Luo uusi vahti
Luo uusi hintarobotti
+ -
Luo uusi hintarobotti
Hintarobottien yhteenveto

Voit peruuttaa hintarobotin koska tahansa, eikä sinulla ole mitään rahallisia velvoitteita, kun hintarobotti tekee tilauksen.

Itävallan dukaatti

Varastossa
Itävallan tunnetuin historiallinen kolikko, Franz Joseph dukaatti, on ainutlaatuinen pala kultaa, jota on ympäri maailman ylistetty sen ... lue lisää
Myymme Ostamme Spredi
261,75 €
236,49 € 9.65%
Postitse - 8,00 €
See less
Delivery costs start from 8,00 €
See more
Kaikki kuvat ovat vain suuntaa antavia eivätkä välttämättä vastaa täydellisesti kyseistä tuotetta.

Esittely

Itävallan tunnetuin historiallinen kolikko, Franz Joseph dukaatti, on ainutlaatuinen pala kultaa, jota on ympäri maailman ylistetty sen pitkäaikaisesta yhdenmukaisuudestaan ja korkeasta kultapitoisuudestaan. Myös Itävallan dukaatiksi kutsuttu kolikko ilmentää Itävallan keisarikunnan, aikanaan Euroopan toiseksi suurimman kansakunnan ja yhden maailman johtavimman voiman, historiaa. Menneet ajat on ikuistettu kultapitoisuudeltaan 98,6 % olevaan kolikkoon. Pitoisuus on yksi suurimmista historiallisissa kolikoissa. Itävallan dukaattia koristavat Habsburgin - yhden Euroopan vanhimman ja vaikutusvaltaisimman kuninkaallisen perheen - linnan vaakuna, sekä Franz Josephin muotokuva. Itävallan Franz Joseph oli viimeisiä Euroopan suuria kuninkaallisia. Tämä design lyötiin kolikkoon ensimmäisen kerran vuonna 1872 ja vielä nykyisinkin Itävallan rahapaja tuottaa uusintalyöntejä tästä vanhasta kolikosta. Itävallan rahapajan pitkäaikaisena yhteistyökumppanina ja Itävallan dukaattia Euroopassa eniten myyvänä yrityksenä Tavex voi tarjota tätä historiallista kolikkoa kilpailukykyisin hinnoin.

Miksi ostaa

 • 1 dukaatin Franz Joseph on Itävallan tunnetuin historiallinen kolikko. Pitkäaikaisesta yhdenmukaisuudestaan sekä korkeasta kultapitoisuudestaan ja kauniista muotoilustaan ylistetty Itävallan dukaatti on Keski-Euroopan tunnetuin kultakolikko. 
 • 1 dukaatin Franz Joseph sopii hyvin kokoelmiin. Tämän kolikon omistamalla omistaa myös palasen Euroopan historiaa. Se ilmentää yhden suurvallan, Itävalta-Unkarin keisarikunnan, historiaa ja kuvaa yhtä aikansa suurimmista kuninkaallisista, keisari Franz Josephia.
 • 1 dukaatin Franz Joseph kultakolikot ovat rahaa. Itävallan dukaatit ovat arvonlisäverovapaita ja ne ovat vaihdettavissa ympäri Euroopan kullan osto- ja myyntiliikkeissä ja sijoittajien keskuudessa.
 • 1 dukaatin Franz Joseph kultakolikot ovat kansainvälisesti tunnettuja. Edelleen Itävallan rahapajan lyömän Itävallan dukaatin yli 100 vuotinen historia yhdistettynä yksilölliseen muotoiluun tekee siitä korkealle arvostetun ja hyväksytyn kultakolikon ympäri maailman.
 • 1 dukaatin Franz Joseph kultakolikot ovat tapa säästää. Itävallan dukaatit ovat ihanteellinen valinta pitkäaikaiseksi sijoitukseksi, kun arvostat turvallisuutta ja pysyvyyttä, jonka fyysisen kullan omistaminen antaa.
 • 1 dukaatin Franz Joseph kolikko seuraa kullan hintaa. Itävallan dukaatin arvo määräytyy pääasiassa sen kultapitoisuuteen, joka linkittyy kullan maailmanmarkkinahintaan.
 • 1 dukaatin Franz Joseph kultakolikot ovat loistavia lahjoa lähimmäisillesi. Sen lisäksi, että Itävallan dukaatti on pysyvyyden symboli, se on myös pala arvokasta historiaa.

