Luo uusi vahti
Luo uusi hintarobotti
+ -
Luo uusi hintarobotti
Hintarobottien yhteenveto

Voit peruuttaa hintarobotin koska tahansa, eikä sinulla ole mitään rahallisia velvoitteita, kun hintarobotti tekee tilauksen.

Unkarin Franz Joseph 20 frangia/8 forinttia

Ei varastossa
Unkarin tunnetuin historiallinen kultakolikko, Franz Joseph, on kiehtova pala kultaa. Sitä on lyöty kahdessa eri valuutassa, jotka molemmat ... lue lisää
Myymme Ostamme
-
400,96 €
Kaikki kuvat ovat vain suuntaa antavia eivätkä välttämättä vastaa täydellisesti kyseistä tuotetta.

Esittely

Unkarin tunnetuin historiallinen kultakolikko, Franz Joseph, on kiehtova pala kultaa. Sitä on lyöty kahdessa eri valuutassa, jotka molemmat ovat osa Unkarin pitkää rahahistoriaa. Myös nimillä "Unkarin 8 forinttia" ja "Unkarin 20 frangia" tunnettu kolikko ilmentää Itävalta-Unkarin, Euroopan toiseksi suurimman valtion ja yhden maailman aikansa johtavimman vallan, historiaa. Menneisyys on ikuistettu 21,6 karaatin kultakolikkoon, joka valmistettiin Euroopan ensimmäisen rahaliiton, Latinalaisen rahaliiton, standardien mukaisesti. 20 frangin/8 forintin kultakolikkoa koristaa Unkarin vaakuna sekä Itävallan Franz Josephin, yhden Euroopan suurimmista kuninkaallisista, muotokuva. Kolikkoa lyötiin vuosien 1870 ja 1892 välillä Kreminican rahapajassa, joka on nykyisin yksi maailman vanhimmista rahapajoista. 

Miksi ostaa

 • 20 frangin/8 forintin kultakolikot ovat muistoja Unkarin loistokkaasta menneisyydestä. Unkarin vaakunalla koristetut kolikot noudattavat täydellistä yhdenmukaisuutta ja ne ovat erityisen tunnettuja Keski-Euroopassa.
 • Unkarin 20 frangin/8 forintin kultakolikot sopivat hyvin kokoelmiin. Tämän kolikon omistamalla omistaa myös palasen Euroopan historiaa. Se ilmentää yhden suurvallan, Itävalta-Unkarin keisarikunnan, historiaa ja kuvaa yhtä aikansa suurimmista kuninkaallisista, keisari Franz Josephia.
 • Unkarin 20 frangin/8 forintin kultakolikot ovat rahaa. Ne on vapautettu arvonlisäverosta ja ovat vaihdettavissa ympäri Euroopan kullan osto- ja myyntiliikkeissä ja sijoittajien keskuudessa.
 • Unkarin 20 frangin/8 forintin kultakolikot ovat tapa säästää. Ne ovat ihanteellinen valinta pitkäaikaiseksi sijoitukseksi, kun arvostat turvallisuutta ja pysyvyyttä, jonka fyysisen kullan omistaminen antaa.
 • Unkarin 20 frangin/8 forintin kolikko seuraa kullan hintaa. Sen arvo määräytyy pääasiassa sen kultapitoisuuden mukaan, joka linkittyy kullan maailmanmarkkinahintaan.

Kullan ostaminen tarkoittaa matalia riskejä ja arvon säilyttämistä

Kullan arvo on vuosien saatossa noussut tehden siitä hyvän arvon säilyttäjän.

 • Tuotteen arvo (1kpl)
  442,11 €
 • Takaisinostohinta
  400,96 €
 • Riski nyt
  41,15 €

Fakta: Kullan hinta EUR on noussut 80.45% viimeisen 8 vuoden aikana. Alimmillaan hinta oli 1011,47 EUR/oz ja korkeimmillaan 2286,90 EUR/oz. Nykyinen maailmanmarkkinahinta on 2171,44 EUR/oz

Historia

Unkarin forintin historia

Jotta voisi ymmärtää paremmin Unkarin 20 frangin/8 forintin kultakolikkoa, on sukellettava osaan Unkarin historiaa, jolloin kuningas Charles I (suomeksi Kaarle I) muutti Unkarin kuningaskunnan suurvallaksi. Unkari, joka oli merkittävä valtio jo toisen vuosituhannen alussa, muuttui 1300-luvulla kuningas Charles I:n vallan alla maantieteellisesti Euroopan toiseksi suurimmaksi kuningaskunnaksi. Huippukautenaan Unkarin kuningaskunta laajeni. Se kattoi suuren alueen rajoittuen lännessä Adrianmeren rannikkoon, etelässä Balkanin vuoristoon, idässä kattaen suuren osan Transylvaniasta sekä pohjoisessa Karpaattien vuoristoon. Nykyinen Unkari on vain varjo sen entisestä loistosta.

