Luo uusi vahti

Luo uusi hintarobotti

+ -

Luo uusi hintarobotti

Hintarobottien yhteenveto

Voit peruuttaa hintarobotin koska tahansa, eikä sinulla ole mitään rahallisia velvoitteita, kun hintarobotti tekee tilauksen.

Tanskan 10 kruunun Kristian IX kultakolikko Varastossa

Tavexilla on ilo tarjota 10 kruunun Kristian IX kultakolikkoa, osaa Tanskan vaalituimmasta kultakolikkosarjasta. Tanskan 10 kruunun kultakolikkoa ... lue lisää
Myymme Ostamme
1-9 232,99 €
207,72 €
10-19 232,99 €
207,72 €
20+ 232,99 €
207,72 €

Esittely

Tavexilla on ilo tarjota 10 kruunun Kristian IX kultakolikkoa, osaa Tanskan vaalituimmasta kultakolikkosarjasta. Tanskan 10 kruunun kultakolikkoa lyötiin ensimmäisen kerran vuonna 1873 maailman menestyksekkäimmäksi rahaliitoksi osoittautueen Skandinavian rahaliiton perustamisen seurauksena. 10 kruunun kultakolikolla on suuri historiallinen merkitys, sillä ne olivat perusta rahaliitolle, jonka perustaminen johti neljän vuosikymmenen vaurauteen, tasapainoon ja rauhaan. Aikakausi ilmentyi näissä kestävissä 21,6 karaatin kultakolikoissa. Tanskan kuninkaallisen rahapajan taidokkaasti valmistamat 10 kruunun Kristian IX kultakolikot on koristettu Tanskaa kuvaavalla viehättävällä naisfiguurilla sekä kuninkaan itsensä muotokuvalla. Voidaankin nähdä, että 10 kruunun kultakolikot ovat Tanskan historian korvaamattomia perintökalleuksia ja täydellisiä keräilykolikoiksi tai annettavaksi lahjaksi. 

Miksi ostaa

 • 10 kruunun kolikko muodostaa osan Tanskan kuuluisimmasta kultakolikkosarjasta. Tanskan kultakruunut, joita laskettiin liikkeelle vuodesta 1873 vuoteen 1914, yhdistetään ajanjaksoon Tanskan historiassa, jota kuvaavat rauhan aika, yleisen vaurauden nousu sekä neljän vuosikymmenen vakaat hinnat. Ei ole ihme, että 10 kruunun kultakolikot ovat Tanskan halutuimpia kultakolikoita.
 • 10 kruunun kultakolikot ovat täydellisiä kolikkokokoelmiin. Nämä kolikot olivat Skandinavian rahaliiton, lähes täydellisen rahaliiton, sydämessä. Se tekee niistä hyvän lisän historiallisten kolikoiden kokoelmiin.
 • 10 kruunun kultakolikot ovat mainioita lahjoja. Kolikot ovat edullisen painoisia ja ne on koristettu Tanskaa kuvaavalla naisfiguurilla. Ne ovat täydellisiä lahjoja henkilöille, jotka pitävät Tanskaa arvossa.
 • 10 kruunun kultakolikot ovat rahaa. Ne on vapautettu arvonlisäverosta ja ovat siksi vaihdettavissa ympäri Euroopan sijoituskultakauppiaiden ja sijoittajien keskuudessa.
 • 10 kruunun kultakolikot ovat tapa säästää. Tanskan 10 kruunun kultakolikot ovat ihanteellinen valinta pitkäaikaiseksi sijoitukseksi, kun arvostat turvallisuutta ja pysyvyyttä, jonka fyysisen kullan omistaminen antaa.
 • 10 kruunun kultakolikot ovat erinomainen lisä salkkuusi. Kullan alhainen riippuvuus muista rahoitustuotteista tekee Tanskan 10 kruunun kultakolikoista hyvän keinon suojautua markkinariskeiltä.

Kullan ostaminen tarkoittaa matalia riskejä ja arvon säilyttämistä

Kullan arvo on vuosien saatossa noussut tehden siitä hyvän arvon säilyttäjän.

 • Tuotteen arvo (1kpl)
  232,99 €
 • Takaisinostohinta
  207,72 €
 • Riski nyt
  25,27 €

Fakta: Kullan hinta EUR on noussut 21.82% viimeisen 8 vuoden aikana. Alimmillaan hinta oli 858,16 EUR/oz ja korkeimmillaan 1 748,86 EUR/oz. Nykyinen maailmanmarkkinahinta on 1 603,35 EUR/oz

Historia

 

10 kruunun kultakolikot kasvattivat Tanskan vaurautta

SCU oli suuri etu kaikille jäsenilleen. Taloudelliset kulut olivat alhaisemmat, kun uusi yhteinen valuutta osoittautui vähemmän monimutkaiseksi kuin aiempi järjestelmä. Vaihtokurssit näiden kolmen maan välillä olivat vakaat, mikä helpotti suoraan kauppiaita ja kansalaisia keinottelijoiden kustannuksella. Inflaatiota ei esiintynyt rahaliiton aikana lähes ollenkaan. Itse asiassa vuodesta 1873 vuoteen 1914 keskimääräinen vuosittainen inflaation taso oli 0,1 %, kun taas käytettävissä olevat tulot kasvoivat lähes 100 %.

Järjestelmä tarjosi jäsenmailleen 40 vuoden vakauden, vaurauden ja rauhan. 10 kruunun kultakolikot olivat ajanjakson eturivissä näkemässä Tanskan muutoksen moderniksi teolliseksi kansakunnaksi. Maan reaalipalkkojen nousu kultakannan aikana oli korkeinta maailmassa. Maatalous kukoisti ja yli puolet Tanskan viennistä koostui maataloustuotteista vuonna 1914. Ulkomaankauppa kasvoi valtavasti ja Tanskasta tuli pääoman nettotuoja - osittain johtuen tasapainoisesta rahajärjestelmästä - kuolleisuus laski huomattavasti ja merkittäviä yhteiskunnallisia uudistuksia tehtiin. Ottaen kaiken edellämainitun huomioon, tämä oli Tanskan historian kulta-aikaa, kausi joka ilmentyy 10 kruunun kultakolikoissa.

Kulta-ajat eivät kuitenkaan kestä ikuisesti. Ensimmäisen maailmansodan raivotessa Ruotsin keskuspankki päätti, että olisi säästäväistä rajoittaa kullan vapaata liikkuvuutta ja paperirahan vaihtoa kullaksi väliaikaisesti. Norjan ja Tanskan keskuspankit seurasivat esimerkkiä. Edellytys toiminnalle oli rahaliiton alasajo. On epäselvää, oliko päätös ylireagointia keskuspankkien johtajien taholta, jotka todennäköisesti pyrkivät turvaamaan kansansa kullan, sillä sodan vaikutukset ja lopputulokset olivat tuntemattomia. Joka tapauksessa, heidän päätöksensä oli ensimmäinen naula arkussa, monien muiden seuratessa, joka johti rahaliiton hajoamiseen vuonna 1924. 

 

Tanskan kuninkaallinen rahapaja laski 10 kruunun kultakolikot liikkeelle

Tanskan siirryttyä kultakantaan vuonna 1873, Tanskan kuninkaallinen rahapaja ryhtyi laskemaan liikkeelle 10 kruunun kultakolikoita. Kuningas Kristian IX:n muotokuvalla 10 kruunun kultakolikoita laskettiin liikkeelle vuoteen 1900 mennessä 922 000 kappaletta. Kuningas Fredrik VIII: muotokuvalla kolikoita lyötiin vuosina 1908 ja 1909 461 000 kappaletta ja vuosina 1913 ja 1917 kuningas Kristian X:n muotokuvalla 444 000 kappaletta. Vuonna 1917 lyötyjä kolikoita (132 000 kpl) ei kuitenkaan koskaan laskettu yleisölle saataviksi, sillä Tanskan keskuspankki päätti lopettaa seteleiden vaihtamisen kultarahoihin vuonna 1914. Tämä kolikkoerä varastoitiin keskuspankin pankkiholveihin ja sitä pidetään nykyään osana Tanskan kultavarantoa. Kokonaisuudessaan rahapaja löi 10 kruunun kultakolikoita 1,83 miljoonaa kappaletta sinä aikana kun Tanska oli osa Skandinavian rahaliittoa.

 

Kuningas Kristian IX kuvasi 10 kruunun kultakolikon ensimmäistä versiota

Kristian IX syntyi vuonna 1818 ja kasvoi Tanskassa, missä hän kävi kadettikoulun Kööpenhaminassa. Kristian IX nousi valtaan Kuningas Fredrik VII:n kuoltua vuonna 1863. Kuningas Kristian IX oli vankkumaton konservatiivi ja vastusti liberaaleja ajatuksia. Siitä huolimatta hän lanseerasi vanhuuseläkkeen, työttömyyskorvaukset sekä verohelpotukset perheille. Hän meni naimisiin kuningatar Louisen kanssa ja he saivat kuusi lasta. Heidän vanhimmasta pojastaan tuli Tanskan kuningas Fredrik VIII ja näin toinen kuningas, joka oli kuvattuna Tanskan 10 kruunun kolikkoon. Kristian IX:stä tuli valtakautensa loppupuolella kansallinen ikoni johtuen valtakautensa pituudesta ja henkilökohtaisesta moraalistaan ja suoraselkäisyydestään. Kuningas Kristian IX kuoli 87 vuoden ikäisenä Kööpenhaminan kuninkaallisessa palatsissa vuonna 1906. Viimeinen 10 kruunun kultakolikko Kristian IX:n muotokuvalla lyötiin kuitenkin jo kuusi vuotta ennen kuninkaan kuolemaa.

Tuotteen paino grammoina
4.4803
Kulta paino grammoina
4.03227
Puhtaus
900
Kulta paino troy unsseina
0.12964
Halkaisija
18
Paksuus
-
Nimellisarvo
10 kruunua
Valmistaja
Tanska

Etupuoli

Kolikon etupuolella on kuningas Kristian IX:n muotokuva. Muotokuvaa ympäröi teksti "CHRISTIAN IX KONGE AF DANMARK", joka tarkoittaa "Kristian IX Tanskan kuningas". Kuninkaan kuvan alla on Tanskan kuninkaallista rahapajaa merkitsevä pieni sydän, kolikon lyöntivuosi sekä kolikon suunnitelleen taiteilijan nimikirjaimet "CS" tai "VBP".

Kääntöpuoli

Kolikon kääntöpuolella on Tanskalle vertauskuvallinen naisfiguuri. Nainen on istuvassa asennossa vasen käsi nojaten kilven päällä ja valtikka oikeassa kädessään. Naisen edessä on delfiini ja hänen takanaan viljalyhde. Kolikon yläreunaa kiertää kolikon nimellisarvo "10 KRONER".

Pakkaus

Kolikko pakataan kovamuoviseen kapseliin asiakkaan niin halutessa.

Tuotteiden arvo
Riskisi, jos myyt heti takaisin

Turvallinen ja nopea toimitus Postin kautta

Tilauksesi lähetetään kirjattuna tai postivakuutettuna lähetyksenä. Kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi, tilauksesi lähtee matkaan yhden arkipäivän kuluessa. Toimitusaika on 2-4 arkipäivää. Saat Postilta ilmoituksen, kun tilauksesi on noudettavissa lähimmästä postin toimipisteestäsi. Voit myös noutaa tilauksesi toimipisteestämme Helsingistä heti, kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi. Mikäli varastotilanteemme on puutteellinen, olemme sinuun yhteydessä viivästyksestä.

Vakuutus

Lähetys on täysin vakuutettu ja on hyvin epätodennäköistä, että paketti katoaisi tai vaurioituisi. Mikäli näin kuitenkin tapahtuisi, Posti on velvollinen korvaamaan tuotteet täydestä arvostaan.

Seuranta

Kun tuotteet on pakattu ja lähetetty, saat sähköpostiisi ohjeet lähetyksen seurantaan.

Toimituskulut

Tavex tarjoaa helpon ja turvallisen toimitustavan tilauksiin. Katso tarkemmat toimituskulut.

Laaja varastosaatavuus

Valtaosa Tavexin tuotteista löytyy aina varastosta ja siksi Tavex voi tarjota tuotteille nopean toimituksen markkinoiden johtavaan hintaan. Tavex on useiden suurimpien rahapajojen (esim. Perth Mint, Itävallan rahapaja, China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse ja Valcambi) sekä useiden muiden tehtaiden ja myyjien virallinen yhteistyökumppani.

Nouto samana päivänä

Voit tulla myymäläämme ostoksille tai tutustumaan tuotteisiin. Mikäli haluat ostaa sijoituskultaa tai -hopeaa, voit tehdä sen myymälässämme joko käteis- tai korttimaksulla tai tilisiirtona. Voit myös tehdä tilauksen nettikaupastamme ja suorittaa maksun tilisiirtona. Mikäli suoritat maksun saman pankkiryhmän sisällä kuin missä Tavexin pankkitili on, ovat tilaamasi tuotteet noudettavissa heti maksun suoritettuasi. Muussa tapauksessa voit noutaa tuotteet seuraavana pankkipäivänä, heti kun raha näkyy Tavexin tililllä.

Alhaiset hinnat

Yli 25 vuoden kokemus ja suuret vaihdettavat määrät ovat mahdollistaneet meidät tekemään kauppaa markkinoiden parhain hinnoin. Tavexin kanssa voit maksimoida sijoituksesi alhaisten marginaalien vuoksi.

Tuote varastossa

Tuote on varastossa ja valmis noudettavaksi heti kun suoritus näkyy tilillämme.

Tavex ID

Luo turvallinen Tavex-tili. Käytössäsi on myös demo- ja oikea salkunhoitaja, sijoitustyökalut ja paljon muuta.

Luo Tavex-tili
Tavex ID

Luo turvallinen Tavex-tili. Käytössäsi on myös demo- ja oikea salkunhoitaja, sijoitustyökalut ja paljon muuta.

Varaa ilmainen konsultointi
Opi lisää sijoitustuotteista ja saa arvokkaita näkemyksiä markkinoista.