Kullan ostaminen tarkoittaa matalia riskejä ja arvon säilyttämistä

Kullan arvo on vuosien saatossa noussut tehden siitä hyvän arvon säilyttäjän.

 • Tuotteen arvo (1kpl)
  261,75 €
 • Takaisinostohinta
  236,49 €
 • Riski nyt
  25,26 €

Fakta: Kullan hinta EUR on noussut 80.36% viimeisen 8 vuoden aikana. Alimmillaan hinta oli 1011,47 EUR/oz ja korkeimmillaan 2286,90 EUR/oz. Nykyinen maailmanmarkkinahinta on 2170,32 EUR/oz

Historia

Suurin osa Franz Josephia kuvaavista Itävallan dukaateista on lyöty 1900-luvun alusta eteenpäin. Yhden dukaatin kolikot vuosiluvulla 1915 ovat Itävallan rahapajan uusintalyöntejä.

Ei ole liioiteltua väittää, että dukaatit ovat maailman johtavia kultakolikoita huomioon ottaen sen yhdenmukaisuus. Dukaatti on myös yksi kolmesta tärkeimmästä historiallisesta eurooppalaisesta kultakolikoista. Kuitenkin, toisin kuin voisi kuvitella, dukaatin alkuperä ei ole Itävallassa, vaan sen juuret johtavat keskiaikaiseen Italiaan. Kultadukaatin, jolla käytiin kauppaa jo 700 vuotta sitten, synnyinpaikka on Venetsia. 1200- ja 1300-luvuilla Venetsia oli kaupankäynnin voimanpesä ja hallitseva kaupunkivaltio Adrianmeren rannikolla. Edistääkseen kaupungin näkyvyyttä kaupankäyjänä, hallitseva herttua ryhtyi lyömään kultakolikoita, joiden paino oli 3,5 grammaa ja kultapitoisuus 98,6 % (23,68 karaattia). Koska herttuat (duke) hallitsivat kaupunkia, uudelle kolikolle annettiin nimeksi "dukatus", joka latinaksi tarkoittaa herttuakuntaa. Nykyisin kolikkoa kutsutaan dukaatiksi.

Dukaatin kultapitoisuus oli markkinointitemppu

Dukaatista tuli heti alusta lähtien menestys. Venetsian alueellinen vaikutus sekä hyvät kauppasuhteet olivat osasyy dukaatin menestykseen, mutta kolikon kultapitoisuus oli suurin tekijä sen suosioon. Jo pelkästään niin puhtaan kullan aikaansaaminen tuohon aikaan oli saavutus. Dukaatti oli kiiltävän kullan värinen ja se sai muut kolikot näyttämään valjuilta sen rinnalla. Lukuun ottamatta Firenzen floriinia, joka oli laadultaan samantasoinen ja kilpaili kaupankäynnin valta-asemasta dukaatin kanssa, muut ajan kolikot olivat suurimmaksi osaksi valmistettu hopeasta tai alhaisen pitoisuuden kullasta. Syy siihen, että dukaatti valmistettiin niin korkean pitoisuuden kullasta, olikin markkinointi. Puhdas, 24 karaatin kulta, on luonnostaan hyvin pehmeää ja niin puhtaat kolikot eivät sovellu käyttökolikoiksi kiertoon, koska ne kuluvat helposti. Toisaalta korkean pitoisuuden kultakolikko heijastaa kullan kaunista väriä, ja tämä on arvokas asia monille.

