Luo uusi vahti
Luo uusi hintarobotti
+ -
Luo uusi hintarobotti
Hintarobottien yhteenveto

Voit peruuttaa hintarobotin koska tahansa, eikä sinulla ole mitään rahallisia velvoitteita, kun hintarobotti tekee tilauksen.

Sveitsin 20 frangin Vreneli

Varastossa
Tavexilla on ilo tarjota Sveitsin tunnetuinta historiallista kultakolikkoa, myös Helvetia nimellä tunnettua 20 frangin Vreneliä. Tätä 20 ... lue lisää
Myymme Ostamme Spredi
442,04 €
401,41 € 9.19%
Postitse - 8,00 €
See less
Delivery costs start from 8,00 €
See more
Kaikki kuvat ovat vain suuntaa antavia eivätkä välttämättä vastaa täydellisesti kyseistä tuotetta.

Esittely

Tavexilla on ilo tarjota Sveitsin tunnetuinta historiallista kultakolikkoa, myös Helvetia nimellä tunnettua 20 frangin Vreneliä. Tätä 20 frangin kolikkoa lyötiin ensimmäisen kerran vuonna 1883 tunnustuksena Sveitsin pitkälle historialle yhtenä maailman taidokkaimmista kullantyöstäjämaista. Poikkeuksellisen hienosti 21,6 karaatin kultaseoksesta valmistettuja Sveitsin 20 frangin kultakolikoita kaunistaa Sveitsin vaakuna sekä kaunis naisfiguuri. 

Pettämätön yhdenmukaisuus ja sveitsiläinen laatu tekevät tästä kolikosta vertauskuvan yhdelle maailman vauraimmista maista. Sveitsi on kautta aikojen ollut synonyymi taloudelliselle vakaudelle ja turvallisuudelle. Siksi Sveitsin Vreneli onkin suosituin historiallinen kultakolikko valtaosalle jalometalliasiantuntijoita, sijoittajia ja keräilijöitä ympäri maailman.

Miksi ostaa

 • Sveitsin 20 frangin Vrenelit ovat halutuimpia sveitsiläisiä kultakolikoita. Kolikkoa koristaa kaunis Helvetian, Sveitsin naishenkilöitymän, muotokuva ja se esittelee verratonta yhdenmukaisuutta kuuden vuosikymmenen ajalta. Vrenelit ovat tämän vauraan alppimaan tunnetuimpia historiallisia kultakolikoita.
 • Sveitsin Vrenelit ovat Sveitsin likvideimpiä kultakolikoita. Vreneleitä on lyöty noin 61 miljoonaa kappaletta ja ne ovat tunnettu tavaramerkki kultakauppiaiden ja sijoittajien keskuudessa.
 • Sveitsin 20 frangin kultakolikot ovat rahaa. Ne on vapautettu arvonlisäverosta ja pääomatuloverosta Sveitsissä.
 • Sveitsin 20 frangin kultakolikot ovat kansainvälisesti tunnettuja. Ne ovat vertauskuvia Sveitsille, yhdelle maailman vakaimmista ja vauraimmista maista. 20 frangin Vreneli on symboli luottamukselle, vakaudelle ja yhdenmukaisuudelle. Ne ovat "Swiss made".
 • Sveitsin 20 frangin kultakolikot ovat tapa säästää. Vrenelit ovat ihanteellinen valinta pitkäaikaiseksi sijoitukseksi, kun arvostat turvallisuutta ja pysyvyyttä, jonka fyysisen kullan omistaminen antaa.
 • Sveitsin 20 frangin kultakolikot ovat erinomainen lisä salkkuusi. Kullan alhainen riippuvuus muista rahoitustuotteista tekee Vreneleistä hyvän keinon suojautua markkinariskeiltä.

Kullan ostaminen tarkoittaa matalia riskejä ja arvon säilyttämistä

Kullan arvo on vuosien saatossa noussut tehden siitä hyvän arvon säilyttäjän.

