Britannian lipulla koristettu kilpi.

Turvallinen ja nopea toimitus Postin kautta

Tilauksesi lähetetään kirjattuna tai postivakuutettuna lähetyksenä. Kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi, tilauksesi lähtee matkaan yhden arkipäivän kuluessa. Toimitusaika on 2-4 arkipäivää. Saat Postilta ilmoituksen, kun tilauksesi on noudettavissa lähimmästä postin toimipisteestäsi. Voit myös noutaa tilauksesi toimipisteestämme Helsingistä heti, kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi. Mikäli varastotilanteemme on puutteellinen, olemme sinuun yhteydessä viivästyksestä.

Vakuutus

Lähetys on täysin vakuutettu ja on hyvin epätodennäköistä, että paketti katoaisi tai vaurioituisi. Mikäli näin kuitenkin tapahtuisi, Posti on velvollinen korvaamaan tuotteet täydestä arvostaan.

Seuranta

Kun tuotteet on pakattu ja lähetetty, saat sähköpostiisi ohjeet lähetyksen seurantaan.

Toimituskulut

Tavex tarjoaa helpon ja turvallisen toimitustavan tilauksiin. Katso tarkemmat toimituskulut.

Laaja varastosaatavuus

Valtaosa Tavexin tuotteista löytyy aina varastosta ja siksi Tavex voi tarjota tuotteille nopean toimituksen markkinoiden johtavaan hintaan. Tavex on useiden suurimpien rahapajojen (esim. Perth Mint, Itävallan rahapaja, China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse ja Valcambi) sekä useiden muiden tehtaiden ja myyjien virallinen yhteistyökumppani.

Nouto samana päivänä

Voit tulla myymäläämme ostoksille tai tutustumaan tuotteisiin. Mikäli haluat ostaa sijoituskultaa tai -hopeaa, voit tehdä sen myymälässämme joko käteis- tai korttimaksulla tai tilisiirtona. Voit myös tehdä tilauksen nettikaupastamme ja suorittaa maksun tilisiirtona. Mikäli suoritat maksun saman pankkiryhmän sisällä kuin missä Tavexin pankkitili on, ovat tilaamasi tuotteet noudettavissa heti maksun suoritettuasi. Muussa tapauksessa voit noutaa tuotteet seuraavana pankkipäivänä, heti kun raha näkyy Tavexin tililllä.

Alhaiset hinnat

Yli 25 vuoden kokemus ja suuret vaihdettavat määrät ovat mahdollistaneet meidät tekemään kauppaa markkinoiden parhain hinnoin. Tavexin kanssa voit maksimoida sijoituksesi alhaisten marginaalien vuoksi.

Tuote loppu varastosta

Tämä tuote on juuri nyt loppu varastosta, mutta voit tiedustella saatavuutta puhelimitse 09 68 149 149 tai sähköpostitse tavex@tavex.fi.

Varaa ilmainen konsultointi
Opi lisää sijoitustuotteista ja saa arvokkaita näkemyksiä markkinoista.