Kultadukaatista tulee kansainvälinen loistava kolikko

Dukaatin päällimmäinen tarkoitus oli laajentaa Venetsian vaikutusta ja sen se tekikin. Dukaatti edisti kaupankäyntiä ja helpotti maksamista koko Välimeren alueella, saavuttaen myös kaukaisia kauppapaikkoja Intiassa, Afrikassa ja Lähi-Idässä. 1400-luvulla venetsialainen dukaatti oli vakiinnuttanut asemansa kansainvälisenä valuuttana. Suosio oli niin valtaisa, että muut valtiot ryhtyivät kopioimaan Venetsian dukaattia lyömällä omia versioitaan, joskin erilaisella muotoilulla, mutta pitäen kiinni kolikon 3,5 gramman painosta ja 98,6 % kultapitoisuudesta. Italian tunnetut kaupunkivaltiot, kuten Rooma, Geneve ja Firenze, muut ulkolaiset kaupungit, kuten Konstantinopoli (nyk. Istanbul) Turkissa ja Acre Israelissa sekä suurin osa Euroopan maista, kuten Itävalta, Ruotsi, Hollanti, Saksa ja Venäjä, vain muutamia mainiten, löivät dukaatteja jossain vaiheessa historiansa aikana. Dukaattia on lyöty yli 250 taholla, niin julkisissa kuin yksityisissäkin rahapajoissa. 

Kiehtovinta on, että termistä "dukaatti" tuli laskentayksikkö. Tämä oli seurausta niin venetsialaisten kuin muidenkin tahojen tinkimättömyydestä siihen, että dukaatin paino ja kultapitoisuus pysyy samana läpi aikojen. Venetsian kaupunki löi dukaatteja samalla muotoilulla viiden vuosisadan ajan siihen asti, kunnes Napoleon Bonaparte valloitti Venetsian vuonna 1797.

Dukaattiin on kuvattu Habsburgin linnan vaakuna

Habsburgin kuninkaallinen perhe, kuten kultadukaattikin, oli mahtava ja kestävä läpi vuosisatojen. Suku sai alkunsa 900-luvulla kun Habsburgin linna rakennettiin Aargauhin, Sveitsiin. 1200-luvun lopulla suku otti komentoonsa Itävallan herttuakunnan, jota se hallitsi yli 600 vuotta, kunnes Itävallasta tuli tasavalta vuonna 1919. Habsburgit olivat yksi Euroopan vaikutusvaltaisimmista kuninkaallisista ja lisätessään vaikutusvaltaansa avioliittojen sekä poliittisten siteiden kautta, he hallitsivat pyhää roomalaista imperiumia (poliittinen kokonaisuus Roomasta Saksan pohjoisosiin saakka) 1400-luvulta 1700-luvulle. Keski-Euroopan lisäksi suku hallitsi huippukautenaan myös Espanjaa, osia Italiasta, suurinta osaa Hollannista sekä alusmaita Amerikassa. 

Rooman imperiumin kaaduttua Napoleon Bonaparten armeijan toimesta 1900-luvun alussa, Habsburgit tekivät sopimuksen Napoleonin kanssa, jossa heille jäi Itävallan hallitsijuus. Habsburgit lujittivat kärsivällisesti maitaan ja valtaansa perustamalla Itävallan imperiumin, joka koostui Itävallasta sekä useista vasallimaista Itävallan etelä- ja itäpuolella. Kun Napoleon kärsi ensimmäiset suuret tappionsa Venäjällä, Habsburgit liittoutuneidensa kanssa kääntyivät Napoleonia vastaan ja murskasivat Ranskan armeijan vuonna 1815. Habsburgit valtasivat lisää alueita, Kroatian, Italian pohjoisosia sekä alueen, joka tänä päivänä ajatellaan Länsi-Itävaltana. Suurentuneesta Itävallan imperiumista tuli toiseksi suurin maantieteellinen alue Euroopassa, jonka johdosta Habsurgit hallitsivat vielä seuraavankin vuosisadan ajan.