 • Tuotteen arvo (1kpl)
  442,04 €
 • Takaisinostohinta
  401,41 €
 • Riski nyt
  40,63 €

Fakta: Kullan hinta EUR on noussut 80.38% viimeisen 8 vuoden aikana. Alimmillaan hinta oli 1011,47 EUR/oz ja korkeimmillaan 2286,90 EUR/oz. Nykyinen maailmanmarkkinahinta on 2170,57 EUR/oz

Historia

Nimi Sveitsin Helvetia kolikon takana

Sveitsin kuuluisimman kultakolikon, sekä maan itsensäkin, nimi on peräisin kelttiläisestä heimosta, jota kutsuttiin nimellä Helvetii. Heimo asettui 500 jaa. alppialueille, joka tänä päivänä tunnetaan Sveitsinä. Heimon nimi, ja näin myös alueen nimi, oli peräisin latinan kielestä. Nykyisin Sveitsin virallinen nimi on Sveitsin valaliitto, tai latinaksi Confoederatio Helvetica. Sveitsin Vrenelin, eli Helvetican, nimi tuleekin maan latinankielisestä nimestä.

Sveitsin frangin synty

Aina 1800-luvun puoliväliin saakka Sveitsin kantoneilla (osavaltioilla) oli oikeus omaan rahaan. Kantonit käyttivät oikeuttaan ja liikkeelle laskettiin suuret määrät eri arvoisia ja painoisia kolikoita eri kultapitoisuuksilla ja koostumuksilla. Lisäksi maahan virtasi paljon muiden maiden kolikoita Sveitsin suotuisan maantieteellisen sijainnin vuoksi sekä myös monien Sveitsistä Euroopan muihin maihin palkkasotilaiksi lähteneiden miesten rahalähetyksinä kotimaahansa. Liikkeellä olevat monenlaiset kolikot vaikeuttivat päivittäistä rahaliikennettä ja vähentääkseen hämminkiä, kantonit sopivat että raha lyötäisiin jatkossa liittovaltion puolesta. Vuonna 1850 lainsäädännön tultua voimaan, Sveitsin liittokokous asetti valaliiton rahalain, jossa säädettiin että hopeasta tuli uuden rahajärjestelmän perusta ja että uusia yhdenmukaisia hopeakolikoita kutsuttiin Sveitsin frangeiksi.

Sveitsin frangi ja latinalainen rahaliitto

Vuonna 1865 Italia, Ranska, Belgia ja Sveitsi perustivat Euroopan ensimmäisen suuren valuuttaunionin nimeltään "Latin Monetary Union", latinalainen rahaliitto. Liiton perustamisella pyrittiin yhtenäistämään jäsenmaiden raha yhteen valuuttaan. Liiton perustajamaat sopivat yhtenäisen pitoisuuden ja painon kolikoilleen, joka oli sama kuin jo aiemmin käytössä olleilla Ranskan hopea- ja kultafrangeilla. Maat sopivat voivansa vapaasti vaihtaa toistensa kulta- ja hopeakolikoita, riippumatta mitä kuvaa kolikot kantoivat. Näiden kahden metallin suhdeluvuiksi sovittiin, että 4,5 grammaa hopeaa vastasi 0,290322 grammaa kultaa, suhteen ollessa 15,1:1. Standardisointi helpotti ja yksinkertaisti jäsenmaiden kauppaa ja se oli niin houkutteleva konsepti, että myös muita Euroopan maita liittyi liiton jäseniksi. Vaikka liitossa oli useita puutteita, yhden ollessa se, että yksittäiset hallitukset laskivat liikkeelle ylimääräistä paperirahaa yli paperirahalle ja kultakolikoille sovitun suhdeluvun, ne olivat kaikki seurausta huonosta inhimillisestä harkinnasta kuin yhtenäisistä kultakolikoista. Tästä huolimatta liitto laajeni aina ensimmäisen maailmansodan syttymiseen asti, ja loppui muodollisesti vuosikymmen myöhemmin vuonna 1927.

