Luo uusi vahti

Luo uusi hintarobotti

+ -
Tilauksesi on noudettavissa heti kun maksusuoritus näkyy Tavexin tilillä.

Luo uusi hintarobotti

Hintarobottien yhteenveto

Voit peruuttaa hintarobotin koska tahansa, eikä sinulla ole mitään rahallisia velvoitteita, kun hintarobotti tekee tilauksen.

Ranskan 20 frangin seppelepäinen Napoleon III Varastossa

Tavexilla on ilo tarjota eurooppalainen klassikko, arvostettu Ranskan 20 frangin Napoleon III kultakolikko. Ranskan 20 frangin kultakolikoiden ... lue lisää
Ostamme
1+ 253,08 €
Postitse - 8,00 €
Nouto toimipisteestä - Ilmainen

Esittely

Tavexilla on ilo tarjota eurooppalainen klassikko, arvostettu Ranskan 20 frangin Napoleon III kultakolikko. Ranskan 20 frangin kultakolikoiden yli 600-vuotinen rikas historia muistuttaa Ranskan tärkeydestä yhtenä suurvaltana 1800- ja 1900-luvuilla.

Itsensä Napoleon Bonaparten yhdenmukaistamana ja valtuuttamana, 20 frangia lukeutuu Ranskan vaalituimpiin ja halutuimpiin kultakolikoihin. Ranskan 20 frangin kultakolikoiden täydellinen yhdenmukaisuus ja virheettömyys yli vuosisadan ajan helpotti maailmankauppaa ja kolikosta tuli Euroopan rahaliiton perusta. Yli 500 miljoonan kappaleen lyöntimäärällä kolikot ovat likvidejä ja laajalti tunnettuja Euroopan jalometallimarkkinoilla.

20 frangin Napoleon III kultakolikossa on tyylikäs näkökulma ranskalaiseen kulttuuriin. Kolikko on edullisen painoinen ja tämä tekee siitä hyvän keräilykolikon, lahjan tai käsinkosketeltavan sijoitustuotteen.

Miksi ostaa

 • 20 frangin Napoleon III kultakolikot ovat arvostettuja ranskalaisia kultakolikoita. 20 frangin kultakolikko on Ranskan tunnetuin kolikko ja yksi Euroopan tunnetuimmista kultarahoista.
 • 20 frangin Napoleon III kultakolikot ovat rahaa. Ne on vapautettu arvonlisäverosta ja ovat siksi vaihdettavissa ympäri Euroopan sijoituskultakauppiaiden ja sijoittajien keskuudessa.

 • 20 frangin Napoleon III kultakolikot ovat likvidejä. Yli viidensadan miljoonan kappaleen lyöntimäärällään 20 frangin kultakolikoilla on vahva likviditeetti ja taatut markkinat.

 • 20 frangin Napoleon III kultakolikot olivat osa Euroopan ensimmäistä rahaliittoa. Ranskan kultafrangi oli latinalaisen rahaliiton, Euroopan ensimmäisen suuren rahaliiton, perusta.

 • 20 frangin Napoleon III kultakolikot ovat erinomainen lisä salkkuusi. Kullan alhainen riippuvuus muista rahoitustuotteista tekee Ranskan 20 frangin kultakolikoista hyvän keinon suojautua markkinariskeiltä.

 • 20 frangin Napoleon III kultakolikot ovat tapa säästää. Ranskan 20 frangin kultakolikot ovat ihanteellinen valinta pitkäaikaiseksi sijoitukseksi, kun arvostat turvallisuutta ja pysyvyyttä, jonka fyysisen kullan omistaminen antaa.

 

Kullan ostaminen tarkoittaa matalia riskejä ja arvon säilyttämistä

Kullan arvo on vuosien saatossa noussut tehden siitä hyvän arvon säilyttäjän.

 • Tuotteen arvo (1kpl)
  263,51 €
 • Takaisinostohinta
  253,08 €
 • Riski nyt
  10,43 €

Fakta: Kullan hinta EUR on noussut +26.36% viimeisen 8 vuoden aikana. Alimmillaan hinta oli 858,16 EUR/1oz ja korkeimmillaan 1 386,70 EUR/1oz. Nykyinen maailmanmarkkinahinta on 1 358,77 EUR/1oz

Historia

Ranskan kultafrangin alkuperä

Kultafrangin kiehtova historia alkoi 1300-luvulla satavuotisen sodan aikana. Tuona aikana Ranskan ja Britannian välillä oli konflikteja ja Poitiersin taistelun aikana vuonna 1356 englantilaiset kaappasivat Ranskassa Ranskan kuningas Juhana II:n. Englantilaiset perivät lunnaita Ranskan kuninkaasta, tarkalleen kolme miljoonaa kultakolikkoa. Kun ehdoista oli sovittu, kuningas Juhana vapautettiin ja hänen vapautumistaan juhlistettiin kultakolikolla, joka nimettiin "franc a cheval", eli hevosella vapauteen. Kolikko kuvasi kuninkaan saapumista ratsastaen vankeudesta vapauteen. Vaikka uutta kultafrangia käytettiin kaupankäynnissä ympäri Ranskan, siihen kohdistui usein arvonkorotuksia. Tämä muuttui, kun Napoleon Bonaparte astui valtaan 1800-luvun alussa.