Dukaatti helpotti kaupankäyntiä Itävallan imperiumissa

Ensimmäinen Itävallan dukaatti otettiin käyttöön 1600-luvun alussa. Sen hallitsevuus kaupankäynnin välineenä tuli selväksi Itävallan imperiumin laajentuessa vuonna 1816. Imperiumi muodostui kahdestatoista eri maasta ja se oli väkiluvultaan Euroopan kolmanneksi suurin monikansallinen valtakunta. Se oli kaupankäynnistä vahvasti riippuvainen dynaaminen talous, jota Itävallan dukaatti helpotti ylläpitää. Dukaatti ei kuitenkaan ollut ainoa käytössä ollut kultaraha Itävallan imperiumin aikana. Päivittäistä kaupankäyntiä helpottamaan tehtiin myös alhaisemman kultapitoisuuden kolikoita. Näitä kultadukaattien rinnalla kiertäneitä kultakolikoita olivat esimerkiksi Itävallan guldeni ja kruunu sekä Unkarin forintti. Siitä huolimatta Itävallan dukaatit olivat suosituimpia kultakolikoita maksuvälineinä Itävallan imperiumin aikana ja vielä sen jälkeenkin.

Franz Joseph dukaatti on arvostetuin kultakolikko Keski-Euroopassa

Franz Josephin kuvalla varustetut dukaatit ovat kaikkein tunnetuimpia kultadukaatteja. Sen suosio perustuu Franz Josephiin pidettynä hallitsijana. Franz Joseph astui valtaan vuonna 1848, mutta hänen kaksi ensimmäistä vuosikymmentään hallitsijana olivat myrskyisiä. Vuonna 1859 Franz Joseph, kokemattomana sodankävijänä, hävisi Solferinon taistelun Italiassa Ranskan ja Italian armeijoita vastaan. Tämä pakotti hänet luovuttamaan Lombardian liittolaisille. Vuonna 1866 hän hävisi Preussin-Itävallan sodan, minkä johdosta hänen oli luovutettava Itävallan hallinta Venetsian alueesta Preussin liittolaisille, Italian kuningas Vittorio Emmanuelelle. Vuotta myöhemmin kansallismieliset unkarilaiset pakottivat Franz Josephin luovuttamaan alueen itsehallinnon ja näin alkoi Itävalta-Unkarin imperiumin synty. Huolimatta näistä harha-askelista, Franz Joseph hallitsi vuodesta 1867 eteenpäin rauhaisasti aina kuolemaansa saakka vuoteen 1916.

Rauhan aikana Itävalta-Unkarin imperiumi menestyi. Teollisuus laajeni, taide ja tiede kukoistivat etenkin Itävallassa, infrastruktuuri modernisoitui, rautatiestöä ja jokien kanavia ja satamia rakennettiin. Unkarista tuli johtava ruoantuottaja Euroopalle ja imperiumi kokonaisuutena oli maailman neljänneksi suurin koneenrakentaja. Tulojen kasvaessa ja kaupankäynnin kukoistaessa myös Franz Josephin suosio kasvoi. Hän oli erityisen suosittu Sloveniassa, Kroatiassa, Unkarissa ja Tsekin tasavallassa. Tapa antaa vastasyntyneen lapsen vanhemmille, tuoreille aviopareille tai yleisesti lahjaksi Franz Joseph dukaatti tuli perinteeksi, joka on edelleen käytössä entisen Itävalta-Unkarin maissa tänäkin päivänä.

Itävallan rahapaja tuottaa Franz Joseph dukaattien virallisia uusintalyöntejä.

Itävallan rahapaja (The Austrian Mint), Itävallan keskuspankin tytäryhtiö, on maailmankuulu rahapaja, jonka historia ulottuu 1100-luvulle. Itävallan rahapajan tarina alkaa vuonna 1194, jolloin Rikhard Leijonamieli maksoi 12 tonnia hopeaa taatakseen vapautensa sen sijaan että joutuisi vankilaan Itävallan Herttua Leopold viidennen toimesta. Herttua käytti hopean myöhemmin lyödäkseen hopeakolikoita ja näin luoden perustan Itävallan rahapajalle. Pitkän ja rikkaan historiansa aikana Itävallan rahapaja on tuottanut useita Euroopan tunnetuimmista ja laajimmin käytetyistä kolikoista, kuten kultaiset kruunut, guldenit, dukaatit sekä hopeakolikoista esimerkiksi Maria Teresa taalerit. Monet Itävallan rahapajan liikkeelle laskemat kultakolikot olivat laajalti käytettyjä kaupankäynnin välineitä Itävalta-Unkarin aikana, kun taas hopeataaleri osoittautui maailmanlaajuiseksi maksuvälineeksi vuosien 1750 ja 1950 välillä. Nykyisin Itävallan rahapaja tunnetaan parhaiten Euroopan halutuimmista hopea- ja kultakolikoista, Itävallan Philharmonikereista.  