Sveitsin 20 frangin kultakolikon synty

Vaikka Sveitsi liittyi rahaliittoon, joka perustui kulta- ja hopearahaan, liittyessään liittoon Sveitsi päätti olla lyömättä omia kultafrangejaan. Päätös piti lähes kaksikymmentä vuotta. Päätös oli kaksijakoinen: Sveitsiin virtasi kultakolikoita sen kahdesta tärkeimmästä kauppakumppanimaasta, Italiasta ja Ranskasta. Koska maat kuuluivat rahaliittoon ja niiden valuutat oli yhtenäistetty, ei Sveitsillä ollut syytä lyödä omia kolikoita. Toinen syy oli, että rahaliiton kolikoiden arvo oli asetettu karkeasti vastaamaan kullan markkinahintaa ja kolikoiden valmistaminen oli epäedullista.

Liiton muut jäsenmaat sietivät Sveitsin toimintaa jonkin aikaa, mutta kun Ranska syytti Sveitsiä rahaliitossa loisimisesta, Sveitsin hallitus päätti vain poliittisista syistä vuonna 1833 ryhtyä lyömään omaa versiotaan kultafrangista. Vaikka Sveitsi sitoutui oman kolikkonsa valmistamiseen, niiden lyöntimäärät olivat suhteellisen pieniä seuraavien kahdenkymmenen vuoden ajan. Tämä kuitenkin muuttui ensimmäisen maailmansodan syttyessä, kun sekä Ranska että Italia hylkäsivät rahaliiton. Ensimmäisen ja toisen maailmansodan välillä Sveitsi laski liikkeelle noin 51 miljoonaa kultafrangia, 83 % kaikista Sveitsissä vuoden 1883 jälkeen lyödyistä 20 frangin kultakolikoista.

Sveitsin frangin arvo oli tuettu kultakantaan

Maailma alkoi luopua kultakannasta Yhdysvaltojen vanavedessä. Vaikka Sveitsillä oli samankaltainen järjestelmä paperirahan painamisessa, laki velvoitti Sveitsin kansallispankin pitämään vähintään 40 % varallisuudestaan kullassa. Tämä tarkoitti, että Sveitsin ei ollut mahdollista kasvattaa paperirahan määrää kullan ja paperirahan välille määrätyn suhdeluvun vuoksi. Tämän johdosta Sveitsin paperifrangi nähtiin vanhan kultafrangin luotettavana johdannaisena ja siitä tuli vahvin ja parhaiten menestynyt paperivaluutta 1970-luvulta asti.

Valitettavasti päätettiin, että Sveitsin ei kannattanut pitää valuuttaa, joka oli yhtä vahva kuin kulta ja siksi poliittisella päätöksellä Sveitsin perustuslakiin tehtiin muutos, joka irrotti Sveitsin kultakannasta huhtikuussa 1999. Vuotta myöhemmin, kullan hinnan ollessa alhaisimmillaan 20 vuoteen unssihintanaan 250 USD, Sveitsin kansallispankki ryhtyi vähitellen luopumaan kultavarannostaan myymällä sitä markkinoille. Ensimmäinen erä oli saatu myytyä vuonna 2005, jolloin 1300 tonnia kultaa oli myyty keskimäärin $351 unssihintaan. Tämä johti suunnattoman suureen tappioon Sveitsin kansalle, ajatellen että kullan hinta nousi jopa 1900 dollariin unssilta vuonna 2011. Tähän päivään mennessä Sveitsin pankki on myynyt 1550 tonnia kultaa alkuperäisestä 2590 tonnin varastostaan. Kultaa on jäljellä enää 1040 tonnia, eli 10 % Sveitsin pankin omaisuuserästä. 