 

Napoleon Bonaparte käynnisti Ranskan kultafrangien lyönnin

Napoleon Bonaparte, jota pidetään yhtenä maailman etummaisina sotilasjohtajina, oli lahjakas poliitikko ja onnistui Ranskan vallankumouksen aikana vakuuttamaan itsensä Ranskan uuden hallituksen ensimmäiseksi konsuliksi. Vankkumattomana kullan kannattajana hän auktorisoi Napoleon kultakolikon normit ja valmistuksen vuonna 1803. Uudessa kolikossa oli Napoleonin muotokuva ja sitä lyötiin alunperin 20 ja 40 frangin arvoisina. 5, 10, 50 ja 100 frangin kolikot otettiin käyttöön myöhemmin ja niitä lyötiin useita kertoja, mutta suosituimmaksi ja eniten lyödyksi kultafrangiksi tuli 20 frangin kolikko. Ensimmäinen 10 frangin kultakolikko lyötiin vuonna 1850 ja se painoi 3,225 grammaa ja sisälsi 90 %, eli 2,902 grammaa, kultaa. 

10 frangin kultakolikko tuli ulos viimeisen kerran vuonna 1914 ja vaikka kolikon design muuttui vuosien aikana, kolikon nimellisarvo ja yhtenäisyys pysyi samana, myötävaikuttaen kolikon maineeseen ja suosioon luotettavana ja tarkkana kultakolikkona. Niinpä kaikkia 1800- ja 1900-luvuilla lyötyjä 10 frangin kultakolikoita kutsutaan Napoleoneiksi.

 

Napoleon III koristaa Ranskan 10 frangin kolikkoa

Charles Louis Napoleon (III) Bonaparte, Napoleon I:n veljenpoika, syntyi Pariisissa vuonna 1808. Hän varttui maanpaossa, sillä Napoleon I syöstiin vallasta vuonna 1815 ja karkotettiin Ranskasta. Aikuisen elämänsä aikana maanpaossa Charles Louis Napoleon hautoi suunnitelmia kuinka saada itsensä takaisin valtaan Napoleon I:n laillisena vallanperijänä.

Vuonna 1848 aukesi mahdollisuus, kun Ranskan kuningas Louis Philippe syöstiin vallasta helmikuun vallankumouksen seurauksena. Ranskaan palannut Charles Louis Napoleon onnistui varmistamaan enemmistön kansanäänestyksessä, kun Ranskalle valittiin uusi hallitsija. Äänestyksen tuloksena Charles Louis Napoleon vahvistettiin valalla Ranskan uuden tasavallan presidentiksi. Virkakautensa alussa hän hallitsi presidenttinä, mutta koska Ranskan perustuslaki rajoitti hänen hallitsijuutensa vain yhteen kauteen, hän kaappasi vallan ja nimitti itsensä Ranskan keisariksi ja hallitsi näin diktaattorina.

Vaikka Napoleon III johti maata diktaattorina, hän osoittautui tehokkaaksi johtajaksi, joka muutti Ranskan yhteiskuntaa dramaattisesti positiiviseen suuntaan. Kahden hallitsijakautensa aikana Ranska kukoisti niin taloudellisesti kuin sosiaalisestikin. Napoleon III:n huomiotaherättävät yhteiskunnalliset uudistukset sisälsivät lakko-oikeuden työntekijöille ja oikeuden järjestäytyä sekä naisille paremmat mahdollisuudet julkiseen koulutukseen. Hänen talouspolitiikkansa alensi hintoja, mikä edisti kaupankäyntiä. Hän sijoitti suuria summia Ranskan infrastruktuuriin; rautateitä, kanaaleita, maanteitä ja satamia rakennettiin. Valtakautensa aikana Ranskan laivasto kasvoi toiseksi suurimmaksi maailmassa heti Britannian laivaston jälkeen. Myös Ranskan teollisuus ja maatalous kasvoi, jonka johdosta nälänhätä väistyi ensimmäistä kertaa vuosisatoihin.

Vaikka Napoleon III nautti laajaa kannatusta ranskalaisten äänestäjien keskuudessa, hän kohtasi kasvavan sisäisen poliittisen opposition. Vuonna 1870 Napoleon III vangittiin, kun hänen armeijansa hävisi tärkeän taistelun Preussin joukkoja vastaan. Taistelun hävinneenä Ranska antautui ja hävisi samalla Ranskan-Preussin sodan. Napoleon III:n poliittiset viholliset käyttivät hyväkseen Ranskan heikentynyttä asemaa ja Napoleon III:n poissaoloa syösten hänet Ranskan keisarin paikalta. Kun rauhansopimus solmittiin Ranskan ja Preussin välille, Napoleon III vapautettiin. Vaikka hän oli vapaa, Napoleon III ei voinut palata kotiin, sillä hänen poliittinen asemansa oli riistetty ja kansa oli edelleen vihainen hävitystä sodasta. Charles Louis Napoleon Bonaparte päätti muuttaa Britanniaan, missä hän eli vaimonsa kanssa kuolemaansa saakka vuonna 1873.