Charles I, joka tunnettiin myös Charles Robertina, polveutui Italian ja Unkarin kuninkaallisista. Hän peri Unkarin kruunun 1300-luvun alussa ja hänen valtakautensa aikana Unkari kasvoi niin alueellisesti kuin taloudellisestikin. Charles I:n poliittiset ja sotilaalliset taidot auttoivat saavutuksissa, mutta hänen valtansa suurin voima oli kulta, ja sitä oli paljon.

Kuningas Charles I:n aikana löydettiin suuria kultaesiintymiä nykyisen Slovakian alueelta. Nämä kaivokset tuottivat kultaa niin runsaasti, että Unkarin kuningaskunnasta tuli Euroopan suurin ja yksi maailman suurimmista kullan tuottajista. Kullan tasainen virta Unkarin kassaan edesauttoi suuresti Charlesin kykyä hallita ja hän tekikin Unkarissa suuren rahauudistuksen, joka loi pohjan kultaiselle Unkarin forintille.

Euroopan kauppaa hallitsi tuohon aikaan menestynyt 24 karaatin kultakolikko floriini, jota lyötiin Italian Firenzessä. Charles käytti floriinia mallina ja forintista tuli yhdenmukainen floriinin kanssa. Unkarin forintin nimi oli aluksi florentinus ja nimi lyhennettiin myöhemmin forintiksi.

Saadakseen uudet forintin kultakolikot lyödyksi, Charles antoi perustaa rahapajan Kremnicaan, lähelle yltäkylläisiä kultaesiintymiä. Rahapaja ryhtyi työhön ja kultaforintit levisivät ympäri kuningaskuntaa. Koska Charles sitoutui vahvasti kolikon yhdenmukaisuuteen, aikaisemmin tuhoa tehnyt inflaatio saatiin aisoihin. Forintin tinkimättömyys myötävaikutti kaupan kasvuun, sillä se oli mukava ja turvallinen maksuväline. Julkinen talous parani kaupungeissa ja kunnissa ja myös kuninkaallinen kassa hyötyi tästä verojen muodossa.

Kremnican rahapajasta tuli alueen tärkein jalometallirahojen tuottaja, joka oli forinttien lyömisen lisäksi vastuussa myös useiden muiden Euroopan kuuluisimpien kultakolikoiden valmistuksesta, yhden näistä ollessa dukaatti. Kremnican rahapaja on edelleen tänä päivänä toiminnassa ja se on näin yksi vanhimmista yhtäjaksoisesti tuottaneista rahapajoista maailmassa.

Unkarin 20 frangin/8 forintin kultakolikon alku

Unkarin kuningaskunta sulautui seuraavien parin vuosisadan aikana osaksi Habsburgin keisarien valtakuntaa ja tuli näin osaksi Itävallan keisarikuntaa 1800-luvun alussa. Kun Itävalta hävisi Preussin-Itävallan sodan vuonna 1867, Unkarin kansallismieliset käyttivät hyväkseen Itävallan heikentynyttä poliittista asemaa ja varmistivat Unkarin osittaisen itsenäisyyden, joka antoi Unkarille täyden itsehallinnon maan sisäisiin asioihin. Unkari jakoi kuitenkin ulkopolitiikan Itävallan kanssa. Näin syntynyttä kaksoismonarkiaa kutsuttiin Itävalta-Unkariksi.

Kun Unkari vastasi jälleen omasta valuutastaan, se otti käyttöön 20 frangin/8 forintin kultakolikon vuonna 1870. Syy siihen, että uudella kultakolikolla oli 20 frangin nimellisarvo, oli että Itävalta oli kolme vuotta aiemmin tehnyt sopimuksen Ranskan kanssa ja tullut osaksi Latinalaista rahaliittoa. Sopimus sitoi näin myös Unkaria.

Rahaliitto perustettiin alunperin vuonna 1865 Italian, Ranskan, Sveitsin ja Belgian välille ja sen tavoite oli yhtenäistää maiden valuutat. Liiton perustajamaat sopivat kolikoidensa yhtenäisestä kultapitoisuudesta ja painosta, joka asetettiin vastaamaan Ranskan hopea- ja kultakolikoita. Kun kolikot olivat yhtenäisiä, ne kelpasivat maksuvälineinä jokaisessa liiton maassa, riippumatta kolikkoon lyödystä kuvasta tai nimestä. Yhtenäinen valuutta helpotti kaupankäyntiä jäsenvaltioiden kesken ja houkutti myös Itävallan ja Unkarin liittymään mukaan.

Unkarin 20 frangin/8 forintin kultakolikot palvelivat päivittäisessä kaupankäynnissä Itävalta-Unkarissa

Itävalta-Unkari kukoisti aina 1870-luvulta ensimmäiseen maailmansotaan saakka. Teollisuus laajeni, tieteen ja taiteen alat menestyivät, infrastruktuuri modernisoitui, rautatiestöä ja jokien kanavia ja satamia rakennettiin. Unkarista tuli johtava ruoantuottaja Euroopalle ja imperiumi kokonaisuutena oli maailman neljänneksi suurin koneenrakentaja. Se oli voimakas talous, jossa Unkarin 20 frangin/8 forintin kultakolikolla oli tärkeä rooli päivittäisessä kaupankäynnissä. Tulojen kasvaessa ja kaupankäynnin kukoistaessa myös hallitsija Franz Josephin (joka on kuvattuna tähän kultakolikkoon) suosio kasvoi. Hänellä oli laaja kannattajakunta Unkarissa johtuen varsinkin hänen pasifistisesta asenteestaan Unkaria kohtaan, joka takasi maalle itsehallinnon.

Tuotteen paino grammoina
6.4516
Kulta paino grammoina
5.80644
Puhtaus
900
Kulta paino troy unsseina
0.18668
Halkaisija
21
Paksuus
-
Nimellisarvo
8 forinttia / 20 frangia
Valmistaja
Unkari

Etupuoli

Kolikon etupuolella on seppeleellä kruunatun keisari Franz Josephin muotokuva. Arvonimi "FERENCZ JOSEF I K A CS ES M H S D O AP KIR", joka tarkoittaa "Franz Joseph I, Jumalan armosta, Itävallan keisari ja Unkarin, Kroatian, Slovenian ja Dalmatian apostolinen kuningas" kiertää muotokuvaa. Muotokuvan alaosassa on Kremnican rahapajan merkki "K.B.".

Kääntöpuoli

Kolikon taustapuolelle on kuvattu Unkarin kuningaskunnan vaakuna, jota kiertää teksti "MAGYAR KIRALYSAG", joka tarkoittaa "Unkarin kuningaskunta". Kolikon nimellisarvo "20 fr" on vaakunan oikealla puolella ja "8 frt" vasemmalla. Kolikon alareunassa on kolikon lyöntivuosi.

Pakkaus

Kolikko pakataan kovamuoviseen kapseliin asiakkaan niin halutessa.

Turvallinen ja nopea toimitus Postin kautta

Tilauksesi lähetetään kirjattuna tai postivakuutettuna lähetyksenä. Kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi, tilauksesi lähtee matkaan yhden arkipäivän kuluessa. Toimitusaika on 2-4 arkipäivää. Saat Postilta ilmoituksen, kun tilauksesi on noudettavissa lähimmästä postin toimipisteestäsi. Voit myös noutaa tilauksesi toimipisteestämme Helsingistä heti, kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi. Mikäli varastotilanteemme on puutteellinen, olemme sinuun yhteydessä viivästyksestä.

Vakuutus

Lähetys on täysin vakuutettu ja on hyvin epätodennäköistä, että paketti katoaisi tai vaurioituisi. Mikäli näin kuitenkin tapahtuisi, Posti on velvollinen korvaamaan tuotteet täydestä arvostaan.

Seuranta

Kun tuotteet on pakattu ja lähetetty, saat sähköpostiisi ohjeet lähetyksen seurantaan.

Toimituskulut

Tavex tarjoaa helpon ja turvallisen toimitustavan tilauksiin. Katso tarkemmat toimituskulut.

Laaja varastosaatavuus

Valtaosa Tavexin tuotteista löytyy aina varastosta ja siksi Tavex voi tarjota tuotteille nopean toimituksen markkinoiden johtavaan hintaan. Tavex on useiden suurimpien rahapajojen (esim. Perth Mint, Itävallan rahapaja, China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse ja Valcambi) sekä useiden muiden tehtaiden ja myyjien virallinen yhteistyökumppani.

Nouto samana päivänä

Voit tulla myymäläämme ostoksille tai tutustumaan tuotteisiin. Mikäli haluat ostaa sijoituskultaa tai -hopeaa, voit tehdä sen myymälässämme joko käteis- tai korttimaksulla tai tilisiirtona. Voit myös tehdä tilauksen nettikaupastamme ja suorittaa maksun tilisiirtona. Mikäli suoritat maksun saman pankkiryhmän sisällä kuin missä Tavexin pankkitili on, ovat tilaamasi tuotteet noudettavissa heti maksun suoritettuasi. Muussa tapauksessa voit noutaa tuotteet seuraavana pankkipäivänä, heti kun raha näkyy Tavexin tililllä.

Alhaiset hinnat

Yli 25 vuoden kokemus ja suuret vaihdettavat määrät ovat mahdollistaneet meidät tekemään kauppaa markkinoiden parhain hinnoin. Tavexin kanssa voit maksimoida sijoituksesi alhaisten marginaalien vuoksi.

Tuote loppu varastosta

Tämä tuote on juuri nyt loppu varastosta, mutta voit tiedustella saatavuutta puhelimitse 09 68 149 149 tai sähköpostitse tavex@tavex.fi.

Varaa ilmainen konsultointi
Opi lisää sijoitustuotteista ja saa arvokkaita näkemyksiä markkinoista.