Luo uusi vahti
Luo uusi hintarobotti
+ -
Luo uusi hintarobotti
Hintarobottien yhteenveto

Voit peruuttaa hintarobotin koska tahansa, eikä sinulla ole mitään rahallisia velvoitteita, kun hintarobotti tekee tilauksen.

Saksan 20 markan kultakolikko

Varastossa
Tavexilla on ilo tarjota Saksan kuuluisinta kultakolikkoa, Saksan keisarikunnan 20 markkaista. 20 markan kultakolikko julkaistiin Saksassa ensimmäistä ... lue lisää
Myymme Ostamme Spredi
545,70 €
495,34 € 9.23%
Postitse - 12,00 €
See less
Delivery costs start from 12,00 €
See more
Kaikki kuvat ovat vain suuntaa antavia eivätkä välttämättä vastaa täydellisesti kyseistä tuotetta.

Esittely

Tavexilla on ilo tarjota Saksan kuuluisinta kultakolikkoa, Saksan keisarikunnan 20 markkaista. 20 markan kultakolikko julkaistiin Saksassa ensimmäistä kertaa vuonna 1871 maan yhdistymisen yhteydessä. 20 markan kultakolikot olivat Saksan teollisen vallankumouksen sydämessä vuodesta 1870 vuoteen 1914 ja sillä oli suuri rooli kaupankäynnin helpottajana. Sen lisäksi, että kolikko oli maan taloudellisen kyvykkyyden symboli, se on myös malliesimerkki Saksan teollisuuden erinomaisuudesta, joka näkyi kolikon .900 kultapitoisuudessa yhdistettynä siihen kuvattuun mahtavaan kotkaan, Saksan keisarikunnan vaakunaan sekä Saksan keisarin ja Preussin kuninkaan (Vilhelm I, Friedrich III  tai Vilhelm II) muotokuvaan. Kolikko oli Saksassa tunnettu ja haluttu. 20 markan kultakolikolla onkin suuri historiallinen merkitys ja se on täydellinen sijoituskohde kaikille sijoittajille.

Miksi ostaa

 • 20 markkaa on Saksan halutuin kultakolikko. 20 markan kultakolikosta tuli Saksan hyperinflaation perintö. Sen arvo oli 23 biljoonaa Saksan paperimarkkaa ja siitä tuli luonnollinen sijoitus monille.
 • 20 markkaa on Saksan likvidein kultakolikko. Kolikkoa on lyöty vuodesta 1871 alkaen yli 125 miljoonaa kappaletta ja se on tunnettu niin kultakauppiaiden kuin sijoittajienkin keskuudessa.
 • Saksan 20 markan kultakolikot ovat rahaa. Ne on vapautettu arvonlisäverosta ja ovat vaihdettavissa ympäri Euroopan kullan osto- ja myyntiliikkeissä ja sijoittajien keskuudessa.
 • Saksan 20 markan kultakolikot ovat kansainvälisesti tunnettuja. Kultamarkat yhdistetään yhteen maailman suurimmista talouksista ja suurimpaan kullankuluttajamaahan Euroopassa. Ne ovat merkki Saksan huomattavasta asemasta ja siksi tunnettuja ja hyväksyttyjä ympäri maailman.
 • Saksan 20 markan kultakolikot ovat tapa säästää. Ne ovat ihanteellinen valinta pitkäaikaiseksi sijoitukseksi, kun arvostat turvallisuutta ja pysyvyyttä, jonka fyysisen kullan omistaminen antaa.
 • Saksan 20 markan kultakolikot ovat erinomainen lisä salkkuusi. Kullan alhainen riippuvuus muista rahoitustuotteista tekee kultamarkoista hyvän keinon suojautua markkinariskeiltä.

Kullan ostaminen tarkoittaa matalia riskejä ja arvon säilyttämistä

Kullan arvo on vuosien saatossa noussut tehden siitä hyvän arvon säilyttäjän.

