Luo uusi vahti
Luo uusi hintarobotti
+ -
Luo uusi hintarobotti
Hintarobottien yhteenveto

Voit peruuttaa hintarobotin koska tahansa, eikä sinulla ole mitään rahallisia velvoitteita, kun hintarobotti tekee tilauksen.

20 liiran Italian Viktor Emanuel II

Varastossa
Jos haluat omistaa palan 1800-luvun Italiaa, merkittävien kulttuurin ja vallan muutosten aikakautta, Tavex tarjoaa kiehtovan vaihtoehdon: 20 ... lue lisää
Myymme Ostamme Spredi
450,85 €
409,34 € 9.21%
Postitse - 8,00 €
See less
Delivery costs start from 8,00 €
See more
Kaikki kuvat ovat vain suuntaa antavia eivätkä välttämättä vastaa täydellisesti kyseistä tuotetta.

Esittely

Jos haluat omistaa palan 1800-luvun Italiaa, merkittävien kulttuurin ja vallan muutosten aikakautta, Tavex tarjoaa kiehtovan vaihtoehdon: 20 liiran Viktor Emanuel II kultakolikon. 20 liiran kultakolikko ilmentää Savoijin kuningashuoneen, yhden maailman vanhimman kuninkaallisen suvun, historiaa sekä sen yritystä valloittaa ja yhdistää jakaantunut Italian niemimaa yhden hallinnon alle. Nämä kultakolikot ovat, sen lisäksi, että ne kertovat mukaansatempaavaa historiaa Italian muuttumisesta yhtenäiseksi kuningaskunnaksi, merkki ensimmäisestä yhtenäisestä maan valuutasta yli 300 vuoteen.

Näin ollen voidaankin nähdä, että Italian 20 liiraa sopii hyvin kolikoiden keräilijöille ja, huolimatta niiden pienestä määrästä, ne ovat silti edullisesti hinnoiteltuja. Tämä tekee niistä hyvän sijoituksen niille, jotka haluavat sijoittaa fyysiseen kultaan.

Miksi ostaa

 • 20 liiran Viktor Emanuel II kultakolikot sopivat hyvin kokoelmiin. Kolikoiden suhteellisen pieni lyöntimäärä ja se, että ne edustavat Italian rikasta ja värikästä historiaa, tekevät 20 liiran kultakolikoista suosittuja keräilijöiden ja numismaatikoiden keskuudessa. 
 • 20 liiran Viktor Emanuel II kultakolikot ovat rahaa. Ne on vapautettu arvonlisäverosta ja ovat siksi vaihdettavissa ympäri Euroopan sijoituskultakauppiaiden ja sijoittajien keskuudessa.
 • 20 liiran Viktor Emanuel II kultakolikot olivat osa Euroopan ensimmäistä rahaliittoa. Italian 20 liiran kultakolikot symboloivat Italian taloudellista vakautta, yhdenmukaisuutta ja luottamusta, tehden niistä olennaisen osan latinalaista rahaliittoa, Euroopan ensimmäistä suurta rahaliittoa.
 • 20 liiran Viktor Emanuel II kultakolikot ovat erinomainen lisä salkkuusi. Kullan alhainen riippuvuus muista rahoitustuotteista tekee Italian 20 liiran kultakolikoista hyvän keinon suojautua markkinariskeiltä.
 • 20 liiran Viktor Emanuel II kultakolikot ovat tapa säästää. Italian 20 liiran kultakolikot ovat ihanteellinen valinta pitkäaikaiseksi sijoitukseksi, kun arvostat turvallisuutta ja pysyvyyttä, jonka fyysisen kullan omistaminen antaa.

Kullan ostaminen tarkoittaa matalia riskejä ja arvon säilyttämistä

Kullan arvo on vuosien saatossa noussut tehden siitä hyvän arvon säilyttäjän.