Nimellisarvo
20 frangia
Halkaisija
21
Puhtaus
900
Kulta paino grammoina
5.80644
Tuotteen paino grammoina
6.4516
Kulta paino troy unsseina
0.18668
Valmistaja
-
Valmistusmaa
Ranska

Etupuoli

Kolikon etupuolella on Charles Louis Napoleon Bonaparten, Napoleon I:n veljenpojan, seppelepäinen muotokuva. Muotokuvaa ympäröi teksti "NAPOLEON III EMPEREUR". Muotokuvan alapuolella on mestarikaivertajan nimikirjoitus "BARRE".

 

Kääntöpuoli

Kolikon kääntöpuolella on koristeellinen kilpi, jonka keskellä on kotkan kuva. Kilpeä ympäröi teksti "EMPIRE FRANCAIS", eli "Ranskan keisarikunta", sekä kolikon nimellisarvo 20 FR. Kilven alapuolelle on merkitty kolikon lyöntivuosi sekä rahapajan merkki.

 

Tuotteiden arvo
Riskisi, jos myyt heti takaisin

Turvallinen ja nopea toimitus Postin kautta

Tilauksesi lähetetään kirjattuna tai postivakuutettuna lähetyksenä. Kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi, tilauksesi lähtee matkaan yhden arkipäivän kuluessa. Toimitusaika on 2-4 arkipäivää. Saat Postilta ilmoituksen, kun tilauksesi on noudettavissa lähimmästä postin toimipisteestäsi. Voit myös noutaa tilauksesi toimipisteestämme Helsingistä heti, kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi. Mikäli varastotilanteemme on puutteellinen, olemme sinuun yhteydessä viivästyksestä.

Vakuutus

Lähetys on täysin vakuutettu ja on hyvin epätodennäköistä, että paketti katoaisi tai vaurioituisi. Mikäli näin kuitenkin tapahtuisi, Posti on velvollinen korvaamaan tuotteet täydestä arvostaan.

Seuranta

Kun tuotteet on pakattu ja lähetetty, saat sähköpostiisi ohjeet lähetyksen seurantaan.

Toimituskulut

Tavex tarjoaa helpon ja turvallisen toimitustavan tilauksiin. Katso tarkemmat toimituskulut.

Laaja varastosaatavuus

Valtaosa Tavexin tuotteista löytyy aina varastosta ja siksi Tavex voi tarjota tuotteille nopean toimituksen markkinoiden johtavaan hintaan. Tavex on useiden suurimpien rahapajojen (esim. Perth Mint, Itävallan rahapaja, China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse ja Valcambi) sekä useiden muiden tehtaiden ja myyjien virallinen yhteistyökumppani.

Nouto samana päivänä

Voit tulla myymäläämme ostoksille tai tutustumaan tuotteisiin. Mikäli haluat ostaa sijoituskultaa tai -hopeaa, voit tehdä sen myymälässämme joko käteis- tai korttimaksulla tai tilisiirtona. Voit myös tehdä tilauksen nettikaupastamme ja suorittaa maksun tilisiirtona. Mikäli suoritat maksun saman pankkiryhmän sisällä kuin missä Tavexin pankkitili on, ovat tilaamasi tuotteet noudettavissa heti maksun suoritettuasi. Muussa tapauksessa voit noutaa tuotteet seuraavana pankkipäivänä, heti kun raha näkyy Tavexin tililllä.

Alhaiset hinnat

Yli 25 vuoden kokemus ja suuret vaihdettavat määrät ovat mahdollistaneet meidät tekemään kauppaa markkinoiden parhain hinnoin. Tavexin kanssa voit maksimoida sijoituksesi alhaisten marginaalien vuoksi.

Tuote loppu varastosta

Tämä tuote on juuri nyt loppu varastosta, mutta voit tilata sen etukäteen. Otamme yhteyttä sinuun kun tuote on saatavissa.

Tavex ID

Luo turvallinen Tavex-tili ja saa ensimmäinen tilauksesi ilman toimituskuluja. Käytössäsi on myös demo- ja oikea salkunhoitaja, sijoitustyökalut ja paljon muuta.

Luo Tavex-tili
Tavex ID

Luo turvallinen Tavex-tili ja saa ensimmäinen tilauksesi ilman toimituskuluja. Käytössäsi on myös demo- ja oikea salkunhoitaja, sijoitustyökalut ja paljon muuta.

Varaa ilmainen konsultointi
Opi lisää sijoitustuotteista ja saa arvokkaita näkemyksiä markkinoista.