 • Tuotteen arvo (1kpl)
  545,70 €
 • Takaisinostohinta
  495,34 €
 • Riski nyt
  50,36 €

Fakta: Kullan hinta EUR on noussut 80.44% viimeisen 8 vuoden aikana. Alimmillaan hinta oli 1011,47 EUR/oz ja korkeimmillaan 2286,90 EUR/oz. Nykyinen maailmanmarkkinahinta on 2171,28 EUR/oz

Historia

Keisarillinen kotka ja Saksan kultamarkka

Saksan 20 markan kultakolikossa erityisen silmiinpistävää on kolikon kääntöpuolelle kuvattu mahtava keisarillinen kotka. Kolikon yksityiskohtaisuuden ja taitavan käsityön lisäksi kotkalla, tai tarkemmin Saksan keisarikunnan vaakunalla, on vuosisatojen taa ulottuva kiehtova historia.

Ennen yhdistymistään vuonna 1871 Saksan alueet käsittivät useita aatelisten, kuningashuoneiden ja monarkkien hallitsemia valtioita, kuningaskuntia, keisarikuntia ja vapaita kaupunkeja. Kaikkein tärkein näistä oli Hohenzollernin kuningashuone Saksassa. Hohenzollernit olivat kuninkaallinen hallitsijasuku, jonka juuret ulottuvat kauas 1000-luvulle. Osa Preussin kuningaskuntaa ja myöhemmin Saksan keisarikuntaa hallinneista suurimmista kuninkaista oli lähtöisin tästä suvusta.

Yksi näistä kuninkaista oli Vilhelm I, Vilhelm II:n isoisä ja Preussin kuningas vuodesta 1861 vuoteen 1888. Preussin kuningaskunta oli tuohon aikaan johtava saksalainen kuningaskunta ja arvostettu sotilaallinen voimatekijä, joka huippukaudellaan vuonna 1876 käsitti osia nykyisen Saksan alueelta, aina itään Venäjälle ja länteen Belgiaan asti. Kuningas Vilhelm I, oikean kätensä kansleri Otto von Bismarkin avulla, onnistui perustamaan Saksan keisarikunnan pääasiassa Preussin sotilasmahdin ansiosta.

Vaikka kolikkoon kuvattu keisarillinen kotka onkin hieman muokattu versio Preussin kuningaskunnan vaakunasta, voidaan ajatella että tuhat vuotta vanha Hohenzollernin dynastia, johon Preussin kuninkaat Vilhelm I ja II kuuluivat, on epäsuorasti edustettuna keisarillisen kotkan kautta Saksan kultamarkoissa. On mielenkiintoista, että vaikka Saksan kuningaskunta lakkautettiin vuonna 1918, keisarillista kotkaa vastaava kotka jäi kolikoihin ja paperirahaan elämään. Sama kotka on nykyisinkin kuvattuna Saksan eurokolikoissa, vaikkakin paljon muokattuna versiona.

Kultamarkat vauhdittivat Saksan kauppaa

Ennen yhdistymistään Saksan rahajärjestelmä oli luonteeltaan samanlainen kuin maan pirstaloituneet alueet. Kansakunta oli jakautunut useisiin eri valuutta-alueisiin, jotka käyttivät erilaisia rahoja. Nämä erilaiset valuutat olivat vaihdettavissa sovituilla kursseilla, ja vaikka järjestelmä toimi, Saksan kaupalliset tarpeet veivät kohti yhtenäistä valuuttajärjestelmää.

Valtion yhdistymistä ja Saksan keisarikunnan muodostumista vuonna 1871 seurasi uusi kultaan pohjautuva valuuttajärjestelmä, jonka johdosta Saksa siirtyi ensimmäistä kertaa historiassaan kultakantaan. Keisarilliset kultakolikot laskettiin liikkeelle 10 ja 20 markan nimellisarvoilla. Kolikoissa oli keisari Vilhelm I:n muotokuva. Englannin ja Portugalin jälkeen Saksa oli kolmas maa, joka perusti rahajärjestelmänsä kultaan. Järjestelmä kesti ensimmäiseen maailmansotaan asti ja se vauhditti Saksan toista teollista vallankumousta. Jakson aikana Saksa koki merkittävää kasvua, joka teki maasta, yhdessä Yhdysvaltojen kanssa, johtavan talousmahdin.