Tuotteen paino grammoina
3.4909
Kulta paino grammoina
3.44203
Puhtaus
986
Kulta paino troy unsseina
0.11066
Halkaisija
20
Paksuus
-
Nimellisarvo
1 dukaatti
Valmistaja
Austrian Mint, Itävalta

Etupuoli

Kolikon etupuolelle on kuvattu seppelillä kruunatun keisari Franz Josephin muotokuva. Arvonimi "FRANC IOS I D G AUSTRIAE IMPERATOR", joka tarkoittaa "Franz Joseph I, Jumalan armosta, Itävallan keisari" kiertää muotokuvaa.

Kääntöpuoli

Kolikon taustapuolelle on kuvattu Habsburgin linnan vaakuna, jota kiertää teksti "HVNGAR BOHEM GAL LOD ILL REX AA 1915", joka tarkoittaa " Unkari, Bohemia, Galicia, Lodomeria, Illyria, Itävallan kuningas ja arkkiherttua 1915".

Pakkaus

Kolikko pakataan kovamuoviseen kapseliin asiakkaan niin halutessa.

Turvallinen ja nopea toimitus Postin kautta

Tilauksesi lähetetään kirjattuna tai postivakuutettuna lähetyksenä. Kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi, tilauksesi lähtee matkaan yhden arkipäivän kuluessa. Toimitusaika on 2-4 arkipäivää. Saat Postilta ilmoituksen, kun tilauksesi on noudettavissa lähimmästä postin toimipisteestäsi. Voit myös noutaa tilauksesi toimipisteestämme Helsingistä heti, kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi. Mikäli varastotilanteemme on puutteellinen, olemme sinuun yhteydessä viivästyksestä.

Vakuutus

Lähetys on täysin vakuutettu ja on hyvin epätodennäköistä, että paketti katoaisi tai vaurioituisi. Mikäli näin kuitenkin tapahtuisi, Posti on velvollinen korvaamaan tuotteet täydestä arvostaan.

Seuranta

Kun tuotteet on pakattu ja lähetetty, saat sähköpostiisi ohjeet lähetyksen seurantaan.

Toimituskulut

Tavex tarjoaa helpon ja turvallisen toimitustavan tilauksiin. Katso tarkemmat toimituskulut.

Laaja varastosaatavuus

Valtaosa Tavexin tuotteista löytyy aina varastosta ja siksi Tavex voi tarjota tuotteille nopean toimituksen markkinoiden johtavaan hintaan. Tavex on useiden suurimpien rahapajojen (esim. Perth Mint, Itävallan rahapaja, China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse ja Valcambi) sekä useiden muiden tehtaiden ja myyjien virallinen yhteistyökumppani.

Nouto samana päivänä

Voit tulla myymäläämme ostoksille tai tutustumaan tuotteisiin. Mikäli haluat ostaa sijoituskultaa tai -hopeaa, voit tehdä sen myymälässämme joko käteis- tai korttimaksulla tai tilisiirtona. Voit myös tehdä tilauksen nettikaupastamme ja suorittaa maksun tilisiirtona. Mikäli suoritat maksun saman pankkiryhmän sisällä kuin missä Tavexin pankkitili on, ovat tilaamasi tuotteet noudettavissa heti maksun suoritettuasi. Muussa tapauksessa voit noutaa tuotteet seuraavana pankkipäivänä, heti kun raha näkyy Tavexin tililllä.

Alhaiset hinnat

Yli 25 vuoden kokemus ja suuret vaihdettavat määrät ovat mahdollistaneet meidät tekemään kauppaa markkinoiden parhain hinnoin. Tavexin kanssa voit maksimoida sijoituksesi alhaisten marginaalien vuoksi.

Tuote varastossa

Tuote on varastossa ja valmis noudettavaksi heti kun suoritus näkyy tilillämme.

Varaa ilmainen konsultointi
Opi lisää sijoitustuotteista ja saa arvokkaita näkemyksiä markkinoista.