Tuotteen paino grammoina
6.4516
Kulta paino grammoina
5.80644
Puhtaus
900
Kulta paino troy unsseina
0.18668
Halkaisija
21
Paksuus
-
Nimellisarvo
20 Sveitsin frangia
Valmistaja
Sveitsi

Etupuoli

Kolikon etupuolella on kuvattuna Helvetia, Sveitsin naishenkilöitymä, letitetyin hiuksin kukkaseppele hartioillaan. Sveitsin Alpit näkyvät naishahmon takana. Hartian alapuolella on kolikon suunnittelijan allekirjoitus, "F.LANDRY". Muotokuvan yläpuolella on teksti "HELVETIA".

Kääntöpuoli

Kolikon kääntöpuolella on Sveitsin vaakuna, jonka takana on tammenoksa sekä nauhoja. Vasemmalla puolella on kolikon nimellisarvo "20" ja oikealla puolella valuutta "FR". Kolikon lyöntivuosi sekä rahapajan merkki on kolikon alareunassa.

Pakkaus

Kolikko pakataan kovamuoviseen kapseliin asiakkaan niin halutessa.

Turvallinen ja nopea toimitus Postin kautta

Tilauksesi lähetetään kirjattuna tai postivakuutettuna lähetyksenä. Kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi, tilauksesi lähtee matkaan yhden arkipäivän kuluessa. Toimitusaika on 2-4 arkipäivää. Saat Postilta ilmoituksen, kun tilauksesi on noudettavissa lähimmästä postin toimipisteestäsi. Voit myös noutaa tilauksesi toimipisteestämme Helsingistä heti, kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi. Mikäli varastotilanteemme on puutteellinen, olemme sinuun yhteydessä viivästyksestä.

Vakuutus

Lähetys on täysin vakuutettu ja on hyvin epätodennäköistä, että paketti katoaisi tai vaurioituisi. Mikäli näin kuitenkin tapahtuisi, Posti on velvollinen korvaamaan tuotteet täydestä arvostaan.

Seuranta

Kun tuotteet on pakattu ja lähetetty, saat sähköpostiisi ohjeet lähetyksen seurantaan.

Toimituskulut

Tavex tarjoaa helpon ja turvallisen toimitustavan tilauksiin. Katso tarkemmat toimituskulut.

Laaja varastosaatavuus

Valtaosa Tavexin tuotteista löytyy aina varastosta ja siksi Tavex voi tarjota tuotteille nopean toimituksen markkinoiden johtavaan hintaan. Tavex on useiden suurimpien rahapajojen (esim. Perth Mint, Itävallan rahapaja, China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse ja Valcambi) sekä useiden muiden tehtaiden ja myyjien virallinen yhteistyökumppani.

Nouto samana päivänä

Voit tulla myymäläämme ostoksille tai tutustumaan tuotteisiin. Mikäli haluat ostaa sijoituskultaa tai -hopeaa, voit tehdä sen myymälässämme joko käteis- tai korttimaksulla tai tilisiirtona. Voit myös tehdä tilauksen nettikaupastamme ja suorittaa maksun tilisiirtona. Mikäli suoritat maksun saman pankkiryhmän sisällä kuin missä Tavexin pankkitili on, ovat tilaamasi tuotteet noudettavissa heti maksun suoritettuasi. Muussa tapauksessa voit noutaa tuotteet seuraavana pankkipäivänä, heti kun raha näkyy Tavexin tililllä.

Alhaiset hinnat

Yli 25 vuoden kokemus ja suuret vaihdettavat määrät ovat mahdollistaneet meidät tekemään kauppaa markkinoiden parhain hinnoin. Tavexin kanssa voit maksimoida sijoituksesi alhaisten marginaalien vuoksi.

Tuote varastossa

Tuote on varastossa ja valmis noudettavaksi heti kun suoritus näkyy tilillämme.

Varaa ilmainen konsultointi
Opi lisää sijoitustuotteista ja saa arvokkaita näkemyksiä markkinoista.