Luo uusi vahti

Kuinka käsitellä kultaa?

Julkaistu Kirke Sööt 5 vuotta sitten
Kullan hinta (XAU-EUR)
2205,65 EUR/oz
  
+ 2,80 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
26,82 EUR/oz
  
+ 0,62 EUR

Koska kultalaatat ja kolikot ovat erittäin pehmeitä, ne myös vaurioituvat helposti. Tuotteiden arvo alenee, mikäli kulta on naarmuuntunut, taipunut tai alkuperäispakkaus on avattu tai muuten vaurioitunut.

Älä poista kolikoita tai laattoja niiden pakkauksista (muovikapselit, sinetöidyt pakkaukset), ellei se ole aivan välttämätöntä.

1. Pidä aina kiinni vain kultalaatan tai -kolikon reunoista, mikäli joudut käsittelemään kultaa ilman pakkausta.
2. Älä koske koskaan kultalaatan tai -kolikon pintaa, sillä sormenjäljet voivat alentaa kullan arvoa. Sormenjälkiä ei saa poistettua kiiltävästä pinnasta. Ole varovainen, sillä hienoinkin kangas voi jättää kullan pintaan naarmuja.
3. Mikäli sinun tarvitsee koskea kultatuotteisiin, on suositeltavaa käyttää valkoisia puuvillahansikkaita.
4. Älä koskaan yritä purra kultaa testataksesi sen pehmeyttä.
5. Yritä säilyttää kultakolikot tai -laatat niin, etteivät ne koske toisiinsa, sillä niihin voi tulla naarmuja tai muita jälkiä.
6. Älä liikuta kultaa mitään pintaa pitkin.

Poistaessasi kolikon tai laatan pakkauksestaan, aseta tuote puhtaalle ja pehmeälle pinnalle. Esimerkiksi samettityyny on hyvä vaihtoehto. Puhdas, pehmeä kangas tai puhdas paperi sopii myös alustaksi kovemmille kolikoille (kultapitoisuus 900-917)

PS! Ylläolevat ohjeet on tarkoitettu lähinnä uusille kultakolikoille ja -laatoille. Useissa historiallisissa ja kierrossa olleissa kolikoissa on jo naarmuja ja jälkiä. Kullan arvo on niissä kuitenkin säilynyt.

Kullan hinta (XAU-EUR)
2205,65 EUR/oz
  
+ 2,80 EUR
Hopean hinta (XAG-EUR)
26,82 EUR/oz
  
+ 0,62 EUR

Voisit myös haluta lukea