20 markan kultakolikot suojasivat Saksaa hyperinflaatiolta

Ensimmäisen maailmansodan puhkeaminen vuonna 1914 sai Saksan keskuspankin jäädyttämään kultakannan. Saksan paperimarkoista tuli päävaluutta ja niillä rahoitettiin sodan tuomat huimat kulut. Painokoneet pauhasivat jatkuvasti sodan aikana ja vuoteen 1918 mennessä paperimarkkojen määrä oli nelinkertaistunut ja kuluttajahinnat nousseet. Inflaatio ja hintojen nousu olivat kuitenkin vielä hallittavissa ja linjassa muiden maiden, kuten Ranskan ja Englannin, kanssa. Tämä kaikki muuttui sodan jälkeen, kun liittoutuneet voittajat määräsivät suuria sotakorvausmaksuja nujerretulle ja taloudellisesti kuivuneelle Saksalle.

Koska sotakorvaukset oli maksettava vieraassa valuutassa tai kullassa, Saksan valtio päätti ratkaista ongelman ostamalla valuuttaa tai kultaa painamalla lisää paperimarkkoja. Ensin tämä vaikutti hyvältä ratkaisulta, mutta uusien paperimarkkojen liikkeellelasku ainoastaan vauhditti jo valmiiksi korkeaa inflaatiotasoa. Mitä enemmän Saksa osti vierasta valuuttaa tai kultaa, sitä nopeammin paperimarkkojen arvo laski.

Vuoteen 1920 mennessä kulttajahinnat olivat nousseet 12 kertaisiksi sodan alusta ja tavallisten saksalaisten elintasoon kohdistui hurjat paineet. Kolme vuotta myöhemmin Saksan valtio epäonnistui suorittamaan jälleenrakennusmaksuja, sillä se ei saanut hankittua tarvittavia rahoitusvaroja, sillä kaikki karttoivat arvoltaan alati alenevaa Saksan paperimarkkaa. Tämä sai Ranskan miehittämään Ruhrin, joka siihen aikaan oli Saksan tärkeimpiä teollisuusalueita, ja pakotti näin Saksan maksamaan korvaukset tavaroina ja raaka-aineina.

Ruhrin alueen miehitys oli ratkaiseva isku Saksan jo valmiiksi heikolle taloudelle. Miljoonat tyytymättömät työläiset pelkäsivät Ranskan valloittavan myös Berliinin ja tämä johti täyteen luottamuspulaan Saksan poliittista järjestelmää ja keskuspankkia kohtaan. Paniikin levitessä, alkoivat ihmiset vaihtaa paperimarkkojaan aineellisiin asioihin hintaan mihin hyvänsä. Tämä johti lopulta hyperinflaatioon. Vain muutamassa kuukaudessa vellova inflaatio teki Saksan paperimarkat arvottomiksi. Tänä aikakautena valuutan arvo aleni niin kovaa vauhtia, että hinnat tuplautuivat joka toinen tunti. Saksalaiset kotirouvat polttivat paperimarkkoja kaminoissa, sillä niiden arvo oli vähemmän kuin polttopuiden.

Vuoden 1923 loppuun mennessä 20 markan kultakolikon arvo oli yli 23 biljoonaa paperimarkkaa. Selkeä todiste siitä, kuinka kullalla voi suojautua inflaatiota vastaan. Onnekkaita olivat he, jotka olivat säilyttäneet kultamarkkansa, sillä ne säästivät heidät monilta epäonnilta tänä aikana.

Tuotteen paino grammoina
7.965
Kulta paino grammoina
7.1685
Puhtaus
900
Kulta paino troy unsseina
0.23047
Halkaisija
22.5
Paksuus
-
Nimellisarvo
20 markkaa
Valmistaja
Saksa

Etupuoli

1872-1888 Kolikon etupuolella on Vilhelm I:n, Saksan keisarin ja Preussin kuninkaan, muotokuva. Titteli "WILHELM DEUTCHER KAISER KÖNIG V. PREUSSEN" kiertää muotokuvaa. Muotokuvan alaosassa on rahapajan merkki.

1888 Kolikon etupuolella on Friedrich III:n, Saksan keisarin ja Preussin kuninkaan, muotokuva. Titteli "FRIEDRICH DEUTCHER KAISER KÖNIG V. PREUSSEN" kiertää muotokuvaa. Muotokuvan alaosassa on rahapajan merkki.

1894-1915 Kolikon etupuolella on Vilhelm II:n, Saksan keisarin ja Preussin kuninkaan, muotokuva. Titteli "WILHELM II DEUTCHER KAISER KÖNIG V. PREUSSEN" kiertää muotokuvaa. Muotokuvan alaosassa on rahapajan merkki.

Kääntöpuoli

Kolikon kääntöpuolella on Saksan keisarikunnan vaakuna, keisarillinen kotka ja kruunu. Kotkaa kiertää teksti "DEUTCHES REICH", eli "Saksan keisarikunta" sekä kolikon lyöntivuosi. Kotkan alapuolella on kolikon nimellisarvo "20 MARK".

Pakkaus

Kolikko pakataan kovamuoviseen kapseliin asiakkaan niin halutessa.

Turvallinen ja nopea toimitus Postin kautta

Tilauksesi lähetetään kirjattuna tai postivakuutettuna lähetyksenä. Kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi, tilauksesi lähtee matkaan yhden arkipäivän kuluessa. Toimitusaika on 2-4 arkipäivää. Saat Postilta ilmoituksen, kun tilauksesi on noudettavissa lähimmästä postin toimipisteestäsi. Voit myös noutaa tilauksesi toimipisteestämme Helsingistä heti, kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi. Mikäli varastotilanteemme on puutteellinen, olemme sinuun yhteydessä viivästyksestä.

Vakuutus

Lähetys on täysin vakuutettu ja on hyvin epätodennäköistä, että paketti katoaisi tai vaurioituisi. Mikäli näin kuitenkin tapahtuisi, Posti on velvollinen korvaamaan tuotteet täydestä arvostaan.

Seuranta

Kun tuotteet on pakattu ja lähetetty, saat sähköpostiisi ohjeet lähetyksen seurantaan.

Toimituskulut

Tavex tarjoaa helpon ja turvallisen toimitustavan tilauksiin. Katso tarkemmat toimituskulut.

Laaja varastosaatavuus

Valtaosa Tavexin tuotteista löytyy aina varastosta ja siksi Tavex voi tarjota tuotteille nopean toimituksen markkinoiden johtavaan hintaan. Tavex on useiden suurimpien rahapajojen (esim. Perth Mint, Itävallan rahapaja, China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse ja Valcambi) sekä useiden muiden tehtaiden ja myyjien virallinen yhteistyökumppani.

Nouto samana päivänä

Voit tulla myymäläämme ostoksille tai tutustumaan tuotteisiin. Mikäli haluat ostaa sijoituskultaa tai -hopeaa, voit tehdä sen myymälässämme joko käteis- tai korttimaksulla tai tilisiirtona. Voit myös tehdä tilauksen nettikaupastamme ja suorittaa maksun tilisiirtona. Mikäli suoritat maksun saman pankkiryhmän sisällä kuin missä Tavexin pankkitili on, ovat tilaamasi tuotteet noudettavissa heti maksun suoritettuasi. Muussa tapauksessa voit noutaa tuotteet seuraavana pankkipäivänä, heti kun raha näkyy Tavexin tililllä.

Alhaiset hinnat

Yli 25 vuoden kokemus ja suuret vaihdettavat määrät ovat mahdollistaneet meidät tekemään kauppaa markkinoiden parhain hinnoin. Tavexin kanssa voit maksimoida sijoituksesi alhaisten marginaalien vuoksi.

Tuote varastossa

Tuote on varastossa ja valmis noudettavaksi heti kun suoritus näkyy tilillämme.

Varaa ilmainen konsultointi
Opi lisää sijoitustuotteista ja saa arvokkaita näkemyksiä markkinoista.