 • Tuotteen arvo (1kpl)
  450,85 €
 • Takaisinostohinta
  409,34 €
 • Riski nyt
  41,51 €

Fakta: Kullan hinta EUR on noussut 86.01% viimeisen 8 vuoden aikana. Alimmillaan hinta oli 1011,47 EUR/oz ja korkeimmillaan 2286,90 EUR/oz. Nykyinen maailmanmarkkinahinta on 2211,38 EUR/oz

Historia

Savoijin kuningashuone ja Italian 20 liiran kultakolikko

Italian 20 liiran kultakolikon synnyn voidaan ajatella olevan yhden vanhimman kuningashuoneen, Savoijin, ansiota. Savoijin kuningashuoneen historia alkoi jo lähes vuosituhat sitten pienessä alppikylässä Sveitsin, Ranskan ja Italian rajalla. On merkillistä, että vuosisatojen saatossa Savoijin kuningashuone ei laajentanut alueitaan perinteisesti sotimalla, vaan ennemminkin solmimalla edullisia avioliittoja. Vaikka hallitsijasuku hävisi alueitaan useita kertoja vahvemmilleen, kuten Napoleon Bonapartelle, se onnistui kuin ihmeen kaupalla voittamaan ne takaisin, sekä hieman ylimääräistäkin.

1800-luvun alussa Italia oli osa Ranskan keisarikuntaa, mutta koska Napoleon kärsi tappion Waterloon taistelussa, keisarikunta sortui ja Ranskan luopui vallastaan Italiaan. Italia jaettiin alueisiin ja monista alueista tuli Itävallan vasallivaltioita palkkiona Itävallalle osallistumisestaan Napoleonin sotiin. Savoijin kuningashuone oli onnekkaampi Italian hajotessa. Se sai itsehallinnon Sardinian saareen sekä Italian luoteisosaan Ranskan rajalla. Uutta aluetta kutsuttiin Sardinian kuningaskunnaksi ja siitä tuli yksi Italian kolmesta suurimmasta alueesta.

Epäyhtenäisellä Italialla ei ollut keskushallintoa eikä vahvaa armeijaa. Itävalta oli asian näin suunnitellutkin, ja se antoi Itävallalle hyvän mahdollisuuden hallita suurta osaa Italian alueista epäsuorasti. Ei ollut yllättävää, että 1800-luvun puolivälissä syntyi vahva vallankumouksellinen liike, joka koostui nationalisteista, jotka halusivat yhtenäistää Italian. Useiden Italian pohjoisosissa Itävallan hallintoa vastustavien kapinoiden jälkeen Sardinian kuningaskunta päätti laajentaakseen alueitaan julistaa Italian ensimmäisen itsenäisyyssodan Itävaltaa vastaan. Valitettavasti vallankumouksellisille, sota loppui nopeasti usean Itävallalle koetun tappion jälkeen.

Mustelmilla, muttei lyötynä, Sardinian kuningaskunta yritti Viktor Emanuel II:n avulla hyökätä uudelleen. Se julisti Italian toisen itsenäisyyssodan Itävaltaa vastaan vuonna 1859. Tämä sota osoittautui paljon menestyksekkäämmäksi, osittain Napoleon III:n tarjoaman avun sekä entistä vahvempaa Italian nationalistista liikettä johtaneen vallankumouksellisen, Giuseppe Garibaldin, ansiosta. Kahden verisen vuoden jälkeen Viktor Emanuel II onnistui turvaamaan kaikki Italian alueet Roomaa ja Venetsiaa lukuunottamatta. Myöhemmin, vuonna 1861, julistettiin Italian kuningaskunta, hallitsijanaan Viktor Emanuel II. Tunnustuksena lähes viiden vuosikymmenen yritykselle yhtenäistää Italia, otettiin käyttöön Italian liira. Voiton kunniaksi kolikko kantoi kuningas Viktor Emanuel II:n muotokuvaa sekä hänen hallitsijasukunsa, Savoijin kuningashuoneen, vaakunaa. Monet pitivät kuningas Viktor Emanuel II:sta "isänmaan isänä" hänen roolinsa vuoksi Italian yhdistymisessä. Vaikka hän ei ollutkaan ainoa, jonka ansiosta Italia yhtenäistyi, hän osoitti olevansa suuri diplomaatti ja sotastrategi. Kuningas Viktor Emanuel II hallitsi Italiaa kuolemaansa saakka vuoteen 1878, jolloin kruunu siirtyi hänen pojalleen, Umberto I:lle.

 

Kultaliirat yhtenäistivät Italian valuutan

Savoijin kuningashuone ei ainoastaan onnistunut yhdistämään Italian, mutta myös yhtenäistämään maan valuutan. Ennen yhtenäistämistä oli tapana, että jokaisella suuremmalla alueella oli oma valuuttansa. Esimerkiksi Kirkkovaltio, joka oli paavin hallitsema osa Italiaa, käytti valuuttanaan scudoja. Napolin kuningaskunta puolestaan käytti piastereita, Lombardia-Venetsia floriineja, ja Sardinian kuningaskunta liiroja. Uudet kultaliirat olivat jatkumoa Sardinian aiemmalle valuutalle. Syy, miksi yhteiseksi valuutaksi valittiin juuri liira, oli se, että se oli yhtenäistetty jo aiemmin vuonna 1816 Ranskan kultafrangin kanssa kultapitoisuutensa ja painonsa puolesta. Tämä mahdollisti kultaliiran kierron Ranskassa yhdenvertaisena kultafrangin rinnalla ja kultafrangin kierron samaan tapaan Sardinian kuningaskunnassa. Yhtenäisen valuutan ansiosta maiden välinen kaupankäynti oli helpompaa. Italian valuutan yhtenäistymisen aikaan kultafrangi oli alueen suurin valuutta, joten päätös ottaa käyttöön samanarvoinen kultaliira oli järkevää. Kultaliiran käyttöönotto edisti Italian sisäistä kauppaa ja myötävaikutti siihen, että Italiasta tuli yksi perustajajäsen Euroopan ensimmäiseen suureen rahaliittoon, Latinalaiseen rahaliittoon.

 

Italian 20 liiran kultakolikko oli osa Euroopan kultakantaa

Vuonna 1865 Italia, Ranska, Belgia ja Sveitsi perustivat Euroopan ensimmäisen suuren rahaliiton, joka nimettiin Latinalaiseksi rahaliitoksi. Rahaliitto oli tapa yhdistää maiden valuutat yhdeksi yhtenäiseksi valuutaksi. Liiton perustajajäsenet sopivat kolikoidensa yhtenäisestä kultapitoisuudesta ja painosta ja ne asetettiin vastaamaan Ranskan hopea- ja kultafrangien lukuja, aivan kuten Sardinian kuningaskunnassa oli toimittu jo 50 vuotta sitten. Liiton perustajajäsenet sopivat voivansa vapaasti vaihtaa toistensa kulta- ja hopeakolikoita, riippumatta mitä kuvaa kolikot kantoivat. Näiden kahden metallin suhdeluvuiksi sovittiin, että 4,5 grammaa hopeaa vastasi 0,290322 grammaa kultaa, suhteen ollessa 15,1:1. Standardisointi helpotti ja yksinkertaisti jäsenmaiden kauppaa ja se oli niin houkutteleva konsepti, että myös muita Euroopan maita liittyi liiton jäseniksi. Vaikka liitossa oli useita puutteita, yhden ollessa se, että yksittäiset hallitukset laskivat liikkeelle ylimääräistä paperirahaa yli paperirahalle ja kultakolikoille sovitun suhdeluvun, ne olivat kaikki seurausta ennemminkin huonosta inhimillisestä harkinnasta kuin yhtenäisistä kultakolikoista. Tästä huolimatta liitto laajeni aina ensimmäisen maailmansodan syttymiseen asti, ja loppui muodollisesti vuosikymmen myöhemmin vuonna 1927.

Tuotteen paino grammoina
6.4516
Kulta paino grammoina
5.80644
Puhtaus
900
Kulta paino troy unsseina
0.18668
Halkaisija
21
Paksuus
-
Nimellisarvo
20 liiraa
Valmistaja
Italia

Etupuoli

Kolikon etupuolella on kuningas Viktor Emanuel II:n muotokuva. Kuninkaan nimi "VITTORIO EMANUELE II" kiertää kuninkaan muotokuvaa. Kuninkaan kuvan alla on kolikon lyöntivuosi sekä mestarikaivertajan nimikirjoitus "FERRARIS".

Kääntöpuoli

Kolikon kääntöpuolella on Savoijin kuningashuoneen vaakuna, jonka yläpuolella on kruunu. Vaakunaa kiertää lehtiseppele ja seppelettä teksti "REGNO D'ITALIA", joka tarkoittaa Italian kuningaskuntaa. Kolikon nimellisarvo "L 20" sekä rahapajan merkki on kolikon alareunassa.

Pakkaus

Kolikko pakataan kovamuoviseen kapseliin asiakkaan niin halutessa.

Turvallinen ja nopea toimitus Postin kautta

Tilauksesi lähetetään kirjattuna tai postivakuutettuna lähetyksenä. Kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi, tilauksesi lähtee matkaan yhden arkipäivän kuluessa. Toimitusaika on 2-4 arkipäivää. Saat Postilta ilmoituksen, kun tilauksesi on noudettavissa lähimmästä postin toimipisteestäsi. Voit myös noutaa tilauksesi toimipisteestämme Helsingistä heti, kun olemme vastaanottaneet maksusuorituksesi. Mikäli varastotilanteemme on puutteellinen, olemme sinuun yhteydessä viivästyksestä.

Vakuutus

Lähetys on täysin vakuutettu ja on hyvin epätodennäköistä, että paketti katoaisi tai vaurioituisi. Mikäli näin kuitenkin tapahtuisi, Posti on velvollinen korvaamaan tuotteet täydestä arvostaan.

Seuranta

Kun tuotteet on pakattu ja lähetetty, saat sähköpostiisi ohjeet lähetyksen seurantaan.

Toimituskulut

Tavex tarjoaa helpon ja turvallisen toimitustavan tilauksiin. Katso tarkemmat toimituskulut.

Laaja varastosaatavuus

Valtaosa Tavexin tuotteista löytyy aina varastosta ja siksi Tavex voi tarjota tuotteille nopean toimituksen markkinoiden johtavaan hintaan. Tavex on useiden suurimpien rahapajojen (esim. Perth Mint, Itävallan rahapaja, China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse ja Valcambi) sekä useiden muiden tehtaiden ja myyjien virallinen yhteistyökumppani.

Nouto samana päivänä

Voit tulla myymäläämme ostoksille tai tutustumaan tuotteisiin. Mikäli haluat ostaa sijoituskultaa tai -hopeaa, voit tehdä sen myymälässämme joko käteis- tai korttimaksulla tai tilisiirtona. Voit myös tehdä tilauksen nettikaupastamme ja suorittaa maksun tilisiirtona. Mikäli suoritat maksun saman pankkiryhmän sisällä kuin missä Tavexin pankkitili on, ovat tilaamasi tuotteet noudettavissa heti maksun suoritettuasi. Muussa tapauksessa voit noutaa tuotteet seuraavana pankkipäivänä, heti kun raha näkyy Tavexin tililllä.

Alhaiset hinnat

Yli 25 vuoden kokemus ja suuret vaihdettavat määrät ovat mahdollistaneet meidät tekemään kauppaa markkinoiden parhain hinnoin. Tavexin kanssa voit maksimoida sijoituksesi alhaisten marginaalien vuoksi.

Tuote varastossa

Tuote on varastossa ja valmis noudettavaksi heti kun suoritus näkyy tilillämme.

Varaa ilmainen konsultointi
Opi lisää sijoitustuotteista ja saa arvokkaita näkemyksiä